Kickstarteren törhet babérokra az Alice 3

American McGee a rajongóknak szegezte a kérdést Facebookon, miszerint örülnének-e az Alice harmadik részének. Ha igen, még meg kéne szerezni a jogokat az EA-től, és a rajongók pénzelnék a fejlesztést.

A rajongók számára jó hír, hogy az ájtatos képű designer, American McGee folytatná Alice örült kalandját a kifordult Csodaországban.

Egy gond van csupán: a játék jogai az EA-nél vannak, és McGee úr nem nagyon közösködne a jövőben a kiadóval. Ehelyett megvásárolná a licencet és a fanok támogatására hagyatkozva, a Kickstarteren boronálná össze a munkálatokhoz szükséges pénzt.

A Facebookon már fel is tette a kérdést: szeretnétek-e, ha elkészülne a harmadik Alice? Ha a terv összejön, McGee már el beszélgetne a jogok megvásárlásáról az EA képviselőivel az idei GDC-n.

Mint ismert, McGee és az EA nem szívlelik egymást. Az úriember elmondása szerint az Alice: Madness Returnst a kiadó szándékosan állotta be akciódús horrorjátéknak a jobb eladások reményében, és ezzel háttérbe szorította a játék hangsúlyosabb erényeit.

7 komment - szólj hozzá!