A jövőben játszódhat a következő Call of Duty is

A legfrissebb pletykák szerint a Call of Duty-sorozat új, az Infinity Ward által fejlesztett része is a jövőben játszódik majd, igaz, jelenkori fegyverekkel harcolhatunk benne. Ja, és next-gen-exkluzív lesz, azt mondják.

Az alábbi videó készítője állítólag megbízható forrásból értesült az új Infinity Ward-féle Call of Duty részleteiről, de persze, hogy mi igaz mindebből, azt nem tudjuk. Tessék ehhez mérten hinni/kételkedni az itt leírtakban!

A felvétel szerint az új Call of Duty végül nem a Modern Warfare 4 alcímet kapta, hanem Call of Duty: Ghostsnak hívják majd. Egy ideig a Phantoms alcím is terítéken volt a fejlesztőknél, ezt azonban végül elvetették. Az új rész a Modern Warfare-sorozatot folytatja, mégis más irányba viszi el azt, ugyanis a játék a Black Ops 2-höz hasonlóan a jövőben játszódik. Cseppet sem elhanyagolható dolog, hogy a fegyverzetünk ennek ellenére jelenkori lesz, hogy miért annak megvan az oka, a történetből kiderül.

A multiplayer töltőképernyői dinamikusak lesznek, gyakorlatilag minijátékként funkcionálnak, az egyik például azt mutatja be, hogyan landol a pályán a játékos egy helikopterből. A karakterünk mozgáskultúrája megváltozott, más lesz a kúszás (ilyen pozícióban oldalra is gurulhatunk) és a guggolás, "lehet lövés közben becsúszni", és a konzolos verziókba is visszakerül a kihajolás. A Spec Ops megszűnik, más játékmód lesz helyette.

A környezetet minden korábbinál jobban leamortizálhatjuk, ez a része a játéknak viszont erősen fejlesztés alatt áll, az egyjátékos kampány alatt ugyanis kiválóan működik, a multiban viszont még "problémás". A környezet eleve gazdagabb lesz, sokkal több olyan elem és szereplő akad majd, amivel és akivel interakciót létesíthetünk és amit megölhetünk.

Ami még kifejezetten érdekes: a videó szerint a játék kizárólag PC-re és next-gen konzolokra készül, a bejelentése pedig valamikor május 1. környékén várható.

39 komment - szólj hozzá!