GDC 2013: Április végén jön a Scrolls

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 27.
  • Megjelenés
Link másolása
A Minecraftot tető alá hozó Mojang bejelentette, hogy a legújabb játéka április végén landol a PC-ken. A Scrolls egyébként egy harcra kihegyezett fantasy kártyajáték - a kiadás előtt még bétázhatunk is.

A Mojang bejelentette, hogy április végén bocsájtja útjára legújabb játékát, a Scrollst. A stúdió társalapítója, Jakob Porser kifejtette, hogy a kártyajátéknál ugyanolyan fejlesztési ütemtervet használtak, mint a Minecraft esetében.

Az előző játékuk könnyedén kultikus alkotássá érett, Porser jól tudja, hogy a következő projekt készítése sokkal nehezebb, hiszen meg kell felelniük a szépszámú rajongótábor igényeinek. Az úriember tisztában van vele, hogy egy kártyajáték relatíve szűkebb rétegnek szól, mint a milliókat megmozgató Minecraft, éppen ezért sokkal szerényebb eladásokat vár a címtől.

Porser szerint akkor vannak ideális helyzetben, ha új dolgokkal kísérleteznek. Ehhez az anyagi feltétel adott: a Minecraft mind a mai napig sikeres, így nem kell kell x-mennyiségű kópiát értékesíteni az új játékukból ahhoz, hogy ne menjenek csődbe.

A Scrolls elsőként PC-re jelenik meg, majd egy későbbi időpontban a Maces változat is tiszteletét teszi.

9.
9.
logoffmeister
#6: Nem a Minecraftról akarom megítélni a játékot, inkább csak magát a fejlesztőcsapatot. Az interjúban a Mojang egyik tagja, Jakob Porser beszélt a játékról, én csak a két gamma közti hasonló elveket soroltam fel, pl. béta alatt olcsóbb, hosszú támogatás, talán a későbbiekben még egy-két content patch is lesz. Ez a felfogás tetszik nekem nagyon. Meg a játék maga :)
Továbbá az általad is említett 0x10c Notch játéka, nem a Mojangé.
8.
8.
#1: Én régen sokat Duel Masterseztem, jó lenne újra olyan élmény csak ezúttal gépen, nem valódi kártyákkal.
7.
7.
lesik20
#6: 2 nagyobb cím között...

Lál ez hülyeség apukám. A Mojang-nak nincs akkora híre hogy ilyet mondjon. 1 játéka van a Minecraft. Most ki fog jönni a Scrolls....Ami notch monta hogy teljes értékü játék lesz. És akkor jön egy nagyobb cím?
Fuck logic
6.
6.
mestermagyar
#5: Na azért ne a minecraftról ítéljétek meg ezt a játékot. Notch az nem ezt, hanem a 0x10c nevü játékot, ami az ürben játszódik, van 1-2 minecraft-szerü játékeleme, mint az ürhajóépítés, (mostmár csak) a botok, és a játékosok pixelessége, végtelen világ, anyagszerzés stb.. Valamint egy 16 bites ürhajó-számítógép, amit programozhatsz.

Ez a scrolls egy mellékvágány, amolyan rajongó-figyelemfenntartó a 2 nagyobb cím között.
5.
5.
logoffmeister
#4: És miután elolvastam a hivatkozott cikket is, meg is válaszolnám a saját kérdéseim :)
Ez királyság lesz. A fejlesztők ugyanúgy akarják értékesíteni, mint az MC-t, tehát a bétában olcsóbbért, majd később kicsit magasabb áron. Nem lesznek mikrotranzakciók, csak max. díszítőelemekért, bár az sem nagyon valószínű. Gazdag egyjátékos élmény, remek multi, sokáig tartó támogatás. Éljen!
4.
4.
logoffmeister
Én főleg arra leszek kíváncsi, hogy milyen üzleti modellt fognak használni. Egyszer megfizetős és megkapunk minden kártyát típusú (ebben nagyon reménykedek, akkor tuti vétel), vagy, ahogy a Blizzard is tervezi a harcikártyás játékát - f2p és az új pakkokért virítani kell a lóvét.
Továbbá az is érdekelne, hogy a balanszon kívül lennének-e itt is fejlesztések a tartalomban, ahogy azt már kedvenc bányászós-legós játékunkban megszokhattuk.
Várom a fejleményeket, nagyon várom.
3.
3.
Sun9us
Soha nem is hallottam volna róla, ha nem balhéznak a bethesdával.
1.
1.
Stranger
Én anno a yugioh-s kártyajátékokkal is úgy elszórakoztam h meglepődtem saját magamon. Ez pedig biztos összetettebb lesz. Kíváncsi vagyok rá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...