GDC 2013: Unreal Engine 3 a böngésződben

  • Írta: fojesz
  • 2013. március 28.
  • Videó
Link másolása
A Mozilla és az Epic Games GDC-s bemutatójában a Firefox mindennemű beépülő nélkül, gyönyörűen futtatta az Epic Citadel techdemót. A cél, hogy a webes játékok látványra is felvehessék a versenyt a natív programokkal.

Miért fontos ez? Nos, egyes elképzelések szerint a jövő a webes alkalmazásoké. Ebben ez esetben - és a natív alkalmazásokkal szemben - nem kellene minden platformra egyenként megírni a játékokat vagy más programokat, elegendő a "webre" fejleszteni, amit a felhasználó megfelelő számítási teljesítmény és böngésző mellett bármilyen platformról elérhetne.

A web univerzális platform, a probléma viszont az, hogy a programozók még nem tartanak ott, hogy a webes alkalmazások teljesítményre felvehessék a versenyt a natívokkal, a komolyabb látványú játékok például különböző beépülőket használnak ennek a kiküszöbölésére, de ugye ez esetben megint telepíteni kell, és ezzel pont a koncepció lényege veszik el.

Ezért érdekes a Mozilla és az Epic Games bejelentése: a Firefox immár mindenfajta beépülő nélkül problémamentesen futtathatja az Unreal Engine 3-as játékokat. A felturbózott JavaScriptet használó kód a böngészőben is kiváló minőségű grafikát tesz lehetővé - az alábbi felvételen például az Epic Citadel techdemó leshető meg mozgás közben:

1.
1.
kanos005
És mikkor lesz használható? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...