Új Monkey Island készült - néhány óráig

Egy rajongói kezdeményezés keretében új Monkey Island készült volna, de ahogy arra számítani lehetett, a sorozat jogait birtokló Disney nem nézte jó szemmel a projekt munkálatait. A játék fejlesztését máris leállították.

Persze hogy valójában mióta készült a Carnival of Monkey Island, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy a bejelentése után nem élt sokat a projekt: alig kapott nyilvánosságot, a fejlesztők jogi okokból kénytelenek voltak máris felfüggeszteni a munkálatokat. Két képet azért kaptunk belőle:

A projektet az Adventure Game Studio fórumán leplezték le, a MacGuffin becenevet viselő fejlesztő szerint a játék maximálisan rajongói kezdeményezés volt, ami azért készült, mert "a 3D-s Monkey Island-szar borzasztóra sikerült". Természetesen azt lehetett sejteni, hogy a Monkey Island-jogokat birtokló Disney nem nézné jó szemmel a srácok ténykedését, ezért már ők is jó előre leszögezték: az anyag mindenképpen ingyenes lenne, de ha így sem lesz "tiszta", akkor nem adják ki.

Nos, nem lett tiszta, a fórumon most már csak annyit lehet olvasni, hogy a projektet törölték, és az Eurogamer úgy tudja, éppen a jogok miatt: "Muszáj volt törölnünk a játékot, mivel gyakorlatilag lehetetlen, hogy megszerezzük a licencet a Disneytől."

Őszintén szólva nem tudom, miben reménykedtek a srácok, ha már maga Ron Gilbert is belenyugodott a Monkey Island sorsába.

8 komment - szólj hozzá!