Új Monkey Island készült - néhány óráig

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 11.
  • Bejelentés
Link másolása
Egy rajongói kezdeményezés keretében új Monkey Island készült volna, de ahogy arra számítani lehetett, a sorozat jogait birtokló Disney nem nézte jó szemmel a projekt munkálatait. A játék fejlesztését máris leállították.

Persze hogy valójában mióta készült a Carnival of Monkey Island, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy a bejelentése után nem élt sokat a projekt: alig kapott nyilvánosságot, a fejlesztők jogi okokból kénytelenek voltak máris felfüggeszteni a munkálatokat. Két képet azért kaptunk belőle:

A projektet az Adventure Game Studio fórumán leplezték le, a MacGuffin becenevet viselő fejlesztő szerint a játék maximálisan rajongói kezdeményezés volt, ami azért készült, mert "a 3D-s Monkey Island-szar borzasztóra sikerült". Természetesen azt lehetett sejteni, hogy a Monkey Island-jogokat birtokló Disney nem nézné jó szemmel a srácok ténykedését, ezért már ők is jó előre leszögezték: az anyag mindenképpen ingyenes lenne, de ha így sem lesz "tiszta", akkor nem adják ki.

Nos, nem lett tiszta, a fórumon most már csak annyit lehet olvasni, hogy a projektet törölték, és az Eurogamer úgy tudja, éppen a jogok miatt: "Muszáj volt törölnünk a játékot, mivel gyakorlatilag lehetetlen, hogy megszerezzük a licencet a Disneytől."

Őszintén szólva nem tudom, miben reménykedtek a srácok, ha már maga Ron Gilbert is belenyugodott a Monkey Island sorsába.

8.
8.
GodGamer
Egyre jobban utálom a Disneyt, főleg ha nem kezd valaki valamit mostmár a MI szériával. Rossz nézni ahogy hánykolódik az egész sorozat.
7.
7.
KopyAti
Monkey Island világ, Day Of The Tentacle stílusu graffal. Egy deka egyenes vonal sincs azon a második képen! :)
6.
6.
Cooper911
Ez nem a TinTin parókában? :D
Nevezzék át Donkey Islandra aztán jöhet.
5.
5.
Quent1n
#4: Egyetértek, plusz nem lett volna egyszerűbb egy levéllel kezdeni a Disney-nek? :D
4.
4.
Espio
Te atyaég, mit műveltek Guybrush-sal? Hogy néz már ki nyomorult...
Jobb is, hogy nem lett ebből semmi.
3.
3.
Scoo
#2: Most őszintén? Én magam is letiltottam volna a helyükben. Egy teljesen független csapat, azt se tudják milyen minőséget adtak volna ki, lehet többet ártott volna a szériának, mint amennyit használ. Lehet most nem foglalkoznak a sorozattal, de a jövőben bármi lehet.
2.
2.
Giggsy
Amúgy dombon ülő fűcsomó legyek, ha értem a Disney felfogását. A címet hosszú évek óta leszarja mindenki, de most, hogy valaki non-profit módon kezdeni akar vele valamit, rögtön keresztbe tesznek neki...
1.
1.
Mr. Wagner
Remélem, ha már nem akarják visszaadni Gilbertnek a jogokat, és beszüntették ezt a projektet is akkor legalább ők kezdjenek vele valamit!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...