Nem fogytak a márciusi platform-exkluzívok?

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 16.
  • Biznisz
Link másolása
A Cowen and Company elemzőcég szerint Amerikában a Gears of War: Judgment és a God of War: Ascension sem tudta hozni elődje eladásait, ennek megfelelően a játékértékesítések általában is visszaestek márciusban.

Még egy jövendölés érkezett a csütörtöki NPD-jelentés kapcsán: a Cowen and Company becslései szerint márciusban éves szinten 21 százalékkal csökkentek a konzolos játékeladások Amerikában, a PC-s játékokkal együtt "csak" 17 százalékos volt a zsugorodás.

Mindez annak tudható be állítólag, hogy a God of War: Ascension és a Gears of War: Judgment teljesítménye kiábrándító volt az USA-ban, és a platform-exkluzívok rendre alulmúlták elődjüket. A God of War III-ból például 1,1 millió példány kelt el az első hónapjában, ehhez képest az Ascensionből mindössze 360 ezer talált gazdára, míg a Gears of War 3-ra több mint 2 millióan voltak kíváncsiak az első hónapban, míg a Judgmentből alig 425 ezer kópia ment el.

Multiplatform-fronton a Tomb Raider és a BioShock: Infinite állt helyt 696, illetve 665 ezer példánnyal.

A PC-s játékok eladásai egyébként nem véletlenül erősítették az átlagot: a StarCraft II új fejezete és a SimCity is márciusban jelent meg, a két játék pedig 66 százalékkal tornászta fel a PC-s értékesítéseket az elemzők szerint.

13.
13.
trion96
#10: Igen persze ebben igazad van! Nem mutatott igazából semmi újat. De azért nagyon jó játék lett!
11.
11.
NinjaNorb
Judgement adatain nem csodálkozom nem rossz a játék de messze kevesebb a tartalom benne mint az elődeiben meg hát a rókabőr effektus is közrejátszhatott ugye remélem a következő részt ha lesz ismét az epic fogja hegeszteni
10.
10.
p3ti
#6: Jobb? őőő....
Persze, lehet hogy neked jobban tetszett, de ne felejtsük, hogy egy előzményből közel sem lehet annyi kihozni mint egy folytatásból. Semmi új dolgot nem mutatott a 3. részhez képest, semmi olyan dolog nem derült ki amit eddig ne tudtunk volna. Persze, jó játék lett, és hozta a szintet...de a rajongók szívesen látják az újdonságokat, és szívesen ámulnak újra és újra. Jó volt, de kb. ennyibe is maradt az Ascension
9.
9.
HideoKojimaWannabe
Annyi játék jön, nincs pénze mindenkinek mindet megvenni...
8.
8.
sasuke05
exkluzív nem annyira mennék mint rendes játékok
7.
7.
Norbiii
Ez a Microsoft hibája, mert elijesztették az állandó netükkel a vásárlókat...XD HEHE! Na jó nem....:)
6.
6.
trion96
Az új gow ascensiont nem értem! Szerintem jobb lett mint a 3 pedig ez nagy szó
5.
5.
REMUX2013
krizis idokbe elunk,jha jha
4.
4.
metercsiken
Lehet csak úgy vannak vele az amcsik mint én, megvenném a God of War: Ascension-t ,csak sajnos még nincs rá keret! :(
De nem hiszem.....! : )
Reméljük azért ez nem veszi el a fejlesztők kedvét!?
Meg amúgy is, beindulhatnak még az eladások.
3.
3.
kharami
Én egyből megvettem a gears judgmentet megjelenés napján és nem bántam meg! Ez is iszonyat jó kis lövölde, igaz kevésbé cizellált mint elődei, de nagyon szeretem!
2.
2.
simon 555
Azt azért ne felejtsük el, hogy csak az USA-ról volt szó.
Kíváncsi lennék azért egy az egész világról szóló számokra.
1.
1.
DON GONDOCS
Ezek az exclusiveok valamelyik siker sorozat folytatásai voltak és még így sem voltak a toppon. Reméljük az NG-ben máshogy lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...