Jó negyedéve volt az Xboxnak

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 19.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft közzétette a harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit, amiből kiderül, hogy az Xboxot is magába foglaló Entertainment and Devices divízió kifejezetten szépen teljesített az elmúlt három hónapban.

A Microsoft harmadik pénzügyi negyedéve március 31-én ért véget, a cég számunkra érdekes Entertainment and Devices divíziója - ez öleli fel az Xboxot és a Windows Phone-t is - pedig kifejezetten szépen teljesített.

Éves szinten 56 százalékkal, 2,53 milliárd dollárra nőtt a forgalma, az üzemi nyeresége pedig 342 millió dollár lett a tavalyi év hasonló időszakának 228 millió dolláros vesztesége után. Az Xbox 360 platformról származó bevételek 55 százalékkal, azaz 641 millió dollárral nőttek, a Windows Phone-forgalom 259 millió dollárral nőtt.

A jelentésből kiderül: világszerte 77 millió Xbox 360 adtak el, az Xbox Live-felhasználók száma pedig 46 millió fő.

A Microsoft eredményeiről a HWSW-n olvashattok bővebben.

43.
43.
trion96
#40: Ja ja errôl már hallottam. Azt ólvastam valahol hogy játék után nem szabad egybôl kikapcsólni hanem ki kell lépni a menübe. Így gondolom egy kicsit visszahûl. Igaz nem nagyon izgat mert ps-em van :)
40.
40.
Yami
#34: Az Xboxot nem tudod úgy tönkretenni, hogy letakarod a szellőzőjét. Amikor a processzor elér egy kritikus hőmérsékletet akkor bekapcsol egy biztonsági áramkör ami azonnal leállítja a gépet és addig nem is hagyja bekapcsolni amíg le nem hűl.

Ez egy általános tévhit, hogy a 3led-es hibát a túlmelegedés okozza. Valójában a hibát a konzol hőingása és a processzor illetve a GPU béna rögzítése okozta. Amikor az ember játszik a konzolon az felmelegszik, és kitágul az alaplap. Majd mikor kikapcsolják akkor lehűl és visszanyeri az eredeti méretét. Az első boxoknál, olcsó ónt használtak a processzor meg a GPU rögzítésére így az idővel elengedett és ez okozta a 3led-es hibát.

Amúgy a többeknek mondom, hogy Falcon-t nem érdemes komolyan venni. Minden Xboxos hírnél előadja, hogy neki is meg az összes haverjának sorozaton mentek tönkre az Xboxaik és azt persze saját pénzükön kellett megjavítaniuk. De a valóság valami olyasmi lehet, hogy Xboxot valójában csak egyszer látott, azt is képen.
39.
39.
destroyerd
eleget sirtak mindenkinek....grat^^
38.
38.
Mathia$
77.2m a leszállitott gépek száma, 2 millió még a boltok polcain várja gazdáját. :flies away:
37.
37.
33 ps kutya :D Bizony én is kaptam új gépet pedig meg volt csinálva :P
25.
25.
sasuke05
77 millió Xbox 360 adtak el szép eladás
24.
24.
Panda HUN
#23: Akkor téged átdobtak. Csak egy hívás az Xbox supportnak és már küldték is a futárt a gépért. A havernak odaadtam a 3 ledes boxomat, amit Angliába vettem és a magyar support gond nélkül cserélte neki.
18.
18.
p3ti
#14: A PS PLus egy nagyon korrekt szolgáltatás. Nekem az egyetlen bajom az, hogy szeretem a dobozos cuccokat, ők pedig bérbe adják a játékokat
Imádok játszani a PS3mon, mert csodásak az exclusive játékai, de semmi tartósság nincsen bennük. Pl. god of war 3... kétszer végig pörgettem, imádtam minden percét, de ennyi is volt a játék. Gears of war 1,2 végig nyomtam vagy 3 haverral, offline/onlineban, és még hónapokig játszottam a multiplayerrel. Én ezért tartom mindkét konzolt, mert tökéletesen kiegészítik egymást számomra.... de a Live messze jobbra sikerült mint a PSN
17.
17.
p3ti
#13: A playstationnak ez az 5. gépe, ha beleszámoljuk a Vita -t és a PSP -t. Az MS még csak most jár a 2. gépnél, és majdnem ugyan annyit adott el mint a PS3.
15.
15.
ZsupiDav
#14: Nem egyértelmű, ezért leírom: a támogatottság alatt a havi 4-5 játékot értettem, amit ingyen kapnak a plus előfizetők.
13.
13.
BrendOoN
#3: A 60% nem warezol. A PlayStation január fele járt 77 milliónál, pedig ott sokkal kevesebb warez van.
8.
8.
trion96
Szép teljesítmény! Remélem azért a ps3 is jól fogy. :)
5.
5.
Panda HUN
46 millió idióta fizet a Live-ért, amikor máshol ingyenes a lagolás...izé a multi...
:D
3.
3.
p3ti
46 millió live felhasználó... Ezt szívesen bemásolnám azoknak akik mindig azt állítják hogy csak a Warez miatt fogy az xbox.
2.
2.
Norbiii
Nem csoda, mióta kijött a Kinect, azóta nagyon megnőttek az eladások.....:) :)

Az új X-box a Kinect 2.0-val szerintem valami brutálisat fog alkotni...!

Én drukkolok mind3 cégnek, de legjobban az N-nek! :D
1.
1.
DON GONDOCS
Reméljük ez ígyis marad.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...