Növekedtek a Facebook-játékok bevételei

  • Írta: zoenn
  • 2013. május 2.
  • Biznisz
Link másolása
A közösségi platformon jelenlévő játékok forgalma 12 százalékkal növekedett az első negyedévben, igaz, a Facebook legnagyobb játékfejlesztője, a Zynga nem járult hozzá a sikerhez.

Közzétette a Facebook az első negyedéves pénzügyi beszámolóját, ebből kiderül, hogy a közösségi oldal számára a hirdetésekből folyt be számottevő forgalom, de a játékoknál is növekedés mutatkozott. A Facebook bevétele 1,458 milliárd dollár volt, a nyeresége pedig 219 millió dollár.

A játékoknál mért 12 százalékos bevételemelkedés mindenképpen bizakodásra adhat okot, annak ellenére, hogy a legnagyobb facebookos játékfejlesztő, a Zynga a befizetések számát tekintve 37 százalékos csökkenést könyvelhetett el az előző évhez képest. Más fejlesztők játékai ezen a téren 60 százalékos emelkedést mutattak fel, az elmúlt időszakban rekordszámú ember játszott a Facebookon.

Az oldal illetékesei úgy vélik, hogy "a Facebook továbbra is vonzó platform a fejlesztők számára", ha játékokat szeretnének készíteni rá. A közösségi oldal mára 1,11 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet.

7.
7.
Norbiii
Én nem tudom, ezért ne kövezzetek meg, de ha játszani akarok, akkor ott a konzol, másoknak a normális Pc-s gamek. Én nem vagyok híve se telefonos, se más gameknek, mert ha elmegyek valahova, akkor nem vagyok annyira kocka, hogy még az egy óra utazást se bírjam ki játék nélkül, meg ha felmegyek facera, akkor azért megyek fel, hogy beszélgessek az ismerősökkel többek közt. Persze egyszer kétszer ha van egy-két jó game nem baj, de én erre nem vagyok vevő! :)
6.
6.
Kleppi
Uhh ez jobb mint a dead space xD
5.
5.
Rakottkrumpli
#3: Nem az a buzi, aki fb-n játszik, hanem az, aki még fizet is érte, na az egy űber zacsifaló csőbuzi! (trololo)
4.
4.
EBR2000
Még létezik fb játék? XD
Régen cityvill-el játszottam az nekem tetszett.
Tényleg megint sírás jön....
3.
3.
Giggsy
#2: Legyél rá nagyon-nagyon büszke, és hirdesd minden lehetséges csatornán. Meg persze a szokott: "aki fb-on játszik, az buzi" rigmust se hagyd le, mert azt most elfelejtetted.
2.
2.
bodortamas1
Hát engem rohadtul nem érdekelnek a fb-s játékok, nem is vagyok egy fb buzi :) Még életemben nem játszottam egy fb-s játékkal sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...