Miért nincs Metal Gear Solid-csomag Xbox 360-ra?

Hideo Kojima elárulta, miért lesz PS3-exkluzív a Metal Gear Solid: The Legacy Collection, igaz, az ok nem túl meglepő: azért, mert a Metal Gear Solid 4 adatmennyiségéhez durván hét DVD kellene.

Ahogy arról nemrég mi is írtunk, a Metal Gear Solid: The Legacy Collection júniusban jelenik meg kizárólag PS3-ra, és tartalmazza majd a Metal Gear Solidot, a Metal Gear Solid 2: HD Editiont, a Metal Gear Solid 3: HD Editiont (illetve velük együtt az MSX-re megjelent eredeti Metal Gear-játékokat is), a Metal Gear Solid: Peace Walker - HD Editiont, a Metal Gear Solid: VR Missionst, valamint a Metal Gear Solid 4: Trophy Editiont.

Noha Kojima játékai újabb rendre tiszteletüket teszik Xbox 360-on is, a mester a sorozat huszonötödik születésnapja alkalmából készülő gyűjtemény PS3-exkluzivitása miatt magyarázkodni kényszerült. Kojima a saját rádióműsorában árulta el: a Metal Gear Solid 4, pontosabban annak óriási adatmennyisége az oka annak, hogy a csomag Xbox 360-on biztosan nem fog megjelenni.

Mint mondta, a játék Blu-ray lemezen terpeszkedik, ugyanakkor a duplarétegű DVD-ből már hét kellene hozzá, egy ilyen kiadás pedig értelemszerűen semmilyen szempontból nem lenne praktikus. (Erről egyébként korábban, még a Metal Gear Solid 4 megjelenésének idején is lehetett hallani.)

Jó hír viszont, hogy azt már nem zárta ki, hogy az új Xboxra megjelenjen a csomag - a konzol a pletykák szerint már Blu-ray-olvasóval érkezik.

58 komment - szólj hozzá!