Pszichológus segítségével kísérletezik a Valve

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 7.
  • Hír
Link másolása
A Valve-nak meggyőződése, hogy az úgynevezett biovisszajelzések révén lényegesen több információt tudhat meg a játékosokról, ezért most egy pszichológussal agyal azon, hogyan építhetné be ezt az elgondolást a játékaiba.

A Valve kísérleteiről maga Mike Ambinder beszélt a NeuroGaming Conference and Expón, ő az a pszichológus, akit a fejlesztőcsapat az új irányvonal kitaposására szerződtetett.

Szerinte a "biovisszajelzések" kiváló képet festenek arról, hogyan reagálnak a játékosok pszichológiai értelemben az adott játékra, így nemcsak az érzelmi állapotukat lehet számszerűsíteni, de a játékmenet finomításához is felhasználhatók lennének ezek az adatok.

Próbálkozásképpen azt figyelték, hogy a játékosok mennyire izzadtak, majd ezt kapcsolták össze azzal, hogy mennyire lehetnek izgatottak. A kísérletben a játékosoknak négy percük volt, hogy megöljenek száz zombit: ha a rendszer úgy érzékelte, hogy a játékos higgadt, a játék normálisan haladt előre, ha viszont idegesnek látta a képernyő előtt ülőt, gyorsított a tempón, és kevesebb időt hagyott neki.

A Valve a jelenlegi irányítási módszereknél lényegesen gyorsabb szemkövetéssel is kísérletezett (ezt a Portal 2-n tesztelte a cég), de Ambinder elmondása szerint még ezeken felül is rengeteg lehetőség áll a rendelkezésükre: lehetne figyelni a szívritmust, a játékos arckifejezését, a testhőmérsékletet, az agyhullámokat vagy akár a pupillák tágulását.

Ambinder hozzátette: a biovisszajelzések révén szerzett információk nemcsak a játékélmény finomításában működhetnének közre, de akár a multiplayer meccseknél is jóval pontosabban lehetne meghatározni, hogy milyen ellenfelekkel hozzon össze bennünket a rendszer.

18.
18.
br1Koo
#17: Azt ne felejtsd el, hogy a steam egy olyan szinten alap programmá kezd válni (szerintem/számomra) mint anno az msn, csakhát ugye játékosoknak. Egy tökéletesen átlátható és tiszta rendszer, ami megfelelően informálja a júzert az eseményekről. Az pedig, hogy nem dobálnak ki játékokat folyamatosan valószínűleg a pénz miatt van, vagy azért mert valami nagyra készülnek. Valószínűleg nem hagynak ki egy akkora pénzbevételi forrást amit a hl3 (vagy akár csak a portal 3) kiadásával idézhetnének elő. A népek ki vannak rá éhezve és ezt ők is nagyon jól tudják.
17.
17.
McDuff
#12: nevezz meg 2-t!

Én a legutóbbi Cs-t nem tartom új játéknak,még csak nem is abban az árszegmensben indult,ergo fogtak egy régi címet,leporolták,felújították és eladták újra.
valljuk be őszintén mindenki a HL3-at várja,de évek óta semmit se tudunk róla,csak reméljük hogy készül.tudom hogy ez a Valve,és hogy minden játékuk egy kincs,ésn em is évről évre dobálják ki őket,de mondjuk ki nyíltan amit mindenki gondol,amit a HL szériával csinálnak az egy vicc!anno még a bejelentés hogy majd félévente(!) jönnek majd új epizódok nem is állhatott volna távolabb a valóságtól,olyan mintha felköptek volna és alá álltak volna...sztem ezt ők maguk sem hitték el amikor ezt kijelentették.

de arra van idő,hogy konzolt fejlesszünk,kísérletezzünk,át alakítsuk a Steam-et,néha már úgy érzem hogy ez a cég azt hiszi,ők már csak szolgáltatást nyújtanak és elfelejtik honnan jöttek,hogy minek köszönhetik a hírnevüket és a presztízsüket!hát nem a Steam-nek az biztos...
persze a Portal 2 is kiváló játék volt de ennek már pont 2 éve...2 éve semmi előrelépés...
16.
16.
nukleotid
#11: és ha elfogy a türelmed mi lesz?
15.
15.
br1Koo
#11: Ha minőségről van szó akkor ŐK azok akik tuti szóba kell hogy kerüljenek. Innentől kezdve pedig csak várni kell, türelem rózsát terem ugyebár. A csúfosra sikerült Global Offensive után (amibe hozzáteszem egy nagyon jó kis matchmaker rendszert pakoltak), még mindig tudok bízni benne tökéletesen, hogy egy brilliáns játékot fogunk kapni tőlük legközelebb, ugyanis ahogy te fogalmaztál nem kevés olyan játékot tudtak eddig letenni az asztalra aminek egyedi hangulata és/vagy játékmenete volt, amellett hogy legtöbbik kultjátékká vált az évek folyamán.
14.
14.
dBLOOD
Már nem elég a marketinges agymosással a birkák gépeire juttatott kémprogram.
13.
13.
Rakottkrumpli
#11: És mi lesz, ha elfogy a türelem? Uninstallálod a steam-et? :D
12.
12.
TBO0
#11: Ebbe a ~3 mondatodba elég sok baromságot beletudtál préselni, gratulálok. :)
11.
11.
McDuff
Milyen játékaikba,istenem,a Valve a Portal 2 óta nem adott ki semmit!
Bírom hogy kísérleteznek ezzel is meg azzal,de nem tesznek le semmit az asztalra már évek óta.full olyan érzésem van hogy ezek jól megszették magukat,most már csak ülni kell a pénzen.
Kezd fogyni a türelem...
10.
10.
#1: Még elképzelhető hogy ez évben bejelentik.
(lásd: portal 2 Easter egg)
8.
8.
SCR3AMN00B
#6: Neked mindenhez oda kell böfögni valamit már ne is haragudj..:D
7.
7.
Rakottkrumpli
#6: Csőlátású vagy koma.
6.
6.
bodortamas1
Újabb nevetséges cucc. Úgy jók a játékok, ahogy vannak. Persze vannak kivételek, de azokról nem az ember lelki állapota tehet.
5.
5.
PrimYaz00
#1: ja szép kis állom : )
3.
3.
névtelenség
#1: Ezt hívom tökéletes diagnózisnak. :D
2.
2.
Rico424
hááát,nem tudom.....végülis nincs lehetetlen,csak tehetetlen..........
1.
1.
ktome
Egy Half-Life 3 bejelentéstől igazán beindulna a szív ritumusom, az arckifejezésem hatalmas vigyor lenne, és a pupilláim kitágulnának, hogy igaz-e, amit látok? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...