15 éves a Gran Turismo, bejelentés a jövő héten

A Polyphony Digital autószimulátora május 19-én ünnepli 15. születésnapját. A jeles dátum apropóján a Sony kibérelte a silverstone-i versenypályát, ahol egy izgalmas futamot rendez. Az eseményt mi is követhetjük a neten.

A Sony nagyszabású rendezvénnyel készül a Gran Turismo-sorozat 15. születésnapjára, az online is követhető ünnepséget május 15-én, a silverstone-i versenypályán bonyolítják le. Érdekesség, hogy a briteknek küldött meghívóban "a sorozat jövőjét érintő izgalmas bejelentésekről" is szó esik, ami miatt sokan már a Gran Turismo 6 bejelentését vizionálják. Az alábbiakban a vállalat sajtóleveléből idézünk: 

"A 15. születésnapot az első partner, a Nissan mellett olyan nagy autógyártók is támogatják, mint az Audi, a BMW, a Ford, a Honda, a Jaguar, a KTM, a Mercedes-Benz, a Tesla és a Toyota, így a Gran Turismo elkötelezett rajongói testközelből, igazi versenypályán is láthatják a játék során vezetett régebbi és új autókat. [...]

Az eredeti Gran Turismo 1997 decemberében jelent meg Japánban. A legendás programozó, Kazunori Yamauchi öt évig dolgozott a játékon, amit a világ többi része 1998-ban ismerhetett meg. A márkanév hamarosan többszörösen díjnyertessé, majd egyszersmind a legkeresettebb PlayStation játékká vált.

A rengeteg autótípus és Yamauchi-san elkötelezettsége az egyre valósághűbb játékélmény és a részletek aprólékos kidolgozása mellett együttesen garantálták a játék sikerét. A híres gyártókkal kialakított kapcsolat olyan lenyűgöző közös munkákat eredményezett, mint a Red Bull X2010 versenyautó, a GTbyCitroën koncepció, közös dizájn tervezése a valódi Nissan GT-R alapján és egy új alkalmazás a Toyota GT86-nak.

Az ünnepség eseményei követhetőek lesznek a PlayStation blogoldalán és a Gran Turismo hivatalos oldalán, valamint Facebookon és Twitteren."

Sok boldogságot, kedves Gran Turismo, kasztnid érjen az aszfaltig!

9 komment - szólj hozzá!