15 éves a Gran Turismo, bejelentés a jövő héten

  • Írta: zoenn
  • 2013. május 9.
  • Hír
Link másolása
A Polyphony Digital autószimulátora május 19-én ünnepli 15. születésnapját. A jeles dátum apropóján a Sony kibérelte a silverstone-i versenypályát, ahol egy izgalmas futamot rendez. Az eseményt mi is követhetjük a neten.

A Sony nagyszabású rendezvénnyel készül a Gran Turismo-sorozat 15. születésnapjára, az online is követhető ünnepséget május 15-én, a silverstone-i versenypályán bonyolítják le. Érdekesség, hogy a briteknek küldött meghívóban "a sorozat jövőjét érintő izgalmas bejelentésekről" is szó esik, ami miatt sokan már a Gran Turismo 6 bejelentését vizionálják. Az alábbiakban a vállalat sajtóleveléből idézünk: 

"A 15. születésnapot az első partner, a Nissan mellett olyan nagy autógyártók is támogatják, mint az Audi, a BMW, a Ford, a Honda, a Jaguar, a KTM, a Mercedes-Benz, a Tesla és a Toyota, így a Gran Turismo elkötelezett rajongói testközelből, igazi versenypályán is láthatják a játék során vezetett régebbi és új autókat. [...]

Az eredeti Gran Turismo 1997 decemberében jelent meg Japánban. A legendás programozó, Kazunori Yamauchi öt évig dolgozott a játékon, amit a világ többi része 1998-ban ismerhetett meg. A márkanév hamarosan többszörösen díjnyertessé, majd egyszersmind a legkeresettebb PlayStation játékká vált.

A rengeteg autótípus és Yamauchi-san elkötelezettsége az egyre valósághűbb játékélmény és a részletek aprólékos kidolgozása mellett együttesen garantálták a játék sikerét. A híres gyártókkal kialakított kapcsolat olyan lenyűgöző közös munkákat eredményezett, mint a Red Bull X2010 versenyautó, a GTbyCitroën koncepció, közös dizájn tervezése a valódi Nissan GT-R alapján és egy új alkalmazás a Toyota GT86-nak.

Az ünnepség eseményei követhetőek lesznek a PlayStation blogoldalán és a Gran Turismo hivatalos oldalán, valamint Facebookon és Twitteren."

Sok boldogságot, kedves Gran Turismo, kasztnid érjen az aszfaltig!

9.
9.
Jani379
GRAN TURISMO
- ONLY ON PLAYSTATION

- A szürke PS 1-en a második résszel kezdtem. Számos, élményben gazdag játékórát töltöttem vele.

- PS 2-őn a harmadik résszel már kevesebbet játszottam.
A negyedik rész megjelenését viszont nagyon vártam, és nem hiába. Számomra a Gran Turismo 4 megjelenésével érte el a csúcspontot a sorozat. Számomra ez a rész maga a tökéletesség. Irgalmatlan sokat játszottam már vele, és bizony a mai napig elő-elő kerül.

- PS 3-mon is megvettem az összes kiadást, de valahogy már nem az igazi. Talán többet vártam, nem tudom. A premium autók el kell ismerni elképesztő részletgazdagsággal bírnak. De hol vannak a premium versenypályák? Hol van az a kikezdhetetlen GT minőség? Hol van az az elsöprő erejű GT élmény amit a korábbi konzolgenerációkban tapasztaltunk?
Már nem ragyog olyan fényesen a Gran Turismo csillaga, én azért kitartok mellette.
8.
8.
szeitz1986
Nem szeretem a jubileumokat, mert jó indok elrontani egy játékot, és én ettől félek.
"vissza a gyökerekhez" biztosan ismerős szöveg, szerencsére ezt nem sütötték itt el.
(első amivel játszottam a szériából a GT5 volt)
7.
7.
zaklin005
az 5el simán elvagyok még mindig megjelenés óta, hála a hetente érkező új versenyekkel, plusz autókkal, kihivásokkal, állandóan ujitanak bele mindenféle dolgokat a frissitésekkel, imádom! :)
5.
5.
EBR2000
Ú várom.
Ott lesz a Honda, Nissan és a Toyota!!!
Minden jó kocsi!!!
Nagyon elmennék...
Remélem nem rontják el a GT6-ot.
4.
4.
Norbiii
Nekem a 3. az örök kedvenc. :)
1.
1.
abydos
Ha kijavítják az 5. rész katasztrofális menürendszerét, a gyökér low poly autókat és az amatőr, videojátékokban már 15 éve nem létező hibákat, akkor megjelenéskor biztos vétel, ellenkező esetben kicsit várok vele :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...