Jól fogyott az Aliens: Colonial Marines

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 10.
  • Biznisz
Link másolása
Noha úgy hírlik, hogy a fejlesztőcsapat tönkrement benne, az Aliens: Colonial Marines volt a Sega egyik legkeresettebb játéka az elmúlt pénzügyi évben. Csak az új Sonic & All-Stars Racing előzte meg.

A márciusban véget ért 2013-as pénzügyi évben az Aliens: Colonial Marines volt a Sega második legkeresettebb címe, 1,31 millió példányt adtak el belőle. A siker persze megkérdőjelezhető, a kiadót nemrég beperelték a játék félrevezető demói miatt, most pedig úgy hírlik, hogy a játékot fejlesztő TimeGate Studios nemcsak csődöt jelentett, de be is zárt, ami csakugyan nem fog jó fényt vetni rá.

A Sega egyébként 33,46 milliárd jenes nyereséggel zárta a pénzügyi évet, a legnépszerűbb játéka a Sonic & All-Stars Racing Transformed volt 1,36 millió eladott példánnyal, de keresett volt a Football Manager 2013 (940 ezer példány), a Sega olimpiai játéka (680 ezer) és az eddig csak Japánban megjelent Yakuza 5 (590 ezer) is.

30.
30.
dcba
ha egy 10 fontos letoltheto cim volna akkor iszonyat komoly lenne de mint teljes erteku jatek nem allja meg a helyet.Olyan az egesz mint vmi 8 evvel ezelotti jatek.Nekem a graffal nincs bajom maxra huzva szerintem nem rossz, csak olyan hulyesegek vannak benne mint pl pont egy checpointon halltam meg erre a jatek tovabb engedett amikor ujrakezdtem(ezt ugye erthetoen irtam le).Tipikus 7-8 evvel ezelotti jatek hibak vannak benne, van pl olyan h az alien megall es turelmesen turi h szitava lovom, vagy freddyD kedvence a hatunk mogott semmibol elokerulo alien ,de amit imadtam meg amikor az ellenseg vhol kilometerekre van es en derekszogben vagyok hozzajuk kepest eleg tavol, megis megjelenik egy granat amitol mar nincs menekves, de olyan is volt h szimplan vmitol szetrobbantam.MIntha ha a jatek attol lenne nehez mert neha otletszeruen megol.Az is aranyos amikor jon az alien elottem all ket marine akik teljes tuzerovel lovik, de az alien kikeruli az ot lovo katonakat es nekem veti magat.Idonkent a jatek at tudott menni joba is lasd csatornas resz, tovabba az elejen amikor az elso aliennel talalkozunk annak elsore vmi hihetetlen hangulata volt.Sztem az eleje nagyon jo volt a jateknak csak a vegre ment at ilyen agyatlan megyunk lovunk jatekka.MIntha a vegre csak odacsaptak volna az uccso par palyat h legyen jatekido
29.
29.
K2 The Highest
#28: Hatalmas Alien fan vagyok... Minden rész díszdobozos Blu-Ray-ben figyel és van plüss arcmászóm is... De ez a játék egy rossz vicc...
28.
28.
Szerintem vakok vagytok ha titeket atbasztak, már az első gameplaynel mondtam, hogy full ronda a grafika, de engem hidegen hagyott a grafika mert aliens, és ennyi. a végleges játékban még ugyanolyan volt a garf. azért vettem még mert imádom és szerintem zsír lett, ez kifejezetten alien fanoknak van, ők értik :-)
27.
27.
DeVincent
Ezek után megfogadtam, hogy Sega jelzésű játékot, soha többé nem veszek. >:-(
Én pl.: 1,5-óra után vittem vissza a Gameshopba(pedig előrendelő voltam) és ott be is cserélhettem más játékra. :-)
Most már tényleg szégyen és felháborító amit egyes kiadók művelnek. :-(
26.
26.
Grabowsky30+
Majd a per utáni mérlegre is kíváncsi leszek, valószínű az már mást fog mutatni!
25.
25.
hedzsooo
#2: Ennyi. Az ALIENS cím és a finoman szólva is átbas@ós reklámok megtették a hatásukat, szinte minden rajongó rávetette magát, de aki nem a PC-s verziót választotta, annak bizony szinte semmilyen gyógyír nem jutott arra, amit aztán végül is kaptunk.
21.
21.
Dízel
jól áttudtak verni az embereket, ehhez csak gratulalni tudok a gerinctelen fejlesztőknek,
20.
20.
dBLOOD
Még a minőséghez: http://www.cinemablend.com/games/Aliens-Colonial-Marines-Loses-Nearly-65-Players-One-Week-52913.html
19.
19.
dBLOOD
Egyrészt a demóval átverték az embereket, másrészt a játék puszta címével átverték az embereket, harmadrészt pedig a készítők is átverték a sega-t, sikkasztás is szóba került, pontosan azért nem tett feljelentést a sega mert a játék ugyan rossz minőségben, de elkészült.
Gyors guglizás: http://www.cinemablend.com/games/Sega-Can-t-Sue-Gearbox-Over-Embezzlement-Says-Sega-Employee-52947.html
A "jól fogy" dologról pedig annyit, hogy ugyanaz a helyzet itt is mint a Mass effect 3-mal annak idején: miután megvetették a birkával a játékot, már az utolsó lőtéri kutyát nem érdekli hogy milyen volt a minősége, utólag pénzt vissza nem ad a kiadó (kivétel egy-két igen ritka esetben).
Megjegyzem ugyanezt a módszert követték évtizedeken át mind a zene-, mind a filmiparban, részben ettől olyan nagy probléma a kalózkodás, hogy a birka már megtudja valamiről hogy sz*r, mielőtt pénzt dobna ki érte.
18.
18.
megalonagyix
kár hogy maga a játék egy nagy qla ! !
pedig mit ki lehetett volna hozni....
17.
17.
metercsiken
Én pont az ilyen "afférok" elkerülése miatt nem rendelek elő!
Persze így is kifoghatok minőségen aluli játékot, de azért ritkán. : )
16.
16.
kanos005
"jó játék" de még azt se lehet tudni ki csinálta...
15.
15.
Dugong
#11: Annyit még hozzátennék, a listádhoz:
d.) ahhoz képest, amennyiért eladták.
Pofátlan összeget elkértek azért a játékért. 2-3 ezer forintot szerintem megért volna, de teljes árú játékékként árulni nagy aljasság volt.
14.
14.
Stranger
#13: Elvileg pénzügyileg is sokat szedtek be, tehát nem feltétlenül az olcsó árúakból adtak el sokat...
Igazából nem rossz játék coop-ban és ha megtudod olcsón venni ( vagy ingyen ;) ).
13.
13.
Csoola
Erre szokták azt mondani, hogy a negatív reklám is reklám, valószínű, hogy ezért fogyott ennyire (no meg azért nézzetek körül, hogy pár hónap alatt milyen leárazások voltak a játékra...)
Nekem szerencsére nem volt időm arra, hogy kipróbálhassam, Alien fanként úgy érzem, talán jobb is, ha ez így is marad
12.
12.
Stranger
#10: Hát kár, hogy egy olyan világban élünk ahol nem lehet nyugodtan előrendelni és ilyenekből kell tanulni...
Mi lesz ha az Uncharted előrendelők milliói pofára esnek és kapnak egy mainstream zombilövöldét? Az lenne a nagy buli. xd
11.
11.
Sznfctm
Ja a játék nem volt kiemelkedően béna, kivéve a.) ahhoz képest h Aliens cím, és a rajongók mit vártak, valamint b.) ahhoz képest amit általában a Gearbox letesz az asztalra, meg amiket nyilatkoztak róla, valamint c.) ahhoz képest ami a demoban látszott, és ami a végleges játékba nyomokban sem került bele.

Én is végigtoltam, a 4player coop még egész tűrhető is (1 nap helyett 1 hét a nettó játékidő vele v ilyesmi ;) ), de ennyire egy átlagos, ötlettelen, semmilyen FPSt, pláne Aliensből, bűn manapság kiadni. Talán igazságosabb lett volna ha a Gearbox bukik rajta, szerintem a Timegate-nek egyszerűen csak túl nagy falat volt, amit rábíztak.
10.
10.
markoci555
jó dolog ez, hátha tanulnak az emberek, ha nem is sokan páran legalább nem veszik meg előre a játékokat, hanem várnak vele legalább egy picit
9.
9.
Én vegtoltam. Annyira nem gáz, ha azt nézem, hány olyan játék volt mar ami egyszer vegjatszhato volt :-) amúgy akik puffognak tuti nem látták a csatornas részt még azt az űrhajó belsot ami a prometheusban is látható volt még az alienekben. sztem zsír volt :-)
8.
8.
bodortamas1
7.
7.
Raatkainen
#1: Mindenki közben jött rá milyen is a játék!
6.
6.
Stranger
#1: Gondolom a 80%-a előrendelés. xd
5.
5.
trion96
4.
4.
Ecneb
#1: demo alapján sokan vakon megrendelték, megvették a játékot, persze, hogy jól fogyott, hiszen mégiscsak aliens-ről beszélünk, az, hogy átb@szták a népet és egy demotól teljesen eltérő szart adtak, már más téma...
3.
3.
Skyer
#1: Pedig hidd el.
Egyébként amíg a birka emberek nem néznek annak utána, hogy mit is vesznek, ne várjunk jó játékokat, mert a kiadók ebből is csak ezt látják: dobjunk oda valami hypetől csöpögő trágyát, majd elviszik úgyis. És lám..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...