Mass Effect - spin-offokon agyal a BioWare

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 14.
  • Hír
Link másolása
Persze semmi hivatalos bejelentés vagy ilyesmi, a BioWare munkatársai mindössze egy interjú közben agyaltak azon, milyen lenne, ha az univerzum más karakterekei is saját játékot kapnának.

Most, hogy a Mass Effect-trilógia lezárult, lehet valami újat alkotni, valami mást. Azt tudjuk persze, hogy készül az új rész, Casey Hudson kapott egy másik stúdiót, és most Montrealban hegeszti a Frostbite 3 engine-t használó folytatást, az OXM kedvéért azonban a további ötleteiket is megosztottak a srácok a nagyérdeművel.

Casey Hudson szerint "rengeteg mesélnivaló rejtőzik még a Mass Effect-univerzumban", mint mondta "szuper lenne valami olyasmit készíteni, aminek nincs köze a sorozat fő történeti szálához" - például lehetne játékot írni egy magánnyomozóról a Citadelen, de akár Garrus ideje is megérne egy külön spin-offot. Az ő véleményét erősítette Dusty Everman is, aki szerint Garrus nemcsak Shepard egyik leglojálisabb barátja, de neki vannak a legerősebb személyes célja is. Egyértelmű, hogy elbírna egy saját játékot.

Preston Watamaniuk szerint egy olyan projekt is izgalmas lehet, ami a kroganok brutális erejére, és így a közelharcra összpontosít, Mike Gamble a Mass Effect 3 DLC-karakterét, Javikot emlegette, míg Mac Walters úgy vélekedett: ezt a listát hosszan lehetne folytatni - "Aria, The Illusive Man, Kai Leng vagy bármelyik szolga", mondta -, a legtöbbjük biztos sikeres lenne.

Sikeres lenne?

22.
22.
Uhu123
Jah, majd jön a Mass Effect: The Rachni Wars RTS, a Garrus: S-SEC FPS és a Thane: The Diaries of an assassin akció-TPS. Köszönöm, de nem kérem.
21.
21.
YTy
Csak Garrust-t ne, számomra nagyon érdektelen volt a karaktere, a párbeszédek, múltja minden.
De ha már spin-off:
1. Rachni-k vs mindeki(?) háború (folytatás Kroganok vs mindenki(?))
2. A Reaperek "születése" vagy mi - harc - vég.
20.
20.
TheDeathFlash
Á ez már döfi :D
19.
19.
moonborn
Én annak örülnék ha csinálnának három szálat.Mass Effect:Spectre,Mass Effect:N7 és Mass Effect:Agent címen,az elsőben egy fantom ügynök életét kellene lejátszani és betekintést nyerhetnénk egy fantom mindennapjaiba,küldetéseibe.A másodikban egy N7 kiképzésen átesett katonáról szólna a játék a kiképzés elejétől kezdve ( az utolsó dlc-ből amit lehetett hallani az N7 kiképzésről és a szokásokról Anderson lakásán elég kíváncsivá tett). Az utolsón pedig egy cerberus ügynököt alakítana a játékos,lehet ez akár a Kai Leng srác is,Na ilyenekkel játszanék szivesen
17.
17.
miki1105
Hát én nem hiszek abban, hogy ne lenne folytatás mármint 4. rész, mivel akkor a destroy endingnél minek van a végén az a kis plusz videó, csak hát onnan egy méltó folytatást már nem lehetne csinálni mivel a kaszások kampec van, utána már nehéz lenne valamit kitalálni. De remélem lesz valami jó rész még a Mass Effect világából mivel nagy kedvenc lett az évek alatt, csak itt tényleg az EA-vel lesz a baj meg a pénzhajtással, minél többet stb stb és így nem hagyják majd a Biowaros embereket úgymond dolgozni. Erre a legjobb példa az ME3 befejezése mivel ott érezhető volt, hogy "adjuk már kifele legyen lóvé" érzés, és a Bioware az Extended Cut-al tudta befejezni úgy ahogy ők akarták.
15.
15.
simon 555
#2: Nem feltétlen kell a következő játéknak RPG-nek lennie.
Spin-offról van szó, tehát egy másik történetről, játékról a Mass Effect univerzumában. Nem értem miért lenne baj egy FPS-el vagy egy splinter cell szerű stealth játékkal? Akár még stratégiát is lehetne csinálni, vagy egy LA Noire féle nyomozós játékot.
A Mass Effect-nek vége lett a 3. résszel. Ami legközelebb jön az már nem Mass Effect lesz hanem csak a Mass Effect univerzumában fog játszódni.
Ez olyan mint a Star Trek vagy a Star Wars. A Star Warst játékok sem követik a filmet. Teljesen más történetet mesélnek el ugyan abban az univerzumban. Ezt itt is megtehetik.
Én szívesen látnám bármelyik stílust ebben az univerzumban.
14.
14.
UrbyG
Nehéz helyzetben van a BioWare az EA pénzhajhászsága miatt... Szerintem ők nem is így képzelték el a ME trilógiát annak idején, csak hát nem volt mit tenniük amíg az EA pénzelte a munkát... Több mint valószinű, hogy mostanra mindenki belátta, hogy ha mindhárom rész még tökéletesebbre sikerült volna -nem fikázódásból írom, nekem tetszettek- akkor most nem kellene a spinoffokon gondolkodni annyit és nem is kéne tartaniuk a rajongók haragjától sem, hogy mi lenne a következő baklövésük...
13.
13.
CommShep90
Bármit, csak spin-off-ot (és mmo-t és fps-t) ne ! Nyitott vagyok az újításokra, de muszáj látnom a Mass Effect 3 folytatását. Ráadásul akkor kukáznák a karakter készítést, és a morális döntéseket is. Köszönjük, de pont ez az egyik legjobb dolog Mass Effect sorozatban.
11.
11.
Dreadlox
a bioware az utóbbi időbe elkezdett süllyedni, elég durván, sajnos már nem produkálnak mesterműveket, mivel az EA alatt nem tudnak jól produkálni már, úgy érzem ez a spin-off szimpla pénzhajhász zéro produktum lesz, reméljük tévedek
10.
10.
dBLOOD
HudsonHudson hazudozása magyarul: rengeteg fejnivaló van még a sok Mass Effect-szerető birkákban mielőtt megelégelik hogy folyton átk*rjuk őket.
Semmi bajom a melegekkel, de Thane egy akkora köcsög mint ide Nagykáta.
7.
7.
Lampapa999
Engem egy kasumirol szóló is érdekelne kiváncsi vagzok miket és honnan lopkodott.
6.
6.
Egy spin-offnak csak akkor lenne igazán értelme, ha teljes értékű játék lenne, nem pedig valami olyan mellékvonulat, mint amilyet manapság szoktak csinálni, oldalrascrollozós játékok, minijátékok, képregényes filmszerű előzmény-akármi...ha ilyet akarnának akkor nincs értelme szerintem.
5.
5.
lolman598
#4: szerintem azért az adhat egy kis okot a bizakodásra,hogy legalább ezt nem futószalag-szerűen gyártják,mint az AC-t,vagy CoDot(legalábbis egyelőre)
4.
4.
Teuton
A ME3 mizéria után szerintem jobb lenne inkább békében pihenni a frencsájzt (hiába örülnék neki én is ha jól készítenék, a minőség messze nem garantált). Inkább találjanak ki valami újat, hasonló kaliberben.
3.
3.
Macifasz
Ha egy már megismert karaktert kéne játszani, az sztem nem lenne jó. De ha egy másik fajból kreálhatnánk magunknak új hőst, az úgy tudna büntetni. Egy gyilkos Krogant vagy egy Drell bérgyilkost szívesen alakítanék. :-D
2.
2.
Hab
Még ha eddig létező karakter történetét dolgoznák fel, nem örülnék ha mi alakítanánk őket, hisz akkor oda lenne a karakter generálás öröme. Remélem kicsit rpg-sebb lesz a következő rész, bár kétlem hogy erre nagy esély lenne.
1.
1.
Thane
Helyes, helyeeees. Kellenek azok, Thane-nel akarok szaladgálni és assassinkodni mindenkit, fasza lenne :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...