Közvetítettük az új Xbox bejelentését

Liveblog - Május 21-én, magyar idő szerint este hét órakor mutatkozik be a Microsoft új masinája. A Gamekapocsnak hála, semmiről sem maradsz le! A stream mellett ne felejts el minket sem rendszeresen frissíteni!

18:43 - Ahogy fojesz mester a kommentekben elejtette, itt találtok linkeket a bemutató livestreamjéhez. Ezen az oldalon pedig a liveblogot frissítjük folyamatosan, egyéni megjegyzésekkel, értelmezésekkel. Továbbá ezen az oldalon érdemes folyamatosan kommentálni az eseményeket. Már csak negyed óra.

18:59 - Egy perc.

19:00 - A szórakoztatás, a tévé és a játékok következő generációját ígéri Major Nelson. Pontosabban a mellette álló suna.

19:01 - Mi vagyunk a legfontosabbak a játékokban. A tévé és közöttünk kapcsolat lesz. A Microsoft 30 évnyi tapasztalatot visz bele az új cuccba. Steven Spielberg és Bill Gates is feltűnik a promo videóban.

19:04 - Don Mattrick Xbox-főnök a színpadon. Mindenféle jóságot ígér, majd nosztálgiázik egyet. Jött az első Xbox, ami jó volt. Jött az Xbox Live, mert végülis netes korszakban élünk. Aztán jött az Xbox 360, ami elhozta a HD-t, mindenféle további netes dolgot. Meg persze a Kinect, ami mindenféle további casual dolgot. De mi jön ezután?

19:06 - Bejött a cloud, tabletek hullanak az égből, ilyesmik. Szóval a cégnek alkalmazkodnia kellett. A szétszabdalt nappalit egységesíteni kellett. Játékok, tévé, szórakoztatóközpont, a jövőnek tervezve. A kulcsszavak: egyszerű, teljes és egy harmadik, amit elfelejtettem.

19:08 - Xbox One. Ez az új konzol neve. Az új kontrolleren gyanúsan van egy multitask gomb, valamit látjuk éppen a gépet és az új Kinectet is. A konzol úgy néz ki, mint egy régi Videoton magnó. Rettenet.

19:10 - Egy random indiai a színpadon. Azt mondja az Xboxnak, hogy Xbox ON, és a konzol bekapcsol. Rögtön, két-három másodperc alatt. A kezelőfelület hasonlít a mostani Xbox 360 UI-hoz.

19:12 - Hangvezérléssel váltogathatunk az appok, a játékok és a tévécsatornák között. Gyakorlatilag instant. Jó sok RAM lehet a gépben. Nagyon durva gesztusvezérlést is beépítenek, ha nem játszunk, gyakorlatilag nem is kell a kontrollerhez érnem.

19:14 - Nem meglepő módon elérhető a Skype is. Csoportos videohívást kezdeményezhetünk, éppen ezt demonstrálják nekünk. Az ESPN-nel is komoly interaktív tévés dolgokat lehet csinálni. Összességében ez nagyon durva, csak ebből nem sok lesz elérhető itthon.

19:16 - De mit nézzünk a tévében? Ebben segít az Xbox One Guide. Ami olyan, mint az újabb tévéken a guide, csak kicsit komolyabb. Hangvezérléssel ugrálhatunk a csatornák között, megjelölhetünk kedvenceket. Van trending csatornák, meg minden, ami a közösségi tévézésben fasza.

19:19 - Most talán hallunk valami technikát is végre? Igen. 8GB RAM, USB 3.0, Blu-ray, 8 darab X64-es mag. Nagyjából az, amire számítottunk. Gyakorlatilag három különböző operációs rendszerz hoztak össze egybe: az egyik a játékokat vezérli, közvetlen hozzáférést adva a hardverhez, míg a "windowsosabb" rész a programokért felelős, egy réteg pedig összefogja a kettőt. Ezt nevezték el Xbox One Architecture-nek.

19:23 - A várakozásoknak megfelelően az új Kinect is durvább. Nagyobb felbontású, gyorsabb, nagyobb sávszélességen kommunikál. Jobban le tudja követni a mozgásokat is, ám az ujjak követéséről még mindig nincs szó sajnos.

19:24 - Fejlesztették a kontrollert is, meg a SmartGlass appot is. Sokat egyikről sem mondanak. Bele kellene már menni a részletekbe srácok, kezd uncsi lenni!

19:26 - Az új Xbox Live alatt sok szerver van. Jó tudni. Mindent a cloudban fog tárolni. Felvehetünk videókat a játékokból, megvághatjuk a gépen, és tölthetjük is fel a cloudba. Fejlesztettek a matchmakingen, és most már úgy is kereshetünk ellenfeleket, hogy közben valami mást csinálunk.

19:29 - Andrew Wilson érkezik az EA Sportstól. Az EA és az MS új stratégiai együttműködést kötött, négy játék érkezik: FIFA, NFL, NBA és UFC. Mindegyik a következő egy évben érkezik, és mindegyik forradalmi lesz az úriember ígérete szerint. Az EA Sports Ignite lesz ezeknek a játékoknak az alapja, ami körülbelül olyan lehet, mint a Fifába minden évben behozott "új" technológiák, amiket senki nem vesz észre, de legalább hosszú neveket lehet nekik adni.

19:32 - Elaludtam. Szóljatok, ha az EA-s csávó végzett a sportjátékos szarjaival.

19:34 - Rosszul hallottam volna, hogy azt mondta, hogy a FIFA 14 Xbox-exkluzív lesz? Valószínűleg úgy értette, hogy az új engine lesz exkluzív az új Xboxon. (Szerk.: nem, csak az Ultimate Teamben kap Xbox-exkluzív kontentet a játék.) Most pedig egy montázs megy: így fognak kinézni az EA-játékok az új konzolon.

19:36 - Phil Spencer a színpadon. Végre talán látunk értelmes játékokat is. És igen: FORZA MOTORSPORT 5. Nos, jól néz ki, de hát mit vártunk tulajdonképpen?

19:40 - Új játék a Remedytől. Quantum Break. Nos, egyelőre nem igazán tudni, hogy mi lesz ez: élőszereplős kedvcsinálót, és in-game képeket mutatnak. Lövöldözés valószínűleg lesz benne.

19:42 - Átalakítjuk a tévézést. Nancy Tellem, az új Xbox Entertainment Studios főnöke, ex-CBS és ex-Warner Bros. vezető. Volt honnan ötleteket merítenie. Most azonban fenekestül felforgatják a tévézés világát.

19:45 - Halo és a tévé? Mi lesz ez? Bonnie Ross, a 343 Industries feje érkezik. Élőszereplős Halo-sorozat érkezik, Steven Spielberg segítségével létrehozva. Gyakorlatilag a Microsoft eljátsza, hogy ő az HBO, és saját sorozatokat kezd el gyártani. Azért remélem ennél több lesz ebben.

19:49 - Most épp NFL. Mehetünk cigiszünetre.

19:52 - A konzol még ebben az évben startol, és persze minden Call of Duty DLC elsőként érkezik majd rá. Ja, amúgy most fogjuk először látni mozgásban az új CoD-ot. Teljesen új játékot készítettek, a korábbi korlátokat ledobva, next-gen engine-re. Új szereplők, új történet.

19:55 - Az USA seregét szétkapták. Te vagy a Ghost csapat része, aki apró, de ütős osztagként harcolsz az elnyomó nagy hatalom ellen. A sztorit Stephen Gaghan írja, szóval számíthatunk durvaságra azért. A csapat aktív részese lesz egy kutyus is. Az új engine teljesen next-gen technológiára készült, nagyon szép, ívelt éleket és felületeket tudnak megjelentetni. Továbbra is 60FPS-sel fog futni a játék, alacsony késleltetésű irányítás mellett.

20:01 - Megkapjuk az első kedvcsinálót is, in-engine, ami az új hardveren fut, legalábbis elvileg. Nagyon hangulatosnak és atmoszférikusnak tűnik a cucc, tényleg egy egészen más Call of Duty lesz, mint az eddigiek.

20:04 - És vége. Nos, ez összességében nem volt valami nagy eresztés.

A teljes műsor, ha valaki lemaradt volna róla:

496 komment - szólj hozzá!