Közvetítettük az új Xbox bejelentését

Liveblog - Május 21-én, magyar idő szerint este hét órakor mutatkozik be a Microsoft új masinája. A Gamekapocsnak hála, semmiről sem maradsz le! A stream mellett ne felejts el minket sem rendszeresen frissíteni!
  • Írta: InGen

Kommentek

#486
Nem tudom miért bántják ennyien az új konzolt.
A kinézete nem a legjobb ,de szerintem nem olyan csúnya. A kontroller viszont sokkal klasszabb lett, mint a régi. A kinect engem mondjuk kicsit zavar, hogy a kamera olyan oldalt van, nem pedig középen. A gép viszont rohadt erős, várom már az érkező játékokat, hogy hogyan fognak kinézni. Szerintem a neve sem olyan rossz, bár lehetett volna valami más.
Az emberek nagy részét pedig egyszerűen nem értem. Miért sírnak, hogy szar a játékfelhozatal. Azért mert most nem mutatták be az összes játékot, az nem azt jelenti, hogy a Sony-nak sokkal jobb a játék kínálata.
Na mindegy, én már nagyon várom az E3-at avval a a sok exkluzív játékkal :)
#485
#484
http://i.imgur.com/7tmSCjo.gif

Szerintem a jelenet magáért beszél Én azért várom az új xbox játékokat. Már másban nem reménykedek.
#483
#482: ja már ki linkelték
Amúgy szerintem nagyon is jó lesz ez teljes mértékben tetszik a külseje.
Majd E3-mon mindenki nyálazni fog mert akkor fognak durrogtatni..
Azt hiszi a ps4 hogy ennyit tudnak aztán majd.
#482
Röviden a sajtótájékoztatóról.
http://www.youtube.com/watch?v=KbWgUO-Rqcw
#481
Nos őszintén csak a kommenteket és összefoglalót olvastam. Viszont előre látható volt, hogy a játékokról nem lesz szó. Felesleges is lenne a játékokkal és grafikával villogni. A jelenlegi programozási metodika még nem használja ki a rendszer teljesítményét. A cell-nél is ugyanez a probléma lépett fel. Viszont itt most mivel mindkét konzol és a PC is ebbe az irányba fog elmenni. Gondoljon bárki bármit az intel sem véletlenül próbál lépést tartani az AMD grafikai fejlesztéseivel. Szóval ezek a chipek fogják megfolytani a piacot. Viszont az majdnem biztos, hogy a PS4 teljesítményi előnye jelentős lesz. A teljes 8 GB-os DDR5 memória extrém. Nem találkoztunk még hasonló méretű hasonló elérésű memóriával. Programozás szempontjából alapvetően mindkét gép felépítése egy álom. Az alájuk fejlesztett API már más tészta. Nem tudjuk egyenlőre melyik cég tudta jobban megoldani ezt. Ami viszont már most az XBox ellen szól az a gyenge ram és kevesebb CU. Ha jól emlékszem a CU-k számának különbsége 8. A DDR 3 memória elérési sebessége sehol nincs a 170GB/s-hez képest amit a PS4 ajánl. A 32 MB-os gyorsítótár pedig nem valószínű, hogy elég lesz ennek az ellensúlyozásához. A PS3 is jóval erősebb volt a boxnál hardveresen. Ennek ellenére ezt nehéz volt kihasználni. A különböző architektúrák miatt. Most viszont a box is a PS után ment és heterogén rendszert használ. Innentől már csak az API dönt. A DX api pedig hátrányban van, ha a PC-s verziót bármilyen formában használni próbálták. Mert az nem készült fel erre a hardwerre. A motoroktól is függ. Radikálisan változtatni kell a programozók megözelítésén az új rendszereknél. Viszont nyers erőben a PS4 vezet jelenleg. Majd meglátjuk, hogy ez kijön-e a valóságban is ilyen szinten. Mert a különbség pl.: a CU-k számánál majd 50%. Szóval a számítási különbségi is ekkora lesz.

A TV-s és egyéb szolgáltatásokról annyit, hogy valóban fontosak. Viszont alapvetően a régi boxot sem hagyhatják ki belőle. Szóval ott is meg fog jelenni sok dolog. A TV adások nagyrésze ott is meg kell, hogy jelenjen. Mivel az Xboxos bevételeknek nagy része jön a havidíjból. Viszont pont ezért nem biztos, hogy gyors lesz az átállás. Mivel, ha a PS4 hardveres előnyét megfelelően ki tudják használni elképzelhető, hogy komoly előnyre tehet szert a kezdeti eladásokban. Persze ehhez megfelelő játék felhozatal is kell. Szóval a meccs érdekes része csak most jön. Egyenlőre úgy néz ki, hogy mivel nagyrészt a plusz szolgáltatásokra épít mint a konzol fejlesztésére.a microsoft bukhat ezen. Pont a saját piacán amerikában bukhat ezen a legtöbbet. Mert a PS-nek most minden esélye megvan, hogy látványos különbségeket erőszakoljon ki. Ha pedig ezt a lépést kihúzzák azzal kicsúszhat a talaj a microsoft lába alól. Persze azért a Redmondiak sem arról híresek, hogy könnyen engednének. Én már várom a fejleményeket.

A legviccesebb, hogy a generáció nyertese az AMD lesz. Mert pár éven belül ahogy fejlődik az APU technológia könnyedén emulálhatóvá válik mindkét konzol. Már most pedzegetik a hasonló felépítésű rendszereket. Valamint innentől a konzolpiacra való belépés is sokkal egyszerűbb lesz. Hiszen ha az AMD chipjei beválnak akkor könnyedén és olcsóbban gyártható konzolok tömege jöhet el. Elhozhatja ez a második nagy konzolforradalmat. Vagy visszahozhatja a PC egyeduralmát is az emuláció révén. Hiszen egy PS4-hez hasonló Hardware-en lehet emulálni mind az Xbox-ot mind a PS4-et. Persze azért kicsit erősebb hardver kell, de nem annyira mint régen.

Remélem kivételesen lesz valaki aki érdemben reagál a véleményemre. :)
#480
Mamám csomagolják átt más pelenkába, mert ez rannnndaaaaa:(((
#479
#458: :)
#478
Igy utólag már vicces ez a rövid összefoglaló,azért xbox bejelentésnél nem volt az..
Elképesztő gyenge műsor főleg olyan gémeket reklámozva,amiket akkor is bejelentettek volna,ha megálmodva sem lenne az xbox...Ha valaki meg azzal jönne,hogy itt csak a gépről volt szó,hát még egy részletes hardver specifikációt sem kaptunk,gondolok itt a grafikus chip-re és a rendszermemória részletes tájékoztatására...A "tv" meg a "sport" az ment...meg a call of duty...

Ez egy gyenge bemutató volt,remélem a E3-on többet is tudunk meg azon kivül,hogy "xbox go home"...
#477
InGenModerátor
Aki lemaradt volna, frissítettük a teljes videóval, de bőven elég megnézni a rövid összefoglalót :))))
#476
#475: Én már rég arról fantáziálok, hogy majd jön egy ami mindent tud egy game.
Autóverseny, mmo, fantasy scifi, GTA vagy TES szerű minijátékokkal meg verekedős TPS FPS, akár RTS részekkel Guitar hero- val saját tamagocsival meg nemtommivel.
Ezt ha egyberaknák a jövő grafjával 100 ast is kiraknák a játékért esküszöm.
Régi álmom ez :-)
#475
#452: Teljesen korrekten megfogalmaztad, amit én is gondolok.

Annyit fűznék még hozzá, hogy a kommenteket olvasva rájövök, hogy mennyire fantáziátlanok a játékosok nagy része.

Megjelenik egy next gen masina és mit is várnak igazán?
Legyen egy új CoD, BF, meg Mass effekt.
Én kérem szépen egyiket sem várom. Legyen inkább valami új. Valami, ami jobban kihasználja MI-ben, játékmenetben, szabadság érzésben a gép adottságait.
#474
#470: Zseniális! :D
#473
Törölt felhasználó
#470: Kösz a linket
#472
Jól néz ki
#471
#470: Te egy állat vagy!!! :D
#470
Lehet, hogy volt már, de tökéletes összefoglalása annak a csodálatos egy órának:

http://youtu.be/KbWgUO-Rqcw

TEEE VEEE
#469
#468: Ez jogos! A PS3 nehezen programozhatósága a CELL architektúrából jött!
#468
#457: A jelenlegi generációnál sem a grafikus API volt a szívás a PS3 esetében. Programozási neházság szempontjából tök mind1 h a 360 DX-re épülő API-ját vagy a PS3 OpenGL-es APIt használtuk. Nem a grafikus API volt a lényeg, hanem minden más.