Gyorsabb folytatásokat ígér a Square Enix

  • Írta: zoenn
  • 2013. május 27.
  • Biznisz
Link másolása
A japán kiadó belső üzleti megbeszélésén szót ejtett a jövőbeli tervekről. A cég ügyvezetője, Yosuke Matsuda szerint három új stratégiai kezdeményezést léptetnek életbe. A lényeg: nem kell éveket várunk a folytatásokra.

A Square Enix az alábbi előretekintést azon a napon közölte az ügyfeleivel, amikor a legutóbbi pénzügyi év eredményeiről számolt be. Habár a cég 134 millió dollár veszteséget könyvelt el, a kiadó bizakodik és számos ponton változat a jelenlegi stratégiáján.

A vállalat ezentúl figyelembe veszi az egyes régiókra jellemző fogyasztói ízléseket, miután megállapította, hogy "rendkívül nehéz" eladni a nagy címeket világszerte. A társaság jobban fókuszál majd a mobilos játékokra.

A Valve Greenlightjához és a Kickstarterhez hasonló módon a Square Enix bevonja a játékosokat a fejlesztésekbe. Bizonyos pénzösszegért cserébe a rajongóknak nem kell megvárniuk az adott produktum megjelenését, hanem korábban is belenézhetnek az aktuális verzióba. Kommunikálhatnak a fejlesztőkkel, s első kézből értesülhetnek az újdonságokról. Matsuda szerint már nem abban a korban élünk, hogy a háttérben kelljen megvárnunk, míg a termék elkészül.

A kötelező szerkezetátalakítás mellett (értsd: a gyengén szereplő játékok fejlesztői nincsenek biztonságban) nagyobb prioritást kapnak a kasszasikerek. A folytatások gyorsabban érkeznek majd, gazdaságosabban használják fel a meglévő technológiákat. A cél az, hogy a rajongókat maguk mellett tartsák, s még véletlenül sem fordulhat elő az, hogy a hosszúra nyúlt várakozási idő alatt más kiadók játékaihoz pártoljanak el a játékosok.

A korábbi nyilatkozatok alapján a Tomb Raider, a Sleeping Dogs és a Hitman Absolution nem hozta azokat az eladási számokat, mint várták, ennek ellenére a fejlesztési költségeiket visszahozták, így zöld az út a folytatások előtt.

11.
11.
kajszibf87
Na ezert kuzd az xbox, meg a kiadok a hasznalt jatekok ujra eladasaert, meg ez az eredmenye a kalozkodasnak, kozulunk sztm sokan jatszottak a hitmannel, meg a TRrel,kivancsi lennek hanyan torrenteztek, vagy szereztekbe mas egyeb forrasbol. Ez a vege! A veszteseget mindenkep be akarjak majd hozni, csak ez a jatekok karara fog menni, meg azoknak, akik becsuletesen bementek a boltba es megvettek.
10.
10.
Matt8888
Tény hogy változni kell nekik is a korral ,de nem ilyen irányba kéne ,bár ez majd alakul még.
6.
6.
Drazhar
Rájöttek, hogy van pénz abban amit az EA meg az Ubi csinál az utóbbi időben, ők is évente akarnak friss címeket.... Gyönyörű -.-
5.
5.
trion96
#3: +1 Abból semmi jó nem lesz ha évente jönnek majd ezek a címek
4.
4.
metercsiken
Annak senki sem örül( játékosok ), ha "összecsapott" játékokat gyártanak!
Vagy ez még nem esett le a fejlesztőknek!
Inkább várunk, csak jó legyen!
( de nekik gondolom a "gyors" game-k érik meg jobban )
Persze ha valami "csoda" folytán évente kiadnának valami űberjót, az nem gond! : )
3.
3.
KeXxX
jöhetnek folytatások de ne évente! hanem 2 évente legalább.
" A társaság jobban fókuszál majd a mobilos játékokra." - hülyeség, játszani PC-n és konzolon kell. És nehogy már mások akiknek telik azok belenézhetnek egy fél kész játékba, ne legyünk már hülyék. úgy jó ha titokban marad minden egy bizonyos ideig és a végén tolják a gameplayeket. Legalábbis én így vagyok ezzel.
2.
2.
azureknight0715
Azt hittem hogy a tomb raider-nek szép nagy sikere lett eladásokban. Me szerintem k*rvajó játék volt. Viszont annak nem örülök hogy megint csak arra fognak törekedni hogy minnél elöbb jöjjön az új rész. Ha jó játékot akarnak csinálni annak kell idő. Most itt a remek alkalom az újfajta Tomb Raider elött nem kéne elbaltázniuk mint pl egy final fantasy-t...
1.
1.
DON GONDOCS
Gratula :( ennyit a jó játékokról.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...