Készítsünk interjút - te kérdezel, a Cenega válaszol!

Bioshock, Batman, Mortal Kombat, Remember Me, GTA V, Metro, XCOM, Lost Planet, Resident Evil. Csak néhány játék, amit a Cenega ad ki Magyarországon. Kérdezz tőlük, amit akarsz, most válaszolnak!

Kommentek

#38
Sziasztok, engem a következő érdekelne... természetesen magyar fordítás témában.

Személy szerint nagyon bánt, h a tört konzolokhoz folyamatosan jönnek ki házilag készítetett lokalizált tartalmak. Hovatovább a kiadók két poligonból álló puskáért is képesek + DLCt készíteni és pénzt kérni. Viszont nekem ez adta az ötletet, bár lehet lerágott csont. Miért nem ad ki a forgalmazó olyan DLC-ket, melyben példának okáért magyar, cseh és szlovák nyelvvel utólag bővíthetjük kokain árban vett játékunkat.

A forgalmazó a saját eladási adataiból tudja, h történetesen melyikhez érheti meg plusz költségbe verni cégüket, és az elkészült DLC-ket akár PS+ ill. Gold előfizetéssel is elérhetné a célközönség.
#37
#36: én megértem őket,hogy szeretnének magyar felirattal játszani,hiszen nem mindenkinek az az első idegennyelve.Viszont abban maximálisan igazad van,hogy jó motiváció,meg szerintem segíti is a nyelvtanulást (én legalábbis nyelvtudásom 2/3át játékokból kapartam össze)
#36
Én nem értem ezt az állandó magyarítás rinyát! Most kapok majd hideget meleget, de 2013-ban aki nem beszél angolul az kb lehúzhatja magát a wc-n. Legalább van a fiataloknak egy kis motiváció, hogy hamarabb sajátítsák el az angolt, illetve pont erre is jók a játékok!
#35
Én gondolom ez az egész kérdezgetés egy fasza nagy reklám! Mindjárt fél méteres cenega felirat! Figyeljetek, amin van bevétel,amiben van pénz azt megcsinálják,amin nincs azon nem is agyalnak, senkit nem érdekel! A pénz,pénz,pénz és a pénzaz úr!!!
#34
NorbiiiModerátor
Szép Napot.

Tisztelt CENEGA!

Lehet butácska kérdések, de:

1: Tennének Önök valamit, hogy több magyarosított játék jelenjen meg? Lehet sok van, de nekem Wii-m van, ott nem nagyon találok, és Ps2-re sem sok van, bár a Harry Potter 5 olyan, de a 6 már csak feliratos, és örültem volna, ha az 5. után atöbbi része is magyarosítva jött volna, ps2-re, vagy Wii-re, vagy bármelyik konzolra, tudnak itt tenni valamait, hiszen nagy öröm magyarul játszani???

2: Ez lehet megint egy buta kérdés, de lesznek olyan játékok majd, hogy kedvenc filmszátjaink kerülnek a konzolokra? Tudom van ilyen nem is egy, de pl: Bud Spencer-Terence Hill játéknak örülnék (ha van ilyen akkor elnézést..), itt tudnak tenni valamit????

Köszönöm szépen, és várom/várjuk megtisztelő válaszaikat! :)

Tisztelettel: Norbiii
#33
#32: Mivan valami troll elfoglalta testedet?
Amúgy kommentedben meg is válaszolod kérdésed....
#32
YanezModerátor
Van élet a halál után?
#31
DaksModerátor
Köszönjük a kérdéseket. Összerakjuk az interjút, és ha megérkeznek a válaszok, azonnal olvashatjátok!
#30
Mi kell ahhoz hogy az ember bekerüljön hozzátok és hol lehet jelentkezni? :)
#29
anno ők adták ki nálunk a kultikus Mesterlövész játékot is,nem?
#28
#8: Évekkel ezelőtt változott az üzletpolitikájuk arra, hogy 20m lélekszám alatti ország nyelvére nem lokalizálnak. Hála az égnek kaphatunk normális játékokat végre.
#27
#26: Utóbbi kérdésemre remek példa a Mass Effect 2, amihez egy rakás ingyenes és fizetős DLC nemes egyszerűséggel nem elérhető, mert "más" verzióm van, mint annak aki mondjuk Angliából vásárolta meg ugyanazt a játékot, ráadásul valószínűleg még postaköltséggel együtt is olcsóbban. Nem az ár, ami zavar, hanem hogy ugyanazt vagy többet fizetek ha hazai boltot választok, és egy kevesebbnek, korlátoltnak minősülő "fél" terméket kapok.
#26
A Mortal Kombat digitális terjesztése Steam exkluzív, tehát sejthető a teljes Steamworks támogatás (Cloud stb.). A hazai boltokban megjelenő dobozos kiadás is támogatni fogja a Steam regisztrációt?

A hazai, magyar fordítással ellátott játékok az esetek 99%-ában részlegesen vagy egyáltalán nem tartalmazzák már az eredeti angol nyelvet, ellenben van cseh vagy szlovák, amire mondanom sem kell nincs igény MAGYARORSZÁGON. Ez a sokszor még ingyenes (!!!) DLC-k és patchek telepítésében is megakadályozza a tisztességes vásárlót, köszönhetően ennek az abszurd regionális, módosított kiadásnak. Mit tud ajánlani a Cenega, amiért a fentieken kibukott, hazai piactól inkább elhatárolódó potenciális gamer vásárlók a Cenegát választanák más itthoni boltokkal szemben? Mennyire szempont a worldwide verzió egy ilyen kis piacon, ahol - bár ezt Önök tudják jobban - a magyar nyelvre fordítás sem biztos, hogy megtérül.
#25
Sziasztok,

köszönjük az eddigi kérdéseket, küldjétek őket továbbra is a fórumra és holnap igyekszünk nagy részükre válaszolni.
Külön ki fogunk térni a többeket érdeklő és érintő témára, a Steam régiókódolásra (region lock) is, egy minden igényt kielégítő válasszal.

Jó játékot nektek addig is!

A CENEGA Hungary csapata
#24
Mért van az, hogy semmi nem kerül magyarul kiadásra tőletek? Vagyis van egy kivétel, a Dishonored, de ezen kívül minden játékotok angol. Mért nem készítetek fordítást, ezzel biztosítva a jóval több eladási számot? Már sok választ kaptam erre, de tőletek még egyet sem, szóval eléggé érdekelni nektek mi a válaszotok erre.
#23
"Ha szeretnéd tudni, mi egy játékforgalmazó feladata" Ugyanaz mint a kiadóé, ingyen élés. :D Szeretné a rosseb, a kiadó meg a forgalmazó a szükséges utálatos a játékfejlesztésben.
A kiadó és a játékforgalmazó karöltve azok a csicskák akik össze-vissza hazudoznak arról mi lesz a játékban, majd amikor a mit sem sejtők megveszik a játékot, röhögve elteszik a bevételt.
#22
sziasztok az én kérdéseim:
1.az olyan nagyobb címeket mint pl a... nem is tudom....gta,resident evil , ami fogy rendesen miért nem lehet magyarítást készíteni? lenne rá igény böven
2.útolagosan nem lehetne kiadni olyan játékokat amelyek sikeresek voltak magyar feliratos változatban?
3.nem tudnátok közvéleménykutatást végezni melyek a legjobban várt cng játékok és azokat honosítani,ezzel megörvendeztetve a hazai gamer társadalmat?
#21
Törölt felhasználó
Egy kérdés: Az eredeti lengyel Cenega kiadó leányvállalata a magyar Cenega?

Még egy kérdés: 2005-ben az 1C Publishing / Cenega együtt adta ki a Cuban Missile Crisis rts folytatását az Ice Crusade-et. Az első rész 990-es kiadásban megjelent itthon is, ám a folytatás nem. Honnan lehetne megvásárolni ezt nem digitális kiadvány formájában, hanem dobozosban, illetve tervezik e az itthoni kiadását akár egy pár darabos budget kiadásban (csak nekem?) :D:D:D
#20
Mennyibe kerül egy nagyobb játék honositása?
#19
A Cenega adta ki annak idején a mesterlövészt, sok jó játékkal megörvendeztetett minket