Massive Chalice - a Double Fine taktikai stratégiája

  • Írta: zoenn
  • 2013. május 31.
  • Bejelentés
Link másolása
Bemutatkozott a Double Fine legújabb projektje, amely a Kickstarteren tör babérokra. A Massive Chalice egy taktikai elemekkel megspékelt, körökre osztott fantasy stratégia lesz PC-re, Linuxra és Macre.

A körökre osztott stratégiák és a feudális fantasy szerelemgyereke lesz a Massive Chalice, melyben évszázadokon és több generáción keresztül egyengethetjük uralkodói családunk sorsát. A Double Fine a rajongók támogatásából készíti a játékot, a kickstarteres kampány már kezdetét vette.

A Massive Chalice-t olyan produktumok ihlették, mint az X-COM, a Final Fantasy Tactics és a Fire Emblem. No és persze a Trónok harca, ahol több nemesi család intrikáiba nyerhettünk betekintést. E hatásokra építkezve egy remekül újrajátszható, körökre osztott, taktikai címmel gazdagodunk.

A történet szerint hőseink sorsát nem csupán a rivális családokkal való torzsalkodások és szövetségek formálják, hanem a háttérben felszínre törő démoni invázió is. Egy halhatatlan király, vagy királynő szerepében országunkat erős dinasztiává kell emelnünk. A játék két fő részből áll: stratégiából és taktikából. Az előbbi szegmensben felügyelnünk kell a királyságunkat, okos házasságokat kell nyélbe ütnünk, kutatásokat végezhetünk és nagy horderejű döntéseket kell hoznunk. A kovácsnál fegyvereket és páncélokat fejleszthetünk, de akár a démoni leleteket is hasznosíthatjuk.

A taktikai részben brutális körökre osztott csaták várnak ránk, teljesen testre szabható hősöket irányítva meg kell védenünk a földünket. Hőseink tapasztalata növekszik, néhányuk a közelharcban járatos, mások a távolsági fegyverek mesterei, ám vannak misztikus képességekkel felvértezett személyek is. Szereplőink öregszenek, majd végül elpusztulnak. Nekünk kell kiválasztani a legmegfelelőbb harcost a csatatereken, de az utánpótlás kinevelése is ránk hárul. A tartalom moduláris és véletlenszerűnek ígérkezik, azaz minden újrajátszáskor máshogy alakul a történelem.

A látványért a Double Fine dinamikus 3D-s motorja, a Buddha Engine felel. 725 ezer dollár szükséges a sikerhez, s még 27 nap van hátra.

1.
1.
hedzsooo
Érdekesnek ígérkezik, külön tetszik, h a szereplők öregszenek. Ha a statjuk is vele eggyütt változik, ahogyan öregszenek és nem csak a külsőségekben fog lejönni, akkor még inkább érdekes lesz az egész. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...