Pereli a Ubisoftot az Assassin's Creed atyja

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 9.
  • Hír
Link másolása
Patrice Désilets betartotta az ígéretét, 400 ezer dolláros kártérítést követel a Ubisofttól, és meg akarja venni a jelenleg parkolópályára tett 1666 projektet. A kiadó kész bíróságra menni az ügyben.

Patrice Désilets beváltotta fenyegetését, és beperelte a Ubisoftot. Az Assassin's Creed atyja és a kiadó között paprikás volt a hangulat az elmúlt években: Désilets először önként távozott a THQ-hoz, majd miután a cég csődje után felvásárolta a csapatát Ubisoft, visszatért. Innentől homályos a történet, a Ubi szerint nem tudtak megegyezni bizonyos kérdésekben, Désilets viszont azt mondta, kirúgták és őrök vezették ki az épületből.

Hogy mi lehet ennek az oka, az máig nem derült ki, de az Assassin's Creed szintén szakadár producerét is kirúgták, és az is gyanús, hogy a THQ Montreal-féle 1666 projektet is parkolópályára tette a Ubisoft. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint Désilets nem kapta meg azt a kreatív szabadságot, amit a THQ biztosított neki, így kiborult a bili.

Désilets a kiadó elleni perben 400 ezer dolláros kártérítést követel, valamint lehetőséget kér arra, hogy megvehesse a már 1666: Amsterdam címen emlegetett játékot. A Ubisoft közleményben jelezte: kész bíróságra menni az ügyben.

20.
20.
donaukinder
A projektet amivel dolgozott leállították, úgyhogy nem lesz túl sok nyerészkedés
18.
18.
donaukinder
A Brotherhood fejlesztése közben ment el, mégis azt tartják sokan a legjobbnak.
17.
17.
Lacee.
Sok sikert neki, remélem elkészül a játéka és a porba alázza az AC-t (bár ez nem annyira valószínű). Nagyon látszik már az AC-n, hogy minden kreatívot kirúgtak :(
16.
16.
Ecneb
#15: A cikkben arról esik szó, hogy kit honnan rúgtak ki, ki miként meséli ezt el, és ki milyen játékra tart igényt, de az, hogy miért perel arról nem.
15.
15.
Ecneb
14.
14.
KőbányaKispest
Tudtommal a 3-at se ő csinálta már, ami meg is látszik.

Nem tudom mi nem érthető, felmondott, átment a THQ-hoz ami becsődölt, amit aztán felvásárolt az Ubi, aztán nem tudtak megeggyezni a fizuról. Kb ennyiről szól a sztori, nagyon nehéz volt kitalálni.
12.
12.
Drazhar
#11: Nem feltétlen kell, hogy gyilkos jó legyen, de az AC-t páran már unják, a friss címre meg biztos ugrottak volna. Ahhoz meg nem kell látnoknak lenni, hogy biztos ütött volna, ha a fő AC-fejes dolgozott rajta. Egész egyszerűen az Ubi csírájában fojtja meg a konkurenciát - ami most már ugye házon belüli a felvásárlás miatt.
11.
11.
felegyi
#10: Ha perel emiatt, nem kis projectet vettek el tőle... AC gyilkos lenne ez a játék?
10.
10.
Drazhar
#7: Egyszerűen csak annyi a sztori, hogy az Ubi nem fog házon belül, saját magának készíteni egy konkurens játékot a Creed-el szemben. Amíg a THQ-nál csinálta volna a srác, addig ugye számolni kellett volna a játékkal, így viszont hogy megvásárolták, egyszerűen csak bedobták a kukába. Tiszta sor az egész, de sajnálom a srácot!
9.
9.
Rakottkrumpli
#8: olvass már meg tanulni....
8.
8.
Ecneb
De most valaki mondja már el, hogy azért akar perelni mert kirúgták? Mert azzal alig ha nyer bárki is, viszont, ha más, akkor meg mondjátok már el, mert a semmitmondó cikkből nem derül ki...
7.
7.
Split
Valószínűleg az Ubisoft jelenleg nem akar pénzelni még egy nagy címet a már meglévők mellett - plusz az is lehet, hogy a kreatívok a franciáknál nem ájultak el az 1666-tól -, ami derogált Désiletnek és így most részéről bevágta a drucit.

Külföldi fórumok nyomán.
6.
6.
markoci555
kinek van több pénze a bírónak?
4.
4.
dBLOOD
Én is mondanám, hogy szurkolok neki, de a kiadó ügyvéd-osztagával szemben a jókívánságaimtól nem lesz kint a vízből! :D
3.
3.
Simonus18
Hát sok sikert neki, ha jól hallottam pofátlanul kivezették szó nélkül az Ubisoft-tól, persze az Ubika azt nyilatkozta hogy felmondott. De IGN-en többet lehet erről olvasni (nem reklám)
2.
2.
DON GONDOCS
Mondanám hogy szurkolok neki, de mivel nem tudom milyen jogon pattog így csináljon amit akar.
1.
1.
Ecneb
Nem értem, most akkor miért perel az ipse?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...