Egyelőre nem készül Dead Space 4

Legalábbis a Visceral Games nem a horrorsorozat folytatásán dolgozik, hanem valami máson. Mindez látszólag megerősíti a korábbi híreket, miszerint az Electronic Arts pihentetné a címet egy darabig.

Még márciusban reppentek fel azok a hírek, amik temetni kezdték a Dead Space-sorozatot: akkor arról írtunk, hogy a Dead Space 3 várakozáson aluli teljesítménye miatt az EA úgy döntött, jegeli egy időre a címet.

Noha a kiadó eleinte szabadkozott, a mostani hírek alapján mégis erről lehet szó. Az EA Games-igazgató Patrick Söderlund az Eurogamernek mondta el, hogy a Visceral Games a Dead Space 3 után nem a Dead Space 4 munkálataiba vágott bele, hanem egy teljesen másik címébe. A Dead Space-sorozatnak nincs vége, de nem tartották jó ötletnek, hogy három játék után rögtön egy negyedik részt is a Visceral nyakába varrjanak - ha új projekten dolgozhatnak, az számukra is lelkesítőbb.

Persze mindez nem jelenti azt, hogy más csapat nem szorgoskodhat az új Dead Space-en, Söderlund nyilatkozatából viszont nem az derül ki, hogy az EA-menedzsmentje éppen lelkesen szórná a dollármilliókat a folytatás fejlesztésére.

24 komment - szólj hozzá!