Jöhet az új Metal Gear Solid-remake

  • Írta: fojesz
  • 2013. június 26.
  • Hír
Link másolása
Hideo Kojima újra elővenné az eredeti Metal Gear Solidot, pontosabban egy külsős stúdiót bízna meg azzal, hogy újítsa fel a klasszikus játékot a Fox Engine segítségével. Már most előrendelnénk, ha lehetne.

Hideo Kojima a GameReactor kerekasztal-beszélgetésén árulta el, hogy újra elővenné az eredeti Metal Gear Solidot, és míg a Metal Gear Solid HD-csomagnál éppen arra hivatkozott, hogy túlzottan nagy falat lenne a PlayStationön bemutatkozott játék felújítása, most éppen ezért látja vonzónak az ötletet.

Mint mondta, az az elképzelése, hogy egy külsős csapatra bízná a remake elkészítését, amihez a Fox Engine-t lehetne használni. Persze nemcsak a grafika lenne látványosan más, de itt-ott a játékmenetbe is bele kellene nyúlni, hogy maximálisan korszerű legyen a felújított változat.

Kojima saját bevallása szerint izgalmasnak tartaná a feladatot, különösen azok után, hogy a Silicon Knights-féle Twin Snakes (az első rész GameCube-os remake-je) és a Metal Gear Solid HD Collection is jól sikerültek.

42.
42.
Mathia$
Ezzzzazzzzzz!!!!!!! IIIIGGGGEEEEENNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!
41.
41.
#40: Én is épp ezt akartam mondani, hogy lesz még 4 évig fifa xD
37.
37.
ViktorG
KELL KELL KELL ÉS KELL!!!!!!!!
Az első a kedvencem, lehet be kellene szereznem őket :D
36.
36.
p3ti
GC twin snakes megvan 2x is, ohh ye^^
31.
31.
#30: Az MGS4-ben jöttem rá arra hogy a Metal Gear nem csak jópofa felvetések sorozata, de elképesztően nagy sci-fi látomás is:

http://www.youtube.com/watch?v=k8oARwwE3bY


A kontrollált háború-ipar víziója meglehetősen rettenetes....

(Am. az egész játék ezen a szinten mozog, ráadásul itt vették a fáradtságot a fejlesztők méltó módon lezárni a sorozatot az utolsó pár órával...)
26.
26.
#21: Ja meg az egyik Boss-t (nem spoilerezek :P ) csak a Six Axis mozgásérzékelős giroszkópos funkciójával lehetett legyőzni, valamint ha hősünk éppen csajokkal dumált, akkor a controller levegőben való mozgatásával táncoltatni lehetett a cickókat xD
21.
21.
#18: Lusták újra nekiállni az átvezetőknek...

Az MGS4 sok átvezetőjénél ki lehetett szúrni hogy egyik pillanatról a másikra kicsit mosottasabb, kevésbé éles lett a kép, talán picit pixeles is olykor.

Na szerintem olyankor váltott át mezei videófájlra a valós idejű engine-ről.

Ahhoz hogy videófájlok nélkül kényelmesen megoldható legyen az MGS4 Xbox 360-ra, előbb minden videót újra kéne kreálni az engine számára. Sztem.

Ja, és az MGS nagyon sok ponton kapcsolódik a Sony márkáihoz.

A Peace Walker-ben volt Sony Walkman-ünk, igaz, ez nem jelentett akadályt az Xbox-os HD verzió útjában, de azért mindenesetre megmosolyogtató...

Az MGS4 felderítő MK2-es robotját Solid PlayStation 3 controllerrel irányítja...

Az Xbox még sehol nem volt mikor az MGS1 PS1-n már sok helyen tökéletes értékeléseket kapott...

Így X360-on a játék Codec beszélgetéseinek, egész pályáinak, sőt, easter eggjeinek sem lenne semmi értelme, mert az Xbox-os közösség jóeséllyel nem is értené ezeket.

Pl. Mantis-t megpróbáltam az MGS4-ben az első részben használt controller-portos trükkel legyőzni, mire kaptam a lecseszést, hogy ez már nem az a rendszer, nem úszom meg ennyivel a Boss Fightot...

Vagy mikor az első rész helyszínén, a Shadow Moses Islanden járunk, Full HD-ban, így immáron röpke 20 évvel az első után, hát, megüti az embert a nosztalgia... Gyönyörű. Ebből a túlnyomórészt PC-s gyökerű Xbox fanok durván 90%-a szart sem értene.... (Tudom, tudom, volt MGS-TR-Resi meg Final Fantasy port is PC-re anno, csak hogy ezekből 2 darabot ha eladtak PS-utálat, akkor még jóval szarabb PC-s hardver vagy gagyi portok miatt... Ennyi...)


Ráadásul ugyanezen a nosztalgiázós helyszínen félúton kapjuk a rádióüzenetet hogy cseréljünk lemezt, aztán persze az üzenet feladója a homlokához csap, és emlékezteti rá magát hogy PS3-n vagyunk, nem PS1-n, így immáron erre nem lesz szükség, hiszen a játék egy Blu-Ray lemezen foglal helyet...


Szóval ezt a játékot a Sony szerintem direkt az Xbox totális megalázására rendelte, és elképesztő mennyiségű tartalmat kellene kivágni hogy ez ne érződjön rajta....

Csakhogy ez olyan lenne mint a Ponyvaregényből kivágni az összes F-szócskát...
18.
18.
#17: Oke vagom. Csak akkor akkor az 5 ezek szerint visszalepes lesz? Mert azt hivatalosan bejelentettek 360ra. Vagy akkor ott hogyan fogjak atlepni a dvd korlatait? Kivancsian varom.
17.
17.
#14: Ember, játszd végig a játékot és belátod hogy kevés hozzá a DVD... Nem a Box a ludas, hanem a DVD. (Technikailag a játék szerintem a Red Dead Redemption szintjén mozog, azt meg bírta a gép.)
16.
16.
#10: Én csak rosszat olvastam meg hallottam a Twin Snakes-ről. Állítólag borzalmas remake, maga Kojima is elhatárolódott tőle...

Újravették a szinkronokat, van akinek a hangja is más lett állítólag, ismerősöm meg próbálta (hatalmas MGS rajongó) és azt mondta hogy primitív Mátrix-koppintás lett minden átvezető... A mozgás megváltozott, és az FPS-nézet teljesen tönkrevágja a harcrendszert, hiszen nem erre tervezték a Bossfightokat meg a leveleket....
14.
14.
#8: De az 5hoz meg eleg... Igen vicces :) Meg nem kicsit ellentmondasos.
13.
13.
Akkor már az MSX-es Metal Gear 1-2-z is illene felújítani...

Egyébként adná is magát, hiszen a történetek így következnek:

1. Phantom Pain
2. Metal Gear 1
2. Metal Gear 2: Solid Snake
3. Metal Gear Solid
12.
12.
PrimYaz00
nénk? én biztos, hogy nem :D sose értettem mi olyan élvezetes ebben a sunyi lopózásban... a risingbe legalább nem alszom el :D
10.
10.
Yanez
Azta! Be akartam szerezni a Gamecube-os MGS: Twin Snakes-t, de akor most mar megvarnam ezt, ha valoban jonni fog.
9.
9.
Csoki80
#8: Sokba került ez a mondat azért egy bizonyos cégnek XD
8.
8.
Chrome1986
#5: Egyáltalán nem fura.
Kojima nyilatkozta a minap, hogy ö kiadná, de a xb360 hardvere kevés a 4. részhez.
6.
6.
Mert csak most váltottak multiplatformra, a hd collection-nel, és innentől kezdve lesz boxon is.
5.
5.
#4: Ok, koszi. Kicsit fura, hogy az 5 jon 360ra, de a 4 nem...
4.
4.
LnB
#3: Nem jelent meg, én is tegnap előtt vittem végig. Megvettem és cseréltem arra az időre egy PS3-at :D
3.
3.
Egy kérdés: A negyedik rész ugye nem jelent meg semmilyen formában X360-on? Mert én nem találtam sehol. A HD collectionben a 2-3 és egy PSP-s mellékág volt.
1.
1.
DON GONDOCS
Ha egyszer sikerül megvalósítani, vevő leszek rá
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...