Újabb két céget pipáltak ki a hackerek

Az ArmA-játékokat jegyző Bohemia Interactive és a Konami is hackerek áldozata lett, a felhasználóik adatait ellopták, egyedül a pénzügyi információkhoz nem fértek hozzá a bűnözők.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#30
Törölt felhasználó
#28: "Hidd el, a végén lehet hullaszag lenne, de utána.. REND."

Jaj, ez nagyon "fasisztoid" módon hangzott, de azt hiszem ezzel együtt tudok élni :D
#29
Törölt felhasználó
#28: "Ezért én két a következő fajta büntetéseket különböztetném meg:"

minusz "én két"*** sorry CTRL+V :P
#28
Törölt felhasználó
#26: Az a baj hogy bekerül, és akkor 4 dolog történhet vele:

"Jobbik eset" (Gyakoribb): Bemegy, elő-előveszik, térdelni majd pucsítani kezd az életben maradásért, buzit csinál belőle a helyzet, kijön, gyűlölni fogja magát, lezüllik, és hajléktalanként vagy öngyilkosként végzi. Ha komolyan felfedezi bent nőiesebb énjét, dettó ugyanez, rájön hogy a hombárokat nem nagyon kamálja a többségi társadalom, és a vége megint csak gyógyszer-kötél-kés...

Rosszabbik eset (Gondolom ez a ritkább): Bent még nagyobb fax lesz mint kint, belemegy az életben maradásért valami xarba (mondjuk egy gyerek befenyítése), lebuknak, előveszik, és a nyakába sóznak még pár évet... Addig pedig az adófizetők tartják majd el szépen... Ebből pedig következik egy másik eshetőség ami engem mindig nyomaszt egy kicsikét: ez idő alatt a többi defektes getzi jól kitanítja hogy hogy kell állat módjára élni, ez meg jó diákként tanul, és lehet hogy valaha sutyi kis senki volt, de felhagy vele, mikor kijön az ismeretség és tudás adott, megy és csinálja a keményebb dolgokat.

Ezért én két a következő fajta büntetéseket különböztetném meg:

Enyhe:

-Kisebb adócsalás
-Bármilyen súlyosabb pénzbeli büntetés
-Bizonyítottan megélhetési bűnözés (lopások)
-Különböző egyéb ügyek (utcai baleset okozás - tette viselkedése szerint besorolandó, pl. elgázol egy csoport ovist és továbbhajt = halál.)

Ezeknek börtönt biztosítanék pappal. Nem vicc, pedig nem vagyok vallásos, de lehet hogy az kéne nekik. Talán csak magamból indultam ki hogy nekem mi lenne súlyos szenvedés... xD


Súlyosabb:

-Gyilkosság
-Komolyabb adócsalások
-Korrupciós ügyeben való nyilvánvaló részvét
-Gyermekmolesztálás, nemi erőszak elkövetése
-Nagyobb csoportok ellen indított károkozó tevékenység (Mint amit ezek a suttyó hackerek csinálnak)


Én nem szórakoznék itt, utóbbinak golyó azt kész, végeztünk.

Ehhez - főleg a korrupciós ügyek felszámolásához - egyetlen egy romolhatatlan szervezetre lenne szükség, akik csakis egy eszméhez és annak vezetőjéhez hűek, így következetesen végig lehetne vinni a tisztogatást a közéletben.

Hidd el, a végén lehet hullaszag lenne, de utána.. REND.

;)
#27
#6: 7 milliárd khm...khm...
#25
Törölt felhasználó
Az a nagy helyzet hogy a warezt olykor megtudom érteni, sőt, azt is elhiszem ha valaki törten szerez be játékokat a gyerekének akinek egyébként nem tudná megadni azt amit a többi gyerek természetesnek vél. (Sokszor szintén tört konzolon...)

Oké, csinálják a hackerek, törjék fel a PC-játékot, töltsék fel a konzolgamet, machinálják meg a gépeket...

Nem bánom annyira.

Valakiknek ez persze ugyanúgy árt mint ezek az akciók, aláírom, de ez a nyílt baxakodás , ez a "nacsakazértismermegtehetemkötsög" stílus engem is durvára felbax! Nem mondhatják a hackercsoportok hogy a kiadók komoly hajtóvadászatot folytatnának ellenük, de lassan én is azt mondom hogy azt kellene, az ilyen b*zi senkiházi rohadékok ellen mindenképpen!

Ez túlmutat azon a kategórián melyet írtam, melyre talán-talán még akadhat valamiféle magyarázat...


Csak tudjátok mi a baj? Ez ugyanarról a fáról szakadt hozzászólás melyen a warez érik, ez ugyanaz a suttyóbanda akik azt is csinálni szokták, és EZ az ami baromi kellemetlen érzéssel tölt el az előbbi kijelentésem kapcsán...

Talán tényleg fel kellene végleg számolni az ilyen csoportokat, előbb-utóbb a nagyobb eladások miatt talán még a játékárak is leesnének olyan szintre, melyen már bárki számára könnyebben hozzáférhetőek lennének.

Nem tudom... De ez így nagyon gáz! Húzza meg magát az akinek vaj van a füle mögött, nehogy már még ő emberkedjen!
#23
A netnek van olyan része, amit nem indexelnek, azt is fel tudják törni? Olyan része is van, ahol url címek sincsenek meg IP sem. Azt is feltörik? Olyan része is van, ahol naponta törlik a szervereket, naponta vagy óránként törölnek oldalakat, és az üzenetek nem mennek sehová, csupán egy felületen jelennek meg, Ott is feltörnek mindent?

Fontos infót meg miért is tenne bárki hálózatba kötött gépre? Az én munkára használt gépemet soha senki nem tudná feltörni, pedig tűzfal sincs rajta. Meg hálózati kártya se...
#22
De baszd meg ez miért jó az ilyen kis szaros gyökereknek? Becsületes munkát már nem is tudnak végezni? Csak basszák az eget és röhögnek a markukba, hogy milyen ászok. Az én szememben minden hacker egy kis fasszopó gennyláda.
#21
#17: "Ennyi erövel, ha USA- ban élnék, akkor én is tudnêk rola????"

Nem,nem tudnál semmit,mivel pont arról volt szó,hogy a hackereknek kellene fényt deriteni rá..:D:D

Egyébként örülök,hogy más értelemben gondoltad,mert olyan egyértelműen fogalmaztál,hogy csak na...:)
#20
#18: biztos van vedelmuk csak ......csak .... fogalmam sincs miert :D
#19
#16: ja ez jo mint pl: egy hajas anyjaval elo pornonezo szakallas ember arma 2 vel jatszik most ez jon : " A k**va anyadat te tank mit losz le mi? mit losz le!!!! AAAAA" "anya megyek feltorom a bohemiat meg a konamit oke?" anya "oke kisfiam de miert?" dagi "mert lelott a tank" a konamit meg azert mert olyan a hangzasa mint egy kolbasznak!" anya " oke kisfiam" es hat mint ahogy lathatjuk is, most ez lett a vege...
#17
Belerofon
Ez csak egy hülye példa volt a részemröl, de igen..
Én sem talälkoztam idegen fajokkal, de nem is akarok, mert befosnék, de nem, mint USA tud rola, mert azért az durva lenne.
Ennyi erövel, ha USA- ban élnék, akkor én is tudnêk rola????
A mondanivalom mögött az äll, hogy ami tényleg titkos azt képtelensêg feltörni. Amugy igen: szerintem egy- kêt ember ( nem csak USA) tudja az igazat. Legyen 10- ezer kamu hírböl csak egy igaz...
De ezt a témät most hanyagoljuk....
A lênyeg a lényeg: örüljünk, hogy vannak ilyen okos hackerek, mert így a rendszert tudjäk finomítani!
#16
#6: Ennek tényleg rohadt sok értelme van... Ezek jól masztiznak az ilyen account feltörésre, de azoktól már félnek. Esküszöm, arra gondolok lassan, hogy hájas anyjuknál élö 30 éves szakállas pornónézök, akik egész nap játékokat tolnak, és minden, ami picit ingerli öket, azt feltörik. Még az is lehet, hogy gyakorolnak. :D
#15
#14: Jo csak en arra vagyok kivancsi hogy most a steames juzereket is kar erte vagy sem...
#13
Engem mindig is érdekelt, hogy a fenébe törnek fel dolgokat. Nem tudom elképzelni... Nem baj, jön a Watch_Dogs, a hekkerszimulátor. :)
#12
Remelem csak az cegek weboldalaival csinaltak ezt,vagy ha en megveszem az ARMAt steamen de nem regeltem a Bohemia oldalara akkor minden ok?