Ilyen grafikára képesek a közeljövő mobileszközei

  • Írta: zoenn
  • 2013. augusztus 1.
  • Videó
Link másolása
A múlt hét óta tudjuk, hogy az NVIDIA Kepler magos GPU-kat szán a következő generációs tabletekbe és okostelefonokba. Pontosan milyen minőségű grafikát mozgatnak meg a kütyük? A friss techdemóból kiderül.

Az NVIDIA Project Logan néven emlegetett mobilprocesszorainak tudásába tekinthetünk most bele. A múlt héten leleplezett technológia ígéretes, tényleg konzolszintű látvány produkál majd tableteken és okostelefonokon. DirectX 11-es vizuális hatásokat mozgat meg a Kepler GPU.

Az alábbi techdemó valós időben fut egy táblagépen. Mit gondoltok? Megszorongatja a Crysist is?

 

74.
74.
crytek
Folyamatos netezéssel se bírják az okostelefonok még az 1 napot ,de mi lesz ha agyon lesz terhelve csodaszép játékkal?

Aksit fejlesszék már normális szintre ne a teljesitményt!

63.
63.
mestermagyar
Be jól elleszek, amikor én ps3 szintű járékokat tolok majd a telefonomon. Bár tegra 4-es shield megjelenésekor nem jó tendencia a jövőt mutatni már rögtön.
56.
56.
Dreadlox
#53: sajnos sok a primitív ember és nem képes élvezni azt ami van neki, ezért azokat próbálja idegelni, akinek még az sincs...nem lenne egyszerübb akkor kussba maradniuk és játszani? Pc párti vagyok, de szerintem ez kurvagyerekes mindkét félről...ha lenne rá mód bannoltatnám őket innen a faszba, vagy legalább egy E-pofon kijárna nekik
53.
53.
NECROMORPH
Konzol VS Pc????? Ez nem egy tablet és okostelefon grafikai elôre nyomulásáról szóló hír? Már megint azt akarjátok egymásnak bizonygatni, hogy kinek van nagyobb fasza... Játszon mindenki a saját kib@szott platformjával és örüljön annak, hogy fejlôdik a mobileszközök szinvonala.
51.
51.
eddy22
50.
50.
Dreadlox
fölöslegesnek érzem, bár nem rossz hogy már itt tartunk:D
47.
47.
Kiralydari
Namost akkor kezdjük ott,hogy akinek nem tetszik az minek szólbele? senkit nem èrdekel a dühöngèse meg lenézèse nem neki lett írva akkor minek szól bele ??! ez nem egy telefon ... semit nem számít a vèlemènye és semmin nem változtat. Szóval ez egy igenis fontos fejlesztès hogy mièrt? NA az majd kiderül de a next gen meg a "Fjúcsör" igen csak èrdekes dolgokat tartogat számunkra és ezeknek a megvalósításához igenis kellenek az alapok ès enyi erővel minek találták fel a videókártyákat? a szószoros értelemben vett "számítógèp" bőven elfutott a comodor 64es grafikával mert a számítások vègeredmènyeit bőven kiírta.
A hűtès tèmához most telefonról nem tudok linkelni de beteg dolgokat mutattak fel az elmúlt 2-3 èvben, és nem nagy dolgokra kel gondolni hqnem frappáns ès egyszerű dolgokra amik hatèkonyak ;) legvègül pedig mit számít ha valaki másnak valami rosz ? ugyis az veszi meg és az játszik vele akinek ez tetszik ès nem más ... a hc gamerek zsebèben ott lapul pedig egy okostelefon ;)
43.
43.
laptopos
Hogy ragelnek az óvodások :D
42.
42.
kaigreene
#38: Ja, szerintem a Real Racing 3 egy jó jéték iPadon. Ha kikapcsolsz minden assist-et, és nem azok segítségével vezetsz mint valami ovis hulyegyerek, akkor egy egész jó és realisztikus autósjátékot kapsz. Amiben így nem is könnyű nyerni... elsö mobil játék ami letudott kötni hoszabb ideig is. Szóval szerintem nem reménytelen ez a mobiljáték dolog, mint ahogy itt a sok kockafejű PC-buzi beállítja :)
39.
39.
SLi
#38: lol
pfff igazi casual kamu vagy,
család?? lolbazmeg, egy igazi trú HC Gamernek csak 1 szerelme van, a PC-je!!
Konzol csak a hülyébb gamereknek való, de még elmegy bár a PC termlszetesen felsőbbrendű de a tablet meg a telefon tényleg csak a casual nooboknak való
Mi lesz a következő, elkezdesz sportolni??? Hát ne őrüljünk már meg.....
38.
38.
Batman
Ti beteg emberek vagytok. Szerelmesek vagytok a videojátékokba és fostok, hogy a mobilpiac felzabálja a konzolt és a PC-t. Vannak akik 28-40 évesek és bezabálta őket a nosztalgia azért fújják ezt a gamer cuccot, másoknak meg apuci nem vesz okost telefont és mit ad isten nem bírják megemészteni, hogy a teló játékok gyorsabb iramban fejlődnek mint a konzolos/pc-s rókabőrök. Nekem család mellett kurvára nincs időm Last of Us-szal tolni, ha van egy szabad öt percem akkor meg miért ne játszhatnék atomgrafikás Real Racing 3-mal? Tapizom a kijelzőt, döntögetem, igen kurvára lemerül és az iPad 2048x1536-os felbontáson kurva jó kinézeted ad, pont lefosom a textúra nagyságát. Ki szabja meg nekem, hogyan és mikor szórakozzak? Ti? Na ne nevettessetek.
37.
37.
randall13
istenem de sok itt a sötét -.-" előző hírben már leírtam, de utoljára még1x: ma már, bármilyen hihetetlen is, de ezerféle módszer létezik arra, hogyan vigyük át a képet mobilról fullhd tv-re. Ugyancsak hasonló bonyolult megoldásokat igényel egy kontroller mobilra való csatlakoztatása. Innentől már nincs indok arra, hogy a mobil miért ne állná meg a helyét, mint konzol. Szar a grafika? 5 éve még a pixeleket számoltuk. Mi lesz újabb 5 év múlva? A gyenge játékfelhozatal meg tipikus gyermekbetegség. Majd amikor a nagy játékkiadók is észreveszik hogy miket lehet kihozni egy párszáz grammos mobilból, majd több pénzt fektetnek a fejlesztésekbe. És miért ne fejlesztenének mobilra? Konzolja és PC-je nincs mindenkinek, na de mobilja.. még a csövesnek is. Már régóta mondogatom hogy a küszöbön álló konzol gen. lesz az utolsó, és most azt hiszem elmek valami menő elemzőnek ^^
36.
36.
Stormblast
Ne értsetek félre, nem vagyok ellenére az ilyennek, örülök hogy fejlődünk, de én azt vettem észre, hogy mobilon keresem a szépen rajzolt 2D-s játékokat. Tapasztalatom azt mondja, hogy azok a legjobbak. Jobban lekötött anno az egyszerű "OMG többszínű a képe" régi telefonon egy oldalnézetes splinter cell, vagy prince of persia, mint most egy "runner", vagy infinity blade. RPG-kből is bármikor egy zenonia, mint egy fú de 3d-s, csak közben "semmijónincsbennedemilyenjóagrafikája" játék. Egy 3D-s mobiljáték sem kötött még le több mint 30 percre.
Nem tudom mások hogy vannak ezzel
35.
35.
greenmelon
#23: Ahogy előttem is írták, akkora felbontáson fut mint a kijelző felbontása. Az újabb játékoknál (MC4, NOVA 3, stb.), a textúrákkal sincsenek gondok. Ki kéne próbálni ezeket mielőtt magyarázunk róla.
33.
33.
Machiavelli
#32: Ja... bár én a Az Aknakereső: Galaxy Conflictot jobban várom. Azt mondják hogy Frostbite 3-as motor lesz alatta és nyitott világú.
32.
32.
Folti1985
végre játszhatok majd csúcsig kimaxolt pasziánszt a telefonomon:D
31.
31.
kaigreene
#30: Az igaz, de én a felbontásról beszéltem :) textúrák szarabbak, igen. Meg persze a tartalom is.
30.
30.
trion96
#25: Az igényesebb játékok HD-ban futnak. A másik meg még mindig nem értet! Hiába megy majd full hd-ba ha a texturák a ps2-es szintet érik csak el! Mikor fogsz te telon Last of Us szintû játékkal játszani? :D
29.
29.
Machiavelli
#28: Na már csak te hiányoztál ide :D. Te egy igazi Troll vagy és nem a rossz értelemben. Hanem akinek a kommentein jókat lehet röhögni, de azért ne vidd túlzásba.
28.
28.
Bobby Kotick

"jajj minek ilyen grafika telóra"
" a telefonon telefonálni kell, játékra ott a pc"
hehe micsoda nyavalygás mintha megtudnátok engedni magatoknak lol
27.
27.
RandomGyerek
Miért akarják a cégek ennyire erőltetni a mobil grafikát? Felesleges, hülyeség és értelmetlen.
25.
25.
kaigreene
#23: Jó is lenne ha HD-ben futnának konzolon... Mobilos játékok a kijelzö natív felbontásán futnak. Szóval az új mobilokon 1080p.
24.
24.
Machiavelli
Hmm... érdekes lesz. Ezt szívesen nyomon követem. Kíváncsi leszek hogy meddig jutnak el a telefonok és hogy valóban le váltják-e a kézi konzolokat. Messzemenő következtetést nem vonnék le ebből. Majd meg látjuk mi lesz belőle.
23.
23.
Stranger
#21: De nem az a lényeg, hanem hogy a játék mekkora felbontáson fut. Még konzolokon is csak HD-ban futnak, de ott legalább nem 128x128-as textúrákat használnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...