Sokba kerül a PlayStation 4 a Sonynak

A Sony is közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amiből kiderült: a játékos részleg forgalma ugyan érdemben nem változott, az üzemi szintű veszteség viszont masszívan nőtt a PS4 miatt.

Megérkezett a Sony pénzügyi jelentése is, ez alapján a június 30-án véget ért negyedévben a játékos részleg forgalma nem változott érdemben a tavalyihoz képest: 118 milliárd jenről 117,9 milliárd jenre csökken a PlayStation-biznisz árbevétele, ez a két összeg nagyjából 1,2 milliárd dollárnak feleltethető meg.

Az üzemi veszteség viszont masszívan nőtt, ami a PlayStation 4 megjelenése előtt persze aligha meglepő: az újgenerációs konzol kutatás-fejlesztése, gyártása és marketingje miatt éves szinten 322 százalékkal, 149 millió dollárra hízott. 

A gyártó érdekes módon nem kommentálta a PlayStation Vita teljesítményét - és gyaníthatóan nem azért, mert olyan jól szerepelt a kézikonzol. Annyit erősített meg mindössze, hogy a PS3, a PS2 és a PSP eladásai is csökkentek a negyedévben, PS3-ból 1,1 millió darabot adtak el, míg Vitából és PSP-ből összesen 600 ezer darab talált gazdára. Játékból viszont sok fogyott, az összes platformon 64 millió darab összesen.

A jövő márciusban véget érő pénzügyi év kapcsán a Sony arra számít, hogy a PS4 megdobja az árbevételét, ugyanakkor az üzemi szintű eredmény továbbra is gyengébb lesz a konzollal kapcsolatos költségek miatt.

20 komment - szólj hozzá!