Sokba kerül a PlayStation 4 a Sonynak

A Sony is közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amiből kiderült: a játékos részleg forgalma ugyan érdemben nem változott, az üzemi szintű veszteség viszont masszívan nőtt a PS4 miatt.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#20
Most veszteséges a Sanyi nyilván zsebbe kellet nyúlni a Ps4 fejlesztéséhez. előállításához, nameg ott vannak a játékok is.Majd változik ez ha megjelenik a PS4.
#19
#12: Ja, én azt hittem, hogy a 149 millió a kiadás:D
Azért elég két értelműen van írva na. Ha először bevételt írnak akkor utána az ellenkezőjét illik írni, tehát a kiadást, hogy lehessen számolni és nem egyből a veszteséget. Vagy csak simán a veszteséget, mivel így nem igazán van értelme a bevételt írni mivel nincs jelentősége ha mínuszba mentek.
De már túlmagyarázom magamnak:D
#18
#16: a ps4 nem jelent még meg, de már a bejelentése óta folyamatosan nőnek a részvények értékei szóval már most tudott változtatni ezen
#17
#16: Nyilván nem, hisz még meg sem jelent :D Előrendelésekből meg nem fog visszajönni a brutális mennyiségű kiadások egy kis része sem.
#16
Felesleges számokkal dobálózni, az a lényege leegyszerűsítve a hírnek, hogy történt egy komoly befektetés, de az árbevétel ennek ellenére, az új termék megjelenésének ellenére sem nőtt, sőt, éppen ellenkezőleg, csökkent. A Sony évek óta veszteséges, és egyelőre a PS4 megjelenése nem tudott változtatni ezen.
#15
Ez érthetö,hogy igy van.
#14
#10: befektetés. nyomják bele a pénz. még évekig, évtizedekig is megtennék, hiába lenne nem túl jövedelmező, mert a játékipar bármikor durranhat egy hatalmasat. pl a "virtuális valóságot" lekézező szemüvekeggel etc.

persze a technológiának még érnie kell, de mint mondtam, ezek hossz távú befektetések, ami mellett persze sosem árt, ha jól fogynak a jelenlegi címek, hiszen a fenntartható fejlődés bevételekből és nyereséges működésből tartható fenn.
#13
#7: :DDDDD
#12
#4: jézusom. :D nem érted, az 1,2 milliárd az árbevétel. Ez szép és jó, csak vannak kiadások is, amivel együtt már nem rózsás a helyzet, hiszen:

negatívban vannak, azaz a 149 millió az hiányzik ahhoz, hogy egálban legyenek a bevételek és a kiadások. Ez a 149 elég sok, de lesz ez talán még jobb is.
#11
most befektetnek fogy a pénz,de jövőre meg utána években csilliárdosok lesznek a PS4 miatt...ennyi!
#10
Törölt felhasználó
#4: Elfelejtetted beleszamolni a fejlesztesi koltseget.
Egyebkent szokas sirni, hogy ha nem 4 biliard diliard fifiliard a haszon , csak a 75%-a akkor mar megy a feltett kezzel korbe-korbe rohangalas.
Allitolag a ps3 is full deficites volt.
Ha olyan kurva nagyokat buknak nem foglakoznanak a konzollal hanem hagynak a picsaba.
Vagy kicseszett nagy idiotak.
#9
#3: Köszi a tájékoztatást! : )
De ha mindent leszámolunk, akkor sem hiszem, hogy teljesen veszteséges lenne a részleg.
Ezek amolyan elvárt számok, és ahhoz képest kevesebb....én így gondolom.
Azért remélem jól megy majd nekik, mert az a játékoknak is csak jót tesz!
#8
Biztos, hogy megfogja dobni az árbevételt a PS4, az fix! Nekem kellene PSVita de szerintem egy kicsit drága, igaz nagyon klassz dolgokat lehet vele csinálni és van is egy pár játék ami miatt vennék egyet, de inkább PS4-et veszek majd.
#7
#4: humán osztályba menj...
#6
#4: Az csak üzemi veszteség amellett még kis csillió dolog van ami veszteséget termel.
#5
#3: Fojesz elmehetne matek tanárnak :)
#4
#3: De még így is "csak" 149 millió a veszteség, szóval elég szép nyereség van ott ha az 1.2 milliárdból levesszük a 149 milliót.
#3
fojeszModerátor
#2: Az 1,2 milliárd nem nyereség, hanem árbevétel. Ha eladsz egy csokit 150 forintért, az lesz az árbevételed. Ebből lejön a gyártási, csomagolási, terjesztési, marketingköltség, stb, és marad 30 forintod. Ez a nyereséged.

Ha több költséged volt, mint 150 forint, akkor veszteséged lesz a csokid után.
#2
Ezeket a számításokat én soha sem értem.....ott a nyereség ami 1.2 milliárd, és a veszteség ami "csak" 149millió.......akkor most mi is van!?
Nekem ez nem hangzik annyira veszteségesnek!
( ........ az egészet számolva )
De mondom, nem értek hozzá, csak fura! : )
#1
szép