Ezek voltak Amerika kedvencei júliusban

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 16.
  • Biznisz
Link másolása
Az NPD Group közzétette az amerikai játékpiac júliusi teljesítményéről szóló jelentését: a forgalom csökkent, a legkedveltebb játék az NCAA Football idei része, a legkeresettebb konzol pedig a 3DS volt.

Az NPD szerint 19 százalékkal, 443 millió dollárra csökkent az Egyesült Államok játékpiacának forgalma tavaly júliushoz képest, jóllehet ez csak az összes költésnek kevesebb, mint a fele: az NPD csak a bolti értékesítéseket számolja, a digitális eladásokat, a mikrotranzakciókat és a használt játékok adásvételét például nem veszi bele a kalapba. Utóbbi egyébként 134 millió dollárt tett ki becslések szerint.

A játékeladások 20 százalékkal, 222,3 millió dollárra csökkentek, a visszaesést jól szemlélteti, hogy bár a hónap legkeresettebb játéka az NCAA Football 14 volt, a cím a tavalyi epizódhoz képest rosszabbul szerepelt. A hardvereladások 34 százalékot zuhantak, 99,4 millió dollárt tettek ki: a legnépszerűbb konzol a Nintendo 3DS volt, az Xbox 360-nak pedig már csak 107 ezer eladott gépre futotta a tavaly július 203 ezres szám után.

A tíz legnépszerűbb játék a következő volt júliusban:

  1. NCAA Football 2014
  2. Minecraft (Xbox 360)
  3. The Last of Us
  4. Call of Duty: Black Ops II
  5. Animal Crossing: New Leaf
  6. Far Cry 3
  7. Battlefield 3
  8. Injustice: Gods Among Us
  9. NBA 2K13
  10. Lego Batman 2: DC Super Heroes


Érdekesség egyébként, hogy az NPD szerint a GTA V érkezését előrevetítendő a Grand Theft Auto IV: The Complete Edition is bekerült volna a legjobb tíz közé, mivel azonban a lista játékcímek, és nem játékkiadások alapján összesít, kimaradt.

18.
18.
ki55i
#17: én nem csodálkozom rajta. Szar lehet nézni hogy a 25 éves hülyegyereket felkapta a média mert tud futni :) Remélhetőleg felhozza a Chiefst A. Smith
14.
14.
Dontrip
#12: Egyetemi kosárlabdát én is nézek, főleg a March Madness környékén, de számomra az NBA még mindig izgalmasabb. Mondjuk ez az emberközeliség jó érv ebbe nem gondoltam bele. De ha már ennyire népszerű itthon is kiadhatnának egy részt.
13.
13.
SLi
#8: http://www.youtube.com/watch?v=htWnfYBEE_c
http://www.youtube.com/watch?v=E9CVx_fQAqY
12.
12.
SLi
#8: sokkal emberközelibb ráadásul amatőr sportolók játszanak, van rendes szurkolás, a játékosok is hűségesebbek, vannak igazi rivalizálások plusz az amerikai fociban az egyetemi csapatoknak ilyen 100 ezer fős stadionjaik vannak sok esetben, a hangulat pedig valami leírhatatlan, elképesztő és nem csak a stadionban. az egyetemi kosárlabdának is nagyon jó a hangulata.
10.
10.
EBR2000
Azért TLoU ott van! :)
Amúgy én se értem hogy egy egyetemi/főiskolai liga miért olyan népszerű ott. Főleg videojátékban...
9.
9.
Pityi0488
Én még magyarokkal sem talákozok Xboxon :) pedig jó lenne egy jó kis csapatba bekerülni ha valakinek kellek :9 akkor pityi0488 Hun
8.
8.
Dontrip
Sosem értettem, hogy az Államokban miért szeretik ennyire a főiskolai ligákat, szinte népszerűbb, mint a felnőtt bajnokság.
6.
6.
paradicsoma13
Ncaa 14 jó lett. Remélem a Madden is az lesz
4.
4.
#3: Szerintem az Xbox verzió kuka, max a Splitscreen miatt jó.
Amúgy jól ismerem a Magyar Minecraft Majmokat, nem kell bemutatnod. Csak haverok miatt játszok online.
3.
3.
mestermagyar
#2: Az nem csak 360-on van. Tudom, hogy hány csillió csatorna van, és bármire rákeresek a témával kapcsolatban, akkor kidob egy halom rosszminőségű 10 körüli éves gyerekvideót. pl. minecraft.hu oldalt ahogy láttam, több tucat ilyen max 12 éves likeolta, elég megnézni a pofákat oldalt az fb résznél. :X

Igen, valójában alig van jó közösség, egyetlen szervert ismerek igazán, amiben érett emberek gyűltek össze játszani.

Amúgy elég szarul viselhetik sokan az xboxon, hogy még az egyszerűsített craftolás ellenére sincs elmagyarázva jópár dolog, és ezért ki kell tapasztalni. :P
2.
2.
#1: Xboxon ne várj jó közönséget. Ha te láttad volna azokat a videókat, amit én. Amikor már sírt a gyerek a játékon...
1.
1.
mestermagyar
Ez a döfi. Mindenki minecraftozzon. De könyörgöm, jó közösségben, és nem nokedlifarm szervereken.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...