Végre: megoszthatók lesznek a Steam-játékok

  • Írta: fojesz
  • 2013. szeptember 11.
  • Bejelentés
Link másolása
Fontos bejelentéssel rukkolt elő a Valve ma este, a Family Sharing keretében megoszthatod a teljes Steam-könyvtáradat másokkal. A digitális piacon ez a hozzáállás igazi ritkaságnak számít.

A Valve bemutatta a Steam Family Sharing funkcióját, ami pontosan az, aminek hangzik: megoszthatod a családoddal és a haverjaiddal a Steam-könyvtáradat, akik kipróbálhatják a játékaidat, miközben természetesen a saját fiókjukhoz rendelve gyűjtenek achievementeket és menthetnek el játékállásokat. A Valve célja az volt a feature bevezetésével, hogy a játékosok kölcsönadhassák a játékaikat az ismerőseiknek, akárcsak a könyveiket, CD-iket, DVD-iket vagy épp a lemezes játékaikat.

A rendszer működéséről már most viszonylag sokat lehet tudni. Ha a játékos engedélyezi a megosztást (egy accounthoz egyszerre legfeljebb tíz másik rendelhető ilyen módon), a kedvezményezettek, letölthetik és játszhatják a játékait. Egy időben viszont csak egy játékos használtja a rendszert, és a kölcsönadó természetesen elsőbbséget élvez: ha ő belép, a másik játékos üzenetet kap, hogy mentsen, és lépjen ki, vagy vegye meg a játékot.

A haverok maguk is kérhetnek kölcsön, ergo küldhetnek neked üzenet, hogy oszd meg velük a játékaidat. Technikai okokból nem mindegyik cím adható így tovább, ha valamelyik anyag egy Steamtől független kulcsot, hozzáférést vagy előfizetést is igényel, akkor a Family Sharing nem működik. A kölcsönkérők nem vehetnek DLC-ket a játékokhoz, viszont játékbeli itemeket gyűjthetnek. A régiózárat nem lehet így kijátszani.

A Family Sharing bétatesztelése a jövő héten indul, a Family Sharing csoporthoz kell csatlakozni a jelentkezéshez. Köszi, Cuppak!

28.
28.
KocZkaZ
Tenyleg pontatlan a cikk. Sajnos eleg az accountodat igy megosztanod, hanem konkretan a sajat gepet is meg kell osztanod. Tehat csak a te geped hasznalatara jogosultak tudjak elvezni a jatekgyujtemenyedet. Igy mar eleve kizart, hogy egyszerre tobben is hasznalnak az account-odat. :-( Remelem ezen a szabalyon idokozben modositanak, lazitanak.
26.
26.
CommShep90
Ez most nem teljesen tiszta. Tehát ha haverom megveszi a Payday-t és kölcsön adja steamen akkor tudunk majd együtt multzni ? Bocs, ha valami hülyeséget kérdeztem,de hosszú napom volt. :D
25.
25.
TBO0
#22: Gondolom ez olyan lesz mint az early access, nem minden játékhoz jár majd, csak ahol meg tudtak egyezni. Nem hülyék a volvonál a srácok, maximum ha rossz irányba változik az a bizonyos grafikon, akkor megszüntetik az egészet a francba. :D
24.
24.
selejt
#22: és elesnek a hatalmas reklámtól amit a steam nyújt. offline játékot aki akarja most is lewarezolja a multiplayeres játékokhoz meg eddig is gyakran volt free weekend akció. jó ötletnek tartom.
23.
23.
KocZkaZ
Ez pedig okos dolog. Mert a multi kizarasaval meg mindig kenyszeritve vannak az emberek a tobb peldanyos vasarlasra. Viszont a kiprobalassal kedvet lehet adni, hogy ujitson a jatekkeszleten. Es itt a legujabb patchekkel lehet kiprobalni, nem ugy, mint egy torrents verzional.
En mar meg is osztottam a 60+ jatekkal biro account-omat a csaladdal es a haverokkal. Nem kell mindig onzonek lenni emberek... ;-)
22.
22.
headhunter86
Én attól félek, hogy ha ezt bevezetik akkor sok kiadó elfordul a VALVE-től, mert ők nem engedélyezik a játékukat STEAM-en, mert akkor nem veszik meg annyian, köszönhetően a megosztásnak.
21.
21.
Dreadlox
btw, ez rohadt jó ötlet:D legalább nem kell letorrenteznem valamit amivel a haver is játszik:D, csak szólok neki hagy próbáljam ki és max a sztorit kivégzem benne:D
19.
19.
frankdelgado
Juhéééé! Legális warez! Persze igazából nem az, de mégis :) vagy nem?:)
17.
17.
Game Fan
#16: De az olyan mint ha mindenki a sajátját használná :D

BTW. Az addig nem is rossz dolog hogy megoszthatod majd a játékokat de az tényleg kár úgymond hogy egyszerre ketten nem lehettek benne ugyanabban a játékban. De az mondjuk nekem most hirtelen nem tiszta, hogy csak a játékban nem lehetnek benne ketten vagy az egész accountban sem mert akkor nem sok értelme van.. Nem rossz kezdeményezés csak félek hogy ettől még több vérpistike lesz majd aki feltesz valami F2P játékot aztán lejmol mindenhonna akit csak talál játékban :D
16.
16.
Elyas
Simàn hasznàlhatnád pl a Left for Deadet... Annyi kell h kölcsönkéred haverodét ő meg a tiedet aztàn meg van oldva XD

Szetem ennek csak akkor lenne értelme ha 1 játékból min 2 lenne de ugye miért is lenne?
13.
13.
markoci555
jó hát most volt időm végigolvasni, ez egy lóf*sz az én szemszögemből, semmire nem használom
12.
12.
hedzsooo
#5: Ez oda-vissza is működik majd minden bizonnyal: Nem csak a te játékaidat kölcsönözhetik a steames barátaid, hanem te is az övékét. Persze ha te senkinek nem fogsz kölcsönadni semmit, úgy te sem várhatsz majd sokat. Pontosan ugyanúgy, mint a való életben barátocskám! ;)
11.
11.
hedzsooo
YEAH, nagyon király, igaz volt hát a korábban kiszivárgott infó róla! :D :)
10.
10.
markoci555
na ez nem rossz, bár én nem sokra fogom használni, de barátom átjön a másik gépre kipróbálunk valami régebbi játékot ami még megy rajta, mondjuk left for dead menne mindkettőnknek multiban? k*rva jó lenne együtt tolni, amióta szétb*szták a boxot az öcséim, azóta nem nyomtuk együtt :)
9.
9.
Qmi05
Na és a ki nem "játszott" kártyák kié lesznek? :D (Gondolom a tulajé, de ha nem.... :D)
7.
7.
Cuppak
#6 http://s209.photobucket.com/user/devil231/media/2013-09-11_172222_zps47822859.png.html
5.
5.
Extol
Lehet önző vagyok de én aztán nem osztok meg semmit :D
Ha valaki játszani akar vegye meg
3.
3.
Scoo
Igazából ez az egy dolog tetszett anno az xbox one bejelentésekor. Jó, hogy a Valve ezt meglépte, még ha egyébként nem is vagyok PC-s gamer.
2.
2.
bodortamas1
Hmm. Nem rossz. Kár, hogy nincs sok értelme, valószínűleg nem fogom használni. Amelyik játék nagyon kell, azt megveszem, amelyik csak érdekel, azt letöltöm saját magamnak.
1.
1.
JcGross
Érdekes, nem tudom fogom-e használni. Az igazi az lenne ha co-op játékokat meg lehetne osztani és együtt játszani, de ez is valami.

Egyéb, nézzétek át a hírt mivel több hiba is van a megfogalmazásban. Legérdekesebb a "A haverok maguk is kérhetnek kölcsön, ergo küldhetnek neked üzenet, hogy oszd meg velük a játékaikat." mondat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...