Ezek voltak az USA kedvencei augusztusban

Az NPD Group menetrendszerűen tette közzé az amerikai játékpiac augusztusi összesítését: az iparág forgalma gyakorlatilag stagnált, a játékok eladásai viszont kifejezetten felpörögtek a tavalyi évhez képest.

Éves szinten egy százalékkal, 521 millió dollárra nőtt az amerikai játékpiac forgalma augusztusban, és ugyan a kiegészítők és a játékok eladásai felpörögtek a tavalyi évhez képest, a hardverértékesítések jókorát csökkentek.

Egészen pontosan 40 százalékot, de a 90,8 millió dolláros üzlet annyira nem meglepő, mikor nyakunkon vannak a next-gen konzolok megjelenései. A legkeresettebb gép immár negyedik hónapja a Nintendo 3DS volt, de továbbra is jól fogy az Xbox 360, amiből 96 ezer darabot vittek haza a nyár utolsó hónapjában. A kiegészítők eladásai 7 százalékkal, 136,7 millió dollárra nőttek: érdekesség, hogy minden harmadik kiegészítő olyan "interaktív játék" volt, ami a Skylanders és a Disney Infinity futtatásához is kell.

A játékeladások 23 százalékkal, 293,4 millió dollárra nőttek, ami aligha meglepő: az augusztus igen erős volt játékmegjelenések szempontjából, a legjobb tíz listáján nyolc szereplő a múlt hónapban debütált:

  1. Madden NFL 25
  2. Saints Row 4
  3. Disney Infinity
  4. Splinter Cell: Blacklist
  5. Minecraft: Xbox 360 Edition
  6. Mario & Luigi: Dream Team
  7. NCAA Football 14
  8. Payday 2
  9. Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
  10. Pikmin 3


Szintén az NPD tanulmányából derül ki: az elemzőcég kutatása szerint a 12-17 évesek hetente hét órát töltenek el játékkal, kettővel többet, mint 2011-ben. Érdekesség, hogy bár rengetegen játszanak PC-n és konzolokon, közel ennyien mobiloznak is.

8 komment - szólj hozzá!