Blogajánló: Metróhuzat

  • Írta: Scoo
  • 2013. szeptember 16.
  • Hír
Link másolása
A vak, minden borzalmat elrejtő mély sötétség nem az ember barátja. Akár ezernyi szempár is figyelhette éhesen Aloyshát az alagútból, ő azonban nem láthatott túl a zseblámpa fénykörén túl.

Fiatal kora ellenére már a sokadik őrjáratán van túl, de ez az első eset, hogy az előretolt helyőrségnél töltötte le a napi szolgálatát. Eddig azonban szerencséjük volt, a Feketék nem próbálták megtámadni az állomást. Bár még nem harcolt egyszer sem, de még így is félt tőlük. Harcedzett veteránokat látott egy-egy csata után az őrület határán reszketve, magukban motyogva a peronon ülni. Sokuk nem is tudott kijönni ebből az állapotból. Nem tudta eldönteni, hogy támadás esetén melyik lenne rosszabb: elesni a harcban, vagy a harc után megőrülni. Bár talán az még mindig jobb, mintha a mutánsok marcangolják szét az embert.

Riadtan kapta fel a fejét az érintéstől a vállán, de csak a társa jelezte, hogy megjött a váltás, mehetnek vissza. Ezt a napot is túlélte.

A második helyőrséget elérve már nyugodtabb lehet az ember. A tábortűz fénye és melege újból erőt ad. Pár percig mindig érdemes itt megállni, leülni, mivel érdekes történetet lehet hallani a sokat megélt, távoli állomásokat is megjárt veteránoktól. Motya bácsi épp a gitárját hangolta, így most nem szóltak szomorkás dalai. Nadenka, a kedves Nadenka, ellenben megkínálta egy teával, amit épp most főztek le. Teához a legjobb jóindulattal se lehetne igazából hasonlítani, de az egész moszkvai metróhálózaton nem találni ennél jobbat. A VDNH állomás híres volt a teagombájáról, ő pedig nem is ivott még életében igazi teát. Bár a csencserek árultak filteres teafüvet, de az nagyon drága, megfizethetetlen volt a számára.
Aloysha hálásán átvette a bögrét, majd leült és hallgatta az öregeket, akik olyan világról meséltek, ahol nem kellett a föld alatt élniük, több millió ember élt csak Moszkvában, ahol furábbnál-furább dolgokat műveltek csupán csak szórakozásból. Nem tudta, mit higgyen el ezekből, de mindig is érdekesnek találta ezeket a történeteket.

RetecH például nagy mesemondó volt. Állította, hogy az 1500-as években titkos harc dúlt az asszaszinok és templomosok között. Egy olyan hősről beszélt, aki a háztetőkön ugrálva, társakkal toborozva, semmitől sem félve győzedelmeskedett az elnyomók ellen Rómában, majd Konstantinápolyban is.

ViktorG azonban hamar a szavába vágott, mivel olyan története volt, ami tele volt brutalitással, leszakadó végtagokkal és egy bosszúálló, senkit és semmit se kímélő hőssel. Aloysha könnyen el tudta hinni, hogy létezett Spárta szelleme, mivel démonokat, vagy legalább ahhoz hasonló mutánsokat már látott, míg lovon is nehezen bejárható hatalmas települést még nem.

Exonic viszont nem is tagadta, hogy az ő története kitalált. A metróban minden könyv érték. Nagyon nehezen lehet hozzájuk jutni, Aloysha viszont szeretett olvasni, így örömmel vette, hogy egy olyan könyvet ajánlanak neki, amiben a fiatal főhős legendává válását követheti nyomon egy varázslatokkal teli világban. Meg is jegyezte magának a könyv címét, hogy majd kölcsön kérje: Patrick Ruthfuss: A Szél Nevében.

Azureknight0715 viszont nem volt ilyen boldog. „A mozgókép, az volt az igazi csoda!” Távolba merengve mesélt egy rajzolt történetről, ahogy ő mondta, egy anime-ről, a The Sunday without God-ról, melyben Isten elhagyta az embereket, akik így nem tudtak a haláluk után a túlvilágra jutni. Élőholtként, örök kárhozatban kénytelenek élni, egészen addig, amíg egy sírásó nyugalomba nem helyezi őket. Természetesen sokan inkább választják a lét e fura formáját, mint a tényleges halált.

Aloysha érdekesnek találta ezeket a történeteket, de azon már nem csodálkozott, hogy a beszélgetés végül a nők terelődött. Nagy vita ment azon, hogy vajon melyik kitalált karakter volt a legszebb. Derűs pillanatokat, komolytalan összetűzéseket hozott ez a kis beszélgetés, egészen addig, amíg fel nem ugatott az előretolt őrhelyen az egyik géppuska.

Aloysha azonnal felugrott és a fegyverérét nyúlt. A mesék korának vége. A rémálom valósággá vált. Ezer foggal és körömmel próbálja szétszakítani az emberiség utolsó túlélőit, de amíg ő él a Feketék nem jutnak be az állomásra. Se ma, se jövő héten. Ő mindig itt lesz és őrködik.

Inspirácó: Dmitry Glukhovsky: Metro 2033

14.
14.
azureknight0715
Wow! Bekerült mind a két blogom, király:D Köszönöm és grat a többieknek is. Most egy- két hétig kimaradok, nem lesz blog, a nagy gta V játszása miatt:D
13.
13.
exonic
#8: +1
Ha nem is sokáig, legalább 3-4 napra, csak hogy kedvet kapjanak azok is az íráshoz, akik nem is tudnak róla hogy "jutalmazzák".
12.
12.
Solid Snake1984
Remek blogajánló Artyon, akarom mondani Scoo. Épp most nyomom a Metrot. Marha jó játék!
11.
11.
RetecH
Grat akik bejutottak!
#8: Ez szerintem egy jó ötlet. Egy feltűnőbb blogszekció pedig lehet, hogy még több embert vonzana az oldalra.
10.
10.
FrankBlack
9.
9.
Norbiii
#8: Mondjuk most még hagyján, mert most eléggé előkelő helyen van, de szerintem megfontolandó ötlet. :)

A + komiért meg elnézést.
8.
8.
Norbiii
Van egy ötletem, amit szerintem már más elmondott, de szeretném valamire felhívni a figyelmet, és ez csak egy JÓ TANÁCS, tényleg:


Scoo elvállalta a blogszerkesztői dolgot, és saját szabadidejéből teszi mindezt, ami nem kis dolog. Nos: a munka rengeteg, de hamar kárba vészhet akár. Scoo elkészíti a blogajánlót, és pár óra múlva szinte már nem is látni. Mi lenne ha a Kedves Szerkesztősség megfontolná azt az ötletemet, hogy a blogajánlót KIEMELNÉ, vagy betenné a jobb felső sarokba, vagy mind1 hova, csak hogy látható legyen, mert hamar letolják a cikkek!

Ezt nem kötelező megfogadni, nem vagyok én itt senki, hogy bármit is mondjak, ez csak egy NAGYON JÓSZÍVŰ TANÁCS akart lenni! :)

Köszönöm, annak aki elolvasta!
7.
7.
Yanez
Grat mindenkinek és neked is Scoo, a remek ajánlóért!
6.
6.
Scoo
Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik nektek. Nem ígérem, hogy mindig ilyen lesz, de próbálom változatossá tenni. Egy hátránya azért van az ilyen típusú ajánlónak: aki nem olvassa a blogokat az kicsit kevesebb tájékoztatást kap arról, hogy miről is szól az ajánlott blog.
5.
5.
exonic
Ez az ajánló lett az eddigi legjobb! Jó ötlet volt Scoo, csak így tovább! :)
4.
4.
FrankBlack
Ismét egy kreatív, fantáziadús, és remekül megírt ajánló :) Grat Scoo, és mindenkinek, aki bekerült :)
3.
3.
EBR2000
Ezek az ajanlók nagyon jók! :D
A múlt hetinél azt hittem hogy félre nyomtam de aztán megse... Grat neked és mindenkinek aki bekerült!
2.
2.
giga321
Beszarás, hogy milyen jól megtudod ezeket csinálni. Sokkal kreatívabb mintha csak oda lenne rakva, hogy ettől és ettől ez meg ez a blog. Az előző is tetszett de ez big like mivel a Metróról lett mintázva. 100%, hogy én nem tudtam volna ilyeneket kitalálni szóval te vagy a lehető legjobb választás mint blogszerkesztő. Grat. És azoknak is akik bekerültek. Lassan nekem is kéne alkotnom valamit csak nincs időm rá :D
1.
1.
Norbiii
Jó lett Scoo, és grat mindenkinek! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...