Nem gyártanak több Wii-t Japánban

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 2.
  • Gyászhír
Link másolása
Japánban felfüggesztik a Nintendo Wii gyártását, ezzel a cég újabb lépést tett afelé, hogy nyugdíjba küldje a konzolt. Arról egyelőre nincs hír, hogy Európában vagy Amerikában készül-e hasonlóra.

Úgy fest, a Nintendo továbblépne, japán nyelvű hivatalos honlapja szerint felfüggeszti a Wii gyártását a távol-keleti szigetországban. Arról nem tudni, hogy mi lesz a helyzet Európában és Amerikában, de a Nintendo of Europe az Eurogamernek azt mondta, a döntés egyelőre csak Japánra vonatkozik.

A Nintendo Wii 2006-ban mutatkozott be, és letarolta a piacot: több mint 100 millió darabot adtak el belőle, amitől mindkét riválisa, a PlayStation 3 és az Xbox 360 is elmarad egyelőre. A Wii csinált közönségkedvenc fícsört a mozgásérzékelésből, ehhez a trendhez később a Sony és a Microsoft is igyekezett felzárkózni a maga módján.

Eddig több mint 872 millió Wii-játékot adtak el, a Nintendo pedig tavaly utalt rá először, hogy nem fejleszt többet a konzolra. Ezzel gyakorlatilag beismerte, hogy a Wii érdemi pályafutása véget ért.

18.
18.
Stiw
A konzolok tilalmát feloldották, a Wii ment. Különös egybeesés.
17.
17.
DON GONDOCS
Ilyenkor már tényleg úgy érzem hogy valami lezárul. De ezzel párhuzamosan valami új jön
16.
16.
jszili32
#11: Kivéve a last of us!
15.
15.
jszili32
#11: Igen, az általad felsorolt játékok közül valamennyi nekem is nagyon tetszenek, de a fizikájuk nagyon gyenge.
13.
13.
Yanez
#10: "A ps és xbos persze csak a grafikával foglalkozik..."-ember, te aztán egy elvakult N fanboy lehetsz! Nekem is van Wii-m és imádom, de azért PS3-ra például több minőségi játékkal volt dolgom és nem grafikailag, az csak hab a tortán. De elismerem, hogy a Wii-n is piszokmód sok a qrva élvezetes játék.
11.
11.
slawter
#10: Alan Wake, Skyrim, Last of Us, Heavy Rain, God of War sorozat, Eye Pet, Halo sorozat, Gears of War sorozat, Uncharted sorozat...

Ezek - és még megannyi remek játék - is csak szépek, 0 tartalommal, 0 játékmenettel... Dehogy. Szépek, igen, és? Mi abban a rossz? Kiváló játkok ezek, amik nagyon magasra tették a lécet,
Wii-n a grafika már akkor elavult volt, amikor a konzol kijött. Ezt el kell fogadni, és nem kell folyton a grafikával jönni, ha Wii vs bármi más jön szóba. Mintha a többi platformra csak szutyok jönne, a Nintendo meg az isten, mert milyen kreatív...
10.
10.
jszili32
#3: A mozgás érzékelős kontrollernek is köszönhető hogy a nintendóra kijött játékokhoz nagyobb kreativitási tér jutott, és a Wii U-nál is ez a helyzet.
A ps és xbos persze csak a grafikával foglalkozik, azon kívül hogy több ram memory van bennük meg jobb grafikuskártya meg proci meg miegymás, attól nem lesz jobb egy játék csak szebb, persze ha ezt a rengeteg memoriát arra használnák, hogy egy nagyon komplex fizikai motort működtessenek vele, akkor azt mondom hogy jólvan.
De sajnos nem ugy fest a dolog..
9.
9.
slawter
#7: Inkább csak túl heves :D.
8.
8.
Norbiii
#5: Ha lesz egy Wii-d nyomunk egy Mario Kartot...?! xd
7.
7.
Norbiii
#6: Rosszul fogalmaztam bocsi. Nem akartam egy kalap alá venni, csak valahogy nekem ezek jobban bejönnek, és ötletesebbek, mint ezek a játékok szerintem, ez az én magánvéleményem. :) Persze más célközönséget szolgálnak. Szóval ha félreérthető voltam, akkor elnézést.
6.
6.
slawter
#3: Azért a "nem nintendo exclusive" fejlesztéseket egy kalap alá venni a "lövöldözős tucatokkal", hááát...
5.
5.
slawter
Még egy kis árcsökkenés kell majd, és beruházok egyre.
4.
4.
Norbiii
#3: Mind1. És sorry hogy ezt megint leírtam, (mert már sokszor leírtam), csak a keserűség beszélt belőlem.
3.
3.
Norbiii
Majdnem 7 év után nyugdíjba küldeni egy játékkonzolt, úgy hogy a 6. generációs Playstation 2-re még megjelenik a Fifa 2014, amely 13 éves konzol (a Wii 7 éves lesz) számomra érthetetlen, főleg Japánban. MInd1, sajnos ez van. :(

Viszont:

Egyetértek Winter-el, ez a valaha volt legjobb parti játékkonzol, ezt személyesen is volt/van szerencsém tapasztalni. A mai világban lövöldözős játékokhoz nem kell túl nagy ötlet, annyi van belőlük, hogy csak na. Na de egy Wii Party-hoz, egy Super Mario Galaxy-hoz, egy Mario Kartr-hoz, egy DKCR-hoz, igenis nagyon sok fantázia kell. A Nintendo mindig is az ötletességeivel, a különlegességeivel hódított!

Szép volt Wii, és ma a külön tiszteletedre többet fogok veled játszani! :) ÉLJEN A NINTENDO! :d
2.
2.
jszili32
#1: + a világ legjobb játékát lehetett rá megvenni.
1.
1.
Winter
R.I.P. a valaha volt legjobb parti konzol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...