Elhunyt Tom Clancy

Tom Clancy, a híres politikai thrillerek szerzője, illetve a Red Storm Entertainment alapítója életének hatvanhatodik évében elhunyt. Ő adta a nevét a Ubisoft olyan sikersorozataihoz, mint a Rainbow Six vagy a Splinter Cell.

A Tom Clancy által elképzelt alternatív világban játszódott a Ubisoft Rainbow Six-, Ghost Recon-, Splinter Cell-, EndWar- és HAWX-sorozata is, amely tele volt a terrorizmus elleni harccal, kémkedéssel, militarista tudománnyal, akcióval és politikai csíntevésekkel. A bestseller író ma, hatvanhat éves korában egy baltimore-i kórházban örökre lehunyta szemét.

Ő volt a társalapítója a Red Storm Entertainmentnek 1996-ban, amely játékfejlesztéssel foglalkozott, a céget a Ubisoft vásárolta fel, nyilvánosságra nem hozott összeg fejében. A filmes világ sem volt ismeretlen számára, könyvéből született a Vadászat a Vörös Októberre, a Férfias játékok és A rettegés arénája.

Bár az utóbbi években a játékfejlesztésben nem vállalt aktív szerepet, ez cseppet sem von le érdemeiből. A legutóbbi játék, melyhez nevét adta, a Splinter Cell: Blacklist volt, míg a következő a 2014 végén érkező The Division.

34 komment - szólj hozzá!