Megrántotta a GTA V az amerikai piacot

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 18.
  • Toplista
Link másolása
Befutott az NPD Group legújabb elemzése, ami az amerikai játékpiac szeptemberi teljesítményét összegzi. Ahogy az várható volt, a Grand Theft Auto V alaposan megrántotta a forgalmat, még a PS3-at is csúcsra juttatta.

Ahogy arra lehetett számítani, az amerikai játékpiacnak is jót tett a Grand Theft Auto V megjelenése.

A helyi piac forgalma éves szinten 27 százalékot nőtt és 1,079 milliárd dollárt tett ki, a konzoljátékok eladásai 52 százalékos növekedést mutattak (754 millió dollár), ha pedig a PC-s játékokat is ideszámoljuk, akkor is 40 százalékos a bővülés. Az NPD szerint a játékeladásokból befolyt bevétel több mint 50 százalékát a GTA V adta, ilyen erős "első hónapot" egyetlen GTA sem produkált.


A kiegészítőeladások 2 százalékkal növekedtek, egyedül a hardverek értékesítése csökkent - 13 százalékkal 183,2 millió dollárra -, de ez nem meglepő a next-gen konzolok érzékezése előtt. Érdekesség, hogy az asztali gépek között ezúttal a PlayStation 3 aratott, ezzel az Xbox 360 32 hónapos sikersorozata tört meg, ami az NPD szerint szintén a GTA V-nek köszönhető, elvégre a játékot PS3-bundle-ben is árulták.

Sebaj, azért a Microsoft is igyekezett felhívni magára a figyelmet: a toplista megjelenése után gyorsan leszögezte, hogy Amerikában még mindig több Xbox 360-at adtak el, mint PS3-at, és különben is, mára világszerte több mint 80 millió példány talált gazdára a konzolból. A Nintendo is szállított jó híreket: egyrészt szeptemberben is a 3DS volt a legkeresettebb játékgép Amerikában, a Wii U eladásait pedig sikerült megháromszorozni tavalyhoz képest.

Íme, a tíz legkeresettebb dobozos játék listája:

  1. Grand Theft Auto V
  2. Madden NFL 25
  3. NBA 2K14
  4. Diablo III
  5. FIFA 14
  6. Kingdom Hearts HD 1.5 Remix
  7. Disney Infinity
  8. NHL 14
  9. Minecraft (Xbox 360)
  10. Saints Row IV
32.
32.
SP4C3F0X
Itteni piacot is megránthantá már valami.
31.
31.
genius95
Hello bocs hogy ide irok ezzel kapcsolatban de mégis valahogy a témához illik ugyanis most csináltam egy crew-et és szeretnék bele embereket , küldetéseznénk , hülyéskednénk ..stb.. szóval ha lenne vkinek kedve az bátran csatlakozzon hozzánk/hozzám :)) a Crew neve : Immortal StarsHUNPS3
25.
25.
vanpear
#10 Trevor a keresztapa! Neki nem szólnak a szekusok, hogy vegye le a kezét a csajokról. A legnagyobb arc a játékban.

Egy - két embernek túl nagy elvárásai vannak. Menjetek játszatok a super marioval akkor. Az 10/10, és megérdemli. Biztosan nem fogtok benne csalódni.
21.
21.
Dezseee
#20 De azt is csak álmodja...sőt mondok egy jobbat,az egész DLC egy álom.
18.
18.
Hidalgo
Én nem tudom, hogy van-e tesztben korrekt 10/10, de olyan játék, film, akármi nincs ami mindenkinek tetszik.
"ha csak a tényeket nézed,ez egy rendkívül jó jatek" ... ilyen sincs :)
Vagy akkor tény, hogy a Titanic és Az angol beteg a legjobb filmek a világon.

A cikkhez is hozzászólva, az SR4 csak a tizedik??
Persze ez USA ... a Motorola telefonomat is utáltam, de az almás teló előtt ott mindenkinek az volt. Más a közízlés :)
17.
17.
Dezseee
#15 Sőt,arra kérnelek,hogy ird le vagy ide vagy privátba a GTA5 sztorijat. Lehet hogy kiderül hogy Franklin egy sárkány,Michael pedig egy gonosz varázsló! Mesélj!
16.
16.
Dezseee
#15 Hú haver,az angol tudásod...SPOILER Akit te zombinak hittel az a fia. Miután meghal a játék végén,utána a fiaval kell befejezni a storyt,és vele is mész free modeban...ZOMBIKENT FELTÁMAD XD SPOILER. Arra kérek így egy szavad ne legyen a GTA 5 sztorijára...
9.
9.
Dezseee
#6 De tessek,ign is.
http://m.uk.ign.com/articles/2013/09/16/grand-theft-auto-v-review.
8.
8.
Dezseee
#6 Teljesen emberfuggő hogy kinek mi tetszik. Amit te viszont nem tudsz,a tesztelok meg igen,az a szubjektiv nézet. Nincs olyan hogy tökèletes jatek,mert mindenki ízléset nem lehet eltalálni. De ha csak a tényeket nézed,ez egy rendkívül jó jatek. Neked persze lehet hogy unalmas,és nem jön be a világa. De én pl azóta rajta lógok hogy kijött,az online része valami zseniális,és a single rész is nagyon tetszett. Szerintem a sztori is nagyon jó lett,menők a heistok is. Szerintem bőven megérdemli a tiz pontot,és nem azért mert ennyire bejön,hanem mert végre a pénzemért nem 5-6 ora szorakoást kapok. És ezt sokan így gondolják. Azért mert neked nem jött be,még ne húzd le...illetve csinálsz amit akarsz,tök mind1 XD
7.
7.
kopic
Egy GTA 5 eladasi szamokra kivancsi lennek.....
5.
5.
Dezseee
Nem tartom kizártnak hogy kihozzak PCre karácsonykor,de nem is tartom túl valószínűnek :(
4.
4.
Norbiii
Ezért is kéne egy Ps3, de egy Xbox 360 se lenne rossz. A GTA V meg felcsigázott, de nagyon. :) Jó hír, hogy a Wii U kezd magára találni, és az is, hogy ennyire jól fogy a 3DS. Alakulnak itt a dolgok.
3.
3.
Gamerdavid
1.
1.
rayden02
Érdekesebb hírek is vannak ^^
"GTA V PC Hinted By The Latest AMD Catalyst Drivers"
http://www.dsogaming.com/news/gta-v-pc-hinted-by-the-latest-amd-catalyst-drivers/
"Grand Theft Auto 5 PC Release Hinted By HP"
http://www.alivegamezone.com/video-games/grand-theft-auto-5-pc-release-hinted-by-hp/
"GTAV and Steamdb"
http://steamdb.info/forum/80/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...