Még mindig visszarántja a Wii U a Nintendót

A Nintendo közzétette a pénzügyi évének elsőre felére vonatkozó jelentését: ebből kiderül többek között, hogy az elmúlt fél évben kevesebb, mint félmillió Wii U-t tudott értékesíteni a vállalat.

A 196,5 milliárd jenes árbevétellel zárta az áprilistól szeptemberig tartó időszakot a Nintendo, ehhez 23,2 milliárd jenes üzemi veszteség társult. A Nintendo szerint a Wii U húzza vissza, a játékgép amerikai és európai árcsökkentése, illetve a marketingje is extra terheket rótt rá, amit a jövőben a gyártási költségek lefaragásával és a digitális terjesztés fejlesztésével szeretne ellensúlyozni.

A Wii U-ból alig 460 ezer darabot adtak el az elmúlt fél évben, összesen 3,91 millió konzol talált gazdára eddig, miközben a Nintendo jövő márciusig 9 millióig tornászná fel ezt a számot. Bár olyan címek jelentek meg a platformra, mint a Pikmin 3 és a The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, a Nintendo szerint egyik sem hozott olyan áttörést, mint amire számított. Eddig összesen 6,3 millió játékot adtak el a konzolhoz.

A 3DS-ből 3,89 millió darabot vittek haza a játékosok április óta, 27,38 millió játék társaságában. A legnépszerűbb címek között szerepelt az Animal Crossing: New Leaf (2,49 millió példánnyal), a Luigi's Mansion: Dark Moon, a Mario & Luigi: Dream Team, a Donkey Kong Country Returns 3D és az új Pokémon-játékok is.

13 komment - szólj hozzá!