Sony: nőttek a PlayStation 3 eladásai

A Microsoft és a Nintendo számai után adósak vagyunk még a Sony üzleti jelentésével, melyből az is kiderült többek között, hogy az Xbox 360-nal ellentétben a PS3 eladásai még a next-gen gépek érkezése előtt is nőttek.

Hajszálvékony üzemi veszteséggel zárta a szeptemberben véget ért negyedévet a Sony játékos részlege, a 8 millió dolláros mínuszt a PlayStation Vita árcsökkentésével magyarázza a vállalat. Bevételből 1,58 milliárd dollár jutott a PlayStation-üzletágnak, ami 5,1 százalékos növekedést jelent éves szinten.

A Sony szerint az elmúlt három hónapban a PS2- és a PSP-eladások csökkenését, és a PlayStation 3-értékesítések emelkedését lehetett megfigyelni a tavalyi év hasonló időszakához képest, ez azért is érdekes, mert a next-gen konzolok érkezésekor hagyományosan visszaesik a kereslet az előző generációs modellek iránt.  A Sony összesen 2 millió PS2-t és PS3-at adott el, miközben tavaly 1,1 milliót, PS Vitából és PSP-ből pedig 800 ezer darab talált gazdára.

A teljes Sony 18,1 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, ehhez 151 millió dolláros üzemi eredmény társult - ennek csökkenése részben a kamerákkal és fényképezőgépekkel foglalkozó részleg gyengélkedésének tudható be.

Akit bővebben is érdekelnek a Sony pénzügyei, a HWSW-n hosszabb cikket olvashat a témában.

32 komment - szólj hozzá!