Az EA Sportshoz került a Need for Speed

Az EA fejőstehene, a Need for Speed-frencsájz mától az EA Sports égisze alá került. A sorozatra strukturális átalakítás vár, a kiadó szerint az autóverseny sokat tanulhat majd a cég sportjátékaitól.

Húsz év után radikális változások várnak a Need for Speed-sorozatra. A frencsájz következő darabjai ezentúl az EA Sports égisze alatt látnak napvilágot - tudtuk meg Patrick Soderlundtól, az EA sportrészlegének alelnökétől. Véget ért a belterjesség korszaka!

Soderlund szerint húsz év után ideje volt, hogy új szakemberekhez kerüljön a széria, akik, ha úgy látják jónak, belenyúlhatnak és változtathatnak a formulán. A Need for Speed Matt Bilbey keze alá került, aki olyan címeket felügyel mind a mai napig, mint az FIFA, az NHL és az UFC.

Az alelnök úgy véli, hogy az autóverseny-sorozat sokat tanulhat a sportjátékoktól, több csapat dolgozhat a játékokon, s befolyásolhatják egymás projektjeit. Ez egy olyan lehetőség, ahol különböző kreatív szakemberek innovatív megoldásokkal gazdagíthatják a Need for Speed lényegét. Szó, ami szó, ráfért már a szériára némi vérfrissítés.

A következő rész, a Need for Speed: Rivals a next-gen konzolok nyitócíme lesz.

20 komment - szólj hozzá!