Football Manager 2013 - tízmillió illegális letöltés

  • Írta: zoenn
  • 2013. november 14.
  • Érdekesség
Link másolása
A játékfejlesztők elég ritkán hencegnek játékuk kalózpéldányának rekordjával, ám a Sports Interactive most mégis megtörte a csendet. Több, mint tízmillióan töltötték le illegális forrásból a Football Manager 2013-at.

A stúdió producere nemrégiben beszédet mondott a London Games Conference 2013-on, ahol a kalózkodásról hintett el pár érdekességet. Játékukat májusban törték fel, ám minden warezoló IP-címe megvan a Sports Interactive-nál.

A megjelenés óta 10,1 millióan töltötték le illegálisan a Football Manager 2013-át. Miles Jacobson szerint a legtöbben Kínában szedték le a játékot, pontosan 3,2 millióan. A toplista a törökökkel és a portugálokkal folytatódik: előbbi régióban 1.05 millió, utóbbiban 781 ezer letöltést észleltek.

Érdekesség, hogy egyetlenegy warezoló a Vatikánon belül esett bűnbe. A megdöbbentő számok dacára Miles Jacobson mégis jókedvű. Szerinte nevetséges az, aki egyenlőségjelet tesz a letöltések száma és az elmaradt bevételek közé. Mint elmondta, a kalózok csupán 1,74 százaléka vásárolta volna meg a játékot, ha nincs crack, s így csak 3,7 millió dollár bevételtől estek el. Magyarán csak 176 ezer fizetőképes vásárlót veszítettek a törés miatt.

A letöltők csupán 18 százaléka játszott ötnél több alkalommal a Football Manager 2013-mal, így voltaképpen 1,8 millió aktív játékosról beszélünk.

12.
12.
Adamknight
#5: Egy kicsit el vagy rugaszkodva a valóságtól :).
11.
11.
norbi97
#1: Szerinted 80 millióan letöltötték ezt? Gondolkodj már...
10.
10.
princeps27
#5: ezt azért gondold át :D
9.
9.
Gora
*vagy belerakták patch-el
8.
8.
Gora
Hát ha nem lenne genyó a kiadó, ha már lusta lefordítatni még ráadásul le is tiltják a hobbi fordítók útját, ak kapásból tudnák mondani embereket akik megvennék. Mert aztán a török és szlovák nyelv az benne volt vagy rakták patchelt b-k meg. - Magánvélemény
5.
5.
belaman
és csak a barmok engednek ki egy warezolt játékot ki, szóval számoljunk ennek a számnak minimum a 8x-osával
4.
4.
belaman
na ja, és ha pl. nem engedtem ki tűzfalon, akkor honnan a picsából tudják az ip címemet?
3.
3.
shatterhand
2.
2.
TBO0
Nem semmi, de már a 2014 pörög, arról is kapunk majd egy jó kis beszámolót. :D
1.
1.
dBLOOD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...