PS4 - mobilnettel is működik a Remote Play

  • Írta: zoenn
  • 2013. november 17.
  • Hír
Link másolása
Habár a Sony azt kommunikálta felénk, hogy csak a saját lakásodban használhatod a Remote Play-funkciót a PS4 és a PS Vita között, egy Youtube-felhasználó megcáfolta a céget. Bizony, utazás közben is játszhatunk.

A komfort jegyében bárhol, bármikor nyomulhatunk a PlayStation 4-es játékokkal a konzol és a PS Vita közti Remote Play-funkció keretében. Habár a Sony szerint csak lakásunkban hódolhatunk ennek a fícsőrnek, egy gyors mobilnet segítségével nincsenek határok.

Egy Phawx nevű Youtube-user posztolta az alábbi videót, ahol mobiltelefonjának osztott LTE-kapcsolatán keresztül nyomult egy kicsit a Resogunnal. Bár az internet sebessége esetünkben 6,15-ről 5,7 mbps-re csökkent, de a 150 milliszekundumos ping sem ment a játékélmény rovására. A delikvens körülbelül 100 méterre volt otthonától, a PS4 pedig egy 100/10-es routerre volt csatlakoztatva.

Szóval, ha van egy gyors mobilnet-előfizetésed, akkor nem kell lemondanod a PS4-es játékokról.

66.
66.
RangerFox
#65: Én is debreceni vagyok. :D
65.
65.
kristof97
#64: Elég jó kérdés. :D Egyébként ez akkor is menne, ha mondjuk a Fórumban (mivel debreceni vagyok) elővennék egy PS Vitát, és otthon ott van bekapcsolva a PS4 akkor tudnék mondjuk játszani a Vitával egy Killzone: SF-t sima neten keresztül, vagy elengedhetetlen a közös hálózat? Egyébként én szeretnék venni egy Vitát, mert PS+ miatt vannak az accomon tök jó gamek rá, és egyébként is tetszik, főleg az hogy AAA játékokkal játszani egy hordozható eszközön, mert engem nem érdekelnek a mobilos címek. Szeretek/szeretnék még outdoor is HC gamer maradni. :D És egy Vita mellé nekem már nem is kéne teló, csak olyan, amin lehet telefonálni és mp3-at hallgatni.
64.
64.
crashpipi
Kérdés:
Amikor a Vita-n játszik valaki így, akkor a PS4 rendesen üzemel (áramot eszik, zúg otthon :) ) és streamel?
63.
63.
laibonlord
Most olvastam végig a posztokat mondjuk ez a hír már hetek óta tiszta sor volt számomra csodálkoztam is azon mikor azt írták hogy nem működik csak otthon és nem értem miért kell hasonlítgatni mindent mindenhez szerintem ez a leg gyerekesebb azért vagyunk különbözőek hogy az ízlésünk is különbözzön az hogy ki mit akar venni vagy hogy vesz e valamit az csak rá tartozik nem kell tényekkel célozgatni hogy ez szar az szar. És amúgy sem tudom hogy egy sony cikkhez hogy jön a ds ? Ha valakit a DS érdekel akkor minek olvassa a vita cikkeket ?
62.
62.
Cell4
Én, mint egykori Vita tulajdonos, teljes mértékben egyet értek Gamer 74 véleményével. Csodálatos kis masina, nagyon szerettem, csak az a helyzet gyerekek, hogy 2013-ban a Sony 4, ismétlem, NÉGY sajtótájékoztatót tartott (PS Meeting, E3, GC, TGS és még talán +1-ként a PS4 All Access). Összekaparhatjátok, hogy ebből a 4 bemutatóból mennyit tett ki a Vitás bejelentések száma.
Meg lehet nézni, hogy amíg tavaly rengeteg faszántos kis game jött ki rá, addig idénre hogy áll ez a felhozatal. (Zárójelben megjegyzem, hogy a Soul Sacrifice, Tearaway és Killzone megemlítése nem ér, elvégre ezeket már 2011/2012-ben bejelentették.) Nézzétek meg a 2014-es első félévi megjelenési listát Vita fronton!
Na, én ezért adtam el!

Az "ez nem a témához tartozik" részhez pedig: a Vita annyira lesajnált konzol nyugaton, hogy jóformán már csak a PS4-gyel együtt beszélnek róla, teljesen elveszítette a "független, önálló konzol" értelmét...
Vissza lehet nézni, az elmúlt 1 hónapban hány Vitás hírről lehetett olvasni vagy akár olyan játékról, ami Vitára jön...
61.
61.
MrBrooks
#60: Utoirat: Gamer 74, amugy te kajakra ilyen osszeeskuves-elmelet parti, reptoidok uraljak a vilag kormanyait, es penzugyi hatterhatalom iranyit mindenkit, de kurucinfomegmondjaafrankot tipusu arc vagy, NEM!? :D
60.
60.
MrBrooks
#42: OFF: Hallod koma, nagyon frankon intellektualis vagy meg minden, de szepen kerlek nyugodj le, es vegyel egy nagy levegot. Igen, sok mindenben igazad van, de most mar tul sok vagy egy kicsit. Az adofizeto polgari jogok ide vagy oda, agyfaszt kapok toled...
59.
59.
kristof97
#55: Nem erre az üzenetedre, de neked. Igazad van, hogy így áll a vita, de 2 dologgal kiegészítenélek. 1: A Soul Sacrifice is elég jó Vita exclusive, az AC Liberationnel egyetemben (bár abból a HD kiadás jön majd más platformokra is), illetve a mobiljátékos piac tszi ki még a handheld gamingnek a másik nagy részét a 3DS mellett, ami csak úgy megjegyeznék, hogy elég sok 20as, 30as felnőtt nő/férfi is használ Amerikában és Japánban is. A Sony pedig 2 év után jött rá, hogy: Ja, nekünk van egy kézi konzolunk is a piacon, nem akarjuk végre eladni is (azóta kezdenek jövögetni a rendes exclusive játékok)?
58.
58.
Csoola
Ez nagyon király, tuti, hogy kicsit lökni fog a csóri Vita eladásain. Vitát önmagában a kevés játék miatt nem vennék, de mondjuk 3DS-t meg egyáltalán nem, mert hiába adnak el belőle csillió darabot, nekem nem tetszenek rajta a játékok, egyik sem fogott meg azok közül, amit láttam, viszont a Killzone-t és Uncharted-et nagyon szeretem (ez nem a 3DS "fikázása" akar lenni, biztos szuper móka, meg minden, csak egyszerűen engem személy szerint hidegen hagy).
Ha viszont lesz PS4-em (márpedig jövőre tervezek egyet), akkor egy olcsó Vitán elgondolkodom majd, lényegében akkor bárhol tudnék játszani, ahol van net.
57.
57.
Fight!
Végezetul még annyit h amikor azt irtam h ki nem szarja le a 3ds-t én azt ugy értettem h itt ki nem szarja ke mivel semmi koze a hirhez... Mind1
56.
56.
Fight!
55# Neked sincs jobb dolgod mint irni a rizsád egy olyan hirhez olyat aminek semmi köze hozzá.... Ha meg gyerekes van akkor inkább kicsit elkéne gondolkodnod az élet céljárol és elotérbe helyezni azt ami fontos.... Mert ez amit most csinálsz h mindenkit probálsz kiosztani az egy kicsit nevetséges, vagy ennyire unatkozol? A fiatal korosztály alatt 6-15 évesekre céloztam egyébként de hiába is irok neked mert mintha falnak irnek szoval itt abba is hagyom.
55.
55.
Gamer 74
#53: Köszönöm amiért erre az igencsak fontos tényezőre felhívtad a figyelmemet. De hidd el kérlek, nem mondtál újdonságot. A fiam pont emiatt nem fórumozik. Vakoknak nehéz tükröt tartani mentalitást követi;-)

Nem mellékesen, tekintsd meg mennyit fórumozok. Sajnálom, most belefutottam az ingyen melózó Sony kommandóba. Ennek köszönhető alapvetően a sok hsz. Üdv.
54.
54.
Gamer 74
#51: Harmadik hsz.
Tizenharmadik hsz.
Ok és okozat.

De, a téma ide tartozik. 200 ezer + mobilnet előfizetés, játék nélkül. Viszont egyelőre a Ps4-re még szegényes a kínálat, a Vita pedig közel sem sikertörténet, ezt vásárlásnál mindenképpen vegyük figyelembe. Valahol így korrekt. Ezért jegyeztem meg, és ezek tények. Hagyjuk. Üdv.
53.
53.
mmbike
Nem nagyon akartam hozzászólni a témához, úgyhogy csak röviden: Gamer 74-nek üzenem, hogy a Ps vita és a 3DS-en kívűl, léteznek ám csajok is. Jobb a grafikájuk, és egész estés szórakozást tudnak nyújtani. :) Érdemes lenne elgondolkodni :)
52.
52.
Gamer 74
#50: Sértődöttség? Ne viccelj már kérlek. Egyik kézi konzol sem érdekel különösebben. Nem károgok, beszélek és tényeket közlök.
Aki itt a "sértődött" kategória azok általában a Sony retinások. Jellemzően.
Cáfolni egyik sem képes, csak a rizsa megy, meg az ingyen menedzselem a Sony-t, de csóró vagyok mentalitás. Na, hagyjuk. Mert ez már tragikomédia. Üdv.
51.
51.
simon 555
#49: Dehogynem...
Én már az elejétől azt szajkózom, hogy ez a téma nem ide tartozik, de te akkor is folytatod és érvelsz tovább, hogy igazad van.
Én egy szót nem szóltam, hogy ne lenne igazad, nekem azzal van bajom, hogy már 50 komment van, de egyik sem a hírhez szól.
50.
50.
crashpipi
#7: Elég durva sértődöttséget hallok ki a szavaidból. :) Az ár zavar vagy a játékok? Amiatt ne erőltesd senkire a véleményed! Az a te dolgod. Nem drága se a PS, se a Vita, ha a 3ds jön be, vegyél azt, ha a Vita is, akkor mindkettőt! Nem a milliomosok országa vagyunk, de nem is a minimálbérből tengődők és az éhezők alkotják a tech vagy gamer oldalak állandó közösségét, ergo rossz helyen károgsz. Én speciel akkor sem játszanék kézikonzolon vagy mobilon, ha ingyen volna és a 2 eszköz megvitatása sem érdekel, csak ez sajátos kampányod akasztott hasba. :)
49.
49.
Gamer 74
#47: Dehogy. Tényeket mondtam az elején. Csak érkezett a Sony kommandó. Ebből lett a vita, mint általában és jellemző módon.
Üdv.
48.
48.
Gamer 74
#45: "a ps4 sem marad ki a bulibol."

Ezzel nem mondtál újdonságot. Fogadni mertem volna. Látom megérkeztél az autentikus cáfolattal. Meggyőző.

"Hát ki nem szarja le a 3dst?"
Nagyjából 40 millió ember, ami nem lenne elhanyagolható tényező a Sony-nak a Vita esetében.

"akkor jelentsd fel a sonyt"

Nem haver, szerintem inkább Te jelents fel engem, mert elmondtam a véleményemet a tények mentén egy multi cégről illetve egy termékről.

"Akinek az kell nyomuljon fos grafon azzal, am is a fiatalabb korosztályt célozza meg"

Miért, Te nyugdíjas vagy már? Ki a fiatal, ha nem egy 22 éves. Ellentmondásos. Igazi gamer vagy, akinek csak a grafika számít. Látod, ezért viszik a Vitát mint cukrot, egy igazi sikertörténet.
Én nem vagyok ideges, beszélgetni szoktam általában, ha látom ennek értelmét. Veled felesleges, ezt a konzekvenciát vontam le a mentalitásod alapján. Üdv.
47.
47.
simon 555
#42: Á hagyjuk...
Látom elbeszélünk egymás mellett.
Egyik füleden be másikon ki...
46.
46.
Fight!
Érzed" telorol vagyok. És a 40# kommentelonek a válaszom: igen itt máregy jo ideje :d
45.
45.
Fight!
42# Ember ha nem tetszik a vita felhozatala hogy kevés exkluziv cim van rà akkor ne vedd meg.... Ennyi..... Komolyan mondom rossz nézni hogy teleoffolod ezt a hirt az ilyen baromságokkal... Egyetértek azzal h kevésaz eladások száma de alig 2 éves ez a szar..... Jon a borderlands 2 az injustice meg az amazing spider man is + dbz stb... A sony meg eleve ps4es bundlbe is adja a vitát olcsobban h ezzel is megdobja az eladasok számát.... De ha te ugy érzes h az lecsokentett ára számodra lopásnak minősul mert kevés rá az exluziv cim, akkor jelentsd fel a sonyt vagy ha már ennyire fekur téged az h mennyire kevesek az eladásai a konzolnak akkor menj ki budira és jerk off...... Nevetseges teleszarni a hirt ilyen baromságokkal. Egyáltalán most h jott ide a 3ds ehhez a hirhez? Hát ki nem szarja le a 3dst? Akinek az kell nyomuljon fos grafon azzal, am is a fiatalabb korosztályt célozza meg....... Nekem volt midenféle konzolom és a ps4 sem marad ki a bulibol.
44.
44.
Gamer 74
#41: Ebben az esetben elnézést. Félreértést történt. Igen, ember vagyok.
43.
43.
Dontrip
#41: Szerintem itt nincsenek gondolatolvasók.
42.
42.
Gamer 74
#36: Az én véleményem is vélemény. Ráadásul tényeket tartalmaz, és hidd el nekem, azért Magyarországon sok embert érdekelnek a tények. Az egy dolog, hogy az általad favorizált oldalon a negatív hír nem túlzottan publikus (finoman fogalmazva). Ettől még tény az tény marad. Én pedig elvárom magyar adófizető állampolgárként, hogy tényszerűen közöljék a híreket, legyen az negatív, avagy pozitív. A tények elferdítése maga a hazugság, a nem közlésük pedig nem éppen egyenes dolog. Azt hiszem valahol ott kezdődik a minőségi írás, ha ezeket az alapvető dolgokat betartjuk. Erre kell törekedni, hiszen vásárlók/játékosok vagyunk, a pénzért pedig dolgozunk, joggal várom el a tényszerű írást egy publikus oldalon. Főleg abban az esetben, ha nem kevés pénzt akarnak a zsebemből "kihúzni". Remélem azért nagyjából érted a gondolkodásmódomat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...