A hétvégén hétmillióan játszottak a Steamen

  • Írta: zoenn
  • 2013. december 2.
  • Hír
Link másolása
Újabb rekordot döntött a Valve online rendszere: a múlt hétvégén egyidejűleg hétmillió játékos nyomult a Steamen. A PC-seket tehát nem nagyon hozzák lázba a next-gen konzolok, s a szám tovább növekedhet a Steam Box érkeztével.

A Hálaadás hétvégéje minden eddigi rekordot megdöntött a Steamen. December elsején a délelőtti órákban egyidejűleg 7.190.578 felhasználó jelentkezett be az online szolgáltatásba. A korábbi rekord 6,6 millió játékos volt január végén, akkor 300 százalékos növekedésről számolt be a Valve 2012 novemberéhez viszonyítva.

A DOTA 2 továbbra is a legnépszerűbb játék: 542.906 játékos nyomult vele december elsején, a második legnépszerűbb cím a Valve által készített Counter-Strike: Global Offensive volt 93.905 felhasználóval. A népszerűségi lista további helyezettjei a The Elder Scrolls V; Skyrim, a Sid Meier’s Civilization V és a Football Manager 2013 volt.

Mivel magyarázható a rekord? Az ünnepi hétvége mellett a napi akciók is vonzották az usereket - úgy látszik a Steam-felhasználók még akkor is hűségesek maradnak a platformhoz, amikor az Xbox One-ról és a PS4-ról szólnak a híradások.

A következő évben a Steam népszerűsége tovább nőhet, hiszen a nappalikat beveszik a Linux-alapú operációs rendszert futtató Steam Machine-ek is.

26.
26.
Extol
Remélem TESO is Steames lesz!
19.
19.
kristof97
Ahhoz képest, hogy kb. minden egyes CODal a megjelenése napján olyan 2 millió ember játszik (csak Xbox360) és akkor még van pár ember, aki mással tolja, ehhez képest nem valami sok. Egyébként nem kötelező sem az Xbox Live, sem a PSN, csak ha multizni is akarsz. :D Egyébként ez csak annyi volt, hogy be volt jelentkezve, vagy játszott is ennyi ember? Mert én is be vagyok most jelentkezve, tehát +1 ember. :) Egyébként no offense a PCseknek. :)
18.
18.
DON GONDOCS
#7: Ezmár olyan mint a vallás és a politika.
17.
17.
Trapyd
Még annyit, hogy egy helyen ahol, közös dolog (a játékok) miatt gyűlnek az emberek és ekkora az acsarkodás, milyen lehet ott ahol úgy igazán, szívből gyűlölik egymást az emberek.
8.
8.
theo9311
Tényleg elég érdekesre sikerülhet ez a generáció. Az xbox és a ps4 nem azok a megingathatatlan alappillérek, mint az előző generációban, és ezt a temérdek konzolmegjelenés (ouya, ocolus rift, steambox stb...) is igazolja. Erősen kétlem, hogy a következő X évben a ps4-xo tengely jelentené a generációt. Szerintem sokminden függ a steambox hardverétől. Kicsit filozófiai kérdés, de ma mi alapján beszélünk konzolról meg pc-ről? Ahogy előttem is írták: Steam big picture-el egy perc alatt konzolos megjelenést adok a gépemnek, és első blikkre semmiben sem különbözik a windowsom az új xbox felületétől. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy ki fog nevet a végén.
7.
7.
Zelgadis187
Pc-sek,Xbox-osok,Ps-esek.Ezeknél a híreknél mindig olyan viták alakulnak ki mintha szétválasztaná az emberiséget hogy éppen ki min játszik.
4.
4.
inTheVegas89
Én konkrétan az Enclave-t nyomtam végig a hétvégén a steam-en, jó kis nosztalgia vot, bár én két hete vettem meg 700ft körüli összegért, erre most hétvégén ingyenes volt, de sebaj nekem így is vastagon megérte. Vissza repíttet 2002-2003-ba amikor még karácsonykor irtottam a goblinokat!
3.
3.
hedzsooo
#2: Az egy időben* Lehetne már egy szerkesztés/javítás gomb...
2.
2.
hedzsooo
Az egy isőben online-ról van itt szó a cikkben. Egyébként már most több,mint 65 millió a felhasználók száma a Steamen. Xbox LIVE 48 millió, PS-re pedig 120 millió regisztrált összesen.

Az Xbox LIVE-ot tehát már most megelőzte a Steam, a Steam machine-el pedig nem kizárt, hogy a PS közelébe is fog érni, v. akár meg is előzi idővel.

A lényeg pedig, hogy a Steamen növekszik továbbra is legjobban a felhasználók száma már most is, a Steam machine/box bevezetése előtt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...