A hétvégén hétmillióan játszottak a Steamen

Újabb rekordot döntött a Valve online rendszere: a múlt hétvégén egyidejűleg hétmillió játékos nyomult a Steamen. A PC-seket tehát nem nagyon hozzák lázba a next-gen konzolok, s a szám tovább növekedhet a Steam Box érkeztével.

A Hálaadás hétvégéje minden eddigi rekordot megdöntött a Steamen. December elsején a délelőtti órákban egyidejűleg 7.190.578 felhasználó jelentkezett be az online szolgáltatásba. A korábbi rekord 6,6 millió játékos volt január végén, akkor 300 százalékos növekedésről számolt be a Valve 2012 novemberéhez viszonyítva.

A DOTA 2 továbbra is a legnépszerűbb játék: 542.906 játékos nyomult vele december elsején, a második legnépszerűbb cím a Valve által készített Counter-Strike: Global Offensive volt 93.905 felhasználóval. A népszerűségi lista további helyezettjei a The Elder Scrolls V; Skyrim, a Sid Meier’s Civilization V és a Football Manager 2013 volt.

Mivel magyarázható a rekord? Az ünnepi hétvége mellett a napi akciók is vonzották az usereket - úgy látszik a Steam-felhasználók még akkor is hűségesek maradnak a platformhoz, amikor az Xbox One-ról és a PS4-ról szólnak a híradások.

A következő évben a Steam népszerűsége tovább nőhet, hiszen a nappalikat beveszik a Linux-alapú operációs rendszert futtató Steam Machine-ek is.

26 komment - szólj hozzá!