A Disney megvette az Indiana Jones-jogokat

A Walt Disney Studios egy másik klasszikus Lucasfilm-féle frencsájzt biztosított be magának: az Indiana Jones forgalmazási és értékesítési jogait vették meg a Paramount Picturestől. Mindezt a hétvégén jelentette be a vállalat.

A jövőben a Disney készítheti el az új Indiana Jones filmeket és játékokat, miután a cég megvásárolta a terjesztési jogokat a Paramount Picturestől. A Star Wars után egy másik nagy, George Lucashoz köthető frencsájz került a vállalat markába.

Mint ismert, tavaly ősszel a Walt Disney rekordösszegért, 4,05 milliárd dollárért vásárolta fel a Lucasfilmet, a Star Wars és az Indiana Jones alkotóját. Az üzlet viszont nem tartalmazta az Indiana Jones-sorozatra vonatkozó jogokat teljesen, a terjesztési jogok továbbra is a Paramount Picturesnél voltak. Ezeket biztosította most be a Disney, habár a piszkos anyagiak mennyisége egyelőre nem ismert.

A Variety értesülései szerint a Paramount megtarthatja az első négy Indiana Jones-film terjesztési jogait és némi "pénzügyi hozzájárulást" is kap az új filmek után, ha a Disney valamikor belevág. Habár a tavalyi Lucasfilm-felvásárlás után sebtiben bejelentettek három új Star Wars-filmet, ugyanez nem mondható el az Indiana Jonesról.

Az adásvétel viszont lehetővé teszi, hogy új Indy-játékok készülhessenek. A legutóbbi adaptáció a 2009-ben megjelent LEGO Indiana Jones 2 volt és a Zynga által készített facebookos cím, az Indiana Jones Adventure World, amely sajnos jövő januárban bezárja kapuit.

Egy valódi, külső nézetes akció-platformra fáj a fogunk, reméljük, a Disney nem hagy minket sokáig parlagon. 

11 komment - szólj hozzá!