Metal Gear Solid - Kojima megint kiszállna

Aki figyelemmel követte Hideo Kojima nyilatkozatait az elmúlt pár évben, valószínűleg találkozott már olyannal is köztük, amiben a mester kifejti: ideje lenne abbahagynia a Metal Gear Solid-készítést.

Természetesen a sorozat nem érne véget ekkor sem, de Kojimának meggyőződése, hogy idővel másnak kell átvennie a stafétabotot tőle. Bár ezeknek a nyilatkozatoknak mindig az a vége, hogy még egy részt bevállal - így most is ő dolgozik a folytatáson -, a minap egy, az Xbox Wire által készített Metal Gear Solid-interjúban újra előkerült a téma.

Mikor Kojimát arról kérdezték, lát-e esélyt arra, hogy a Metal Gear Solid-sorozat újabb huszonöt évet húzzon le, akkor azt felelte: az egészen biztos, hogy ő nem lesz képes még egyszer ennyi ideig terelgetni a címet, de ha sikerül egy kellően tehetséges embert szerezni a brand élére, akkor szerinte a széria vígan működhet tovább.

Ez nagyjából egybecseng a korábbi megszólalásaival, addig is örüljünk, hogy még nincsen konkrét terve arra, hogy mikor szakítson az MGS-sel.

4 komment - szólj hozzá!