Blogajánló: Az Árny Harcos galaxisa

Ahogy közeledünk a karácsonyhoz és az év végéhez, bloggereink fátyolos szemmel a múltba tekintenek. Persze az is megeshet, hogy a hideg miatt túl sokat forralt bort ittak, vagy előre tesztelték, milyen lesz az ünnepi tojáslikőr.

Így vagy úgy, de van évösszefoglalónk, rebootolt klasszikusunk, egy elfelejtett, de meg nem halt galaxisunk, és bizony az 1930-as évekbe is belekóstolhatunk.

Shadow Warrior:

A 3D Realms 1996-ban berobbant a köztudatba a Duke Nukem 3D-nek hála. Anno azonban nem ültek a babárjaikon, és egy évre rá kiadták a Shadow Warriort. Bár ez utóbbi nem lett olyan népszerű, mint a Herceg kalandja, viszont őt is utolérte a sors, és készült belőle idén egy reboot. A Duke Nukem Forevernek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Vajon az Árny Harcos is elbukik? Ooorky-tól megtudhatjátok:

Ez a játék egyértelműen azoknak készült, akik eddig a Duke Nukem-, Serious Sam-vonalon mozogtak. Nekik felejthetetlen élmény lesz.

Star Wars Galaxies:

Réges-régen a Star Wars: The Old Republic előtt már létezett egy MMO, amiben fénykardot forgathattunk. Hatalmas érdeklődés előzte meg, de még annál is nagyobb bukás lett a vége. Vajon mi vezetett idáig? Babl3tyo2,9 (érdekes nicknév…) nemcsak elmeséli ezt a rögös utat, hanem elárulja azt is, hogy a játék még koránt sem halt meg.

A WOW bűvkörében ragadt PC-s MMO közösség hamar legyintett az egyébként ígéretes koncepcióra, s így a világ egyéb játékosainak kizáródásával az SWG kifejezetten csakis a legnagyobb Star Wars fanatikusok gyűjtőhelyévé vált.

Mafia : The City of Lost Heaven:

A PC-sek nagyon örülhettek 2002 elején. Megkapták a GTA III-at, de azt talán nem is sejtették, hogy egy közel ugyanolyan jó, szintén sandbox játékot fognak kapni, ami mégsem tekinthető egy egyszerű klónnak. Ez volt a Mafia, amelyben egy 1930-as évekbeli gengszter bőrébe bújhattunk. Sokan imádták a játékot, ahogy Claymen is.

„Aki azt hiszi, játszott már nehéz autóversenyzős játékkal próbálja ki ezt a versenyt. Én meg sem tudom számolni, hányadik nekifutásomat koronázta siker, és hogy előtte hányszor akartam üvöltve kihajítani a monitort az ablakon.”

2013 - Part 2:

Ahogy sejtettük, egyre több az évet összefoglaló blog. Erre a hétre is jutott egy pár, amik közül a Joker606 által írtat emeljük ki. Zenék, filmek, na és persze játékok 2013-ból.

„Az emlékek újra kavarognak, elmúlt a nyár, pedig olyan, mint ha tegnap lett volna.”

***

Ez lett volna a heti ajánlónk. Jövő héten találkozunk. Akkor már téli szünet lesz. Örülünk? Naná!

14 komment - szólj hozzá!