Ezért késik a Half-Life 3

  • Írta: zoenn
  • 2014. január 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Megannyi pletyka után Gabe Newell, a Valve atyaúristene végre szót ejtett a Half-Life 3-ról a Washington Postnak adott interjújában. A folytatás azért késik, mert időközben a játékosok ráharaptak az online játékokra.

Gabe Newell szóvirágait lehámozva olybá tűnik, hogy azért nincs még Half-Life 3-unk, vagy HL2: Episode Three-nk (nevezzük bárhogy), mert a seattle-i brigád időközben rájött arra, hogy milyen nagy potenciál rejlik a multiplayer játékokban. Az olyan címek sikere, mint a Dota 2, bizonyítja, hogy jól döntött a Valve, amikor az online játékok és a Steam platform (65 millió felhasználó) mellett tette le a voksát.

A Valve egy single player játékokat készítő csapatként indult. Habár szépen elvegetáltak volna a Half-Life-fal és folytatásaival, Newell viszont teret engedett az olyan multiplayer címeknek, mint a Left 4 Dead, a Counter-Strike és a Dota 2. Mint fogalmazott, egy Half-Life pályadesign elkészítése közel sem olyan értékes, mint egy multiplayer játék megtervezése.

Az interjúból az is kiderül, hogy milyen sajátos szerkezeti felépítése van a Valve-nak. Nincsenek hivatalos címek és pozíciók, nem követik nyomon a szabadságot, és a betegségből adódó kimaradásokat. Az alkalmazottakat nem kötik egy adott projekthez örökre. A siker titka abban rejlik, hogy a stúdió a fogyasztói igényeket követi.

Végül Newell megjegyezte, hogy a Valve-nál rendkívül fontos, hogy dolgozóik alkalmazkodóak legyenek, mert a játékfejlesztési módszerek és az iparági trendek gyors ütemben változnak. Ha csak egyvalamire specializálódnának, az katasztrófa lenne Newell szerint.

84.
84.
amperovszki
hát, Gabi bácsi, ez tök szép meg jó volt hogy megtudtuk , MIÉRT NINCS HL3

a következő kérdés viszont: AKKOR MIKOR LESZ????

és ne szégyellősködj, vágd ki a rezet, HOGY SOHA A BÜDÖS ÉLETBE, AMÍG RAJTAD MÚLIK!!
83.
83.
selejtes
#81: vagy annyira elfoglaltak a Half-Life 3 és az új source motor miatt, hogy nincs idejük nyilatkozni róla.
82.
82.
DON GONDOCS
Ez eddig is nyílt titok volt. Minden studió profitorientált, olyan terméket nyújtanak amire igény van és nem kockáztatnak egy jó játékkal sem amit még a neve ugyan eladna, de nem lenne akkora víszhangja mint egy multi játéknak. Meg ugye emlékezünk vissza a HL körüli botrányokra amikor ellopták a forráskódot a többit meg ismeritek..
81.
81.
Ecneb
#80: Egyszerűen annyira lusták, hogy egy "elfogadható" kifogást is ennyi ideig tartott nekik kitalálni.
80.
80.
TheAxySnaker
Na végre egy értelmes magyarázat, Gaben ezt elöbb is kinyöghette volna de és ez egy Kurva nagy de én még míndig ugyanojan nagy türelemmel várom a HL3-at őszíntén nem érdekel mennyi ideig fog tartani hogy meglegyen a valve-nak.
78.
78.
K2 The Highest
Valljuk be... Azért Késik a HL3 mert egyszerűen nem tudnak egy olyat összedobni, mint a két előd. Emellett még lustaságból és talán tényleg a Steam miatt.
77.
77.
benjo6
Ahhoz képest egy Portal 2-őt meg tudtak csinálni, ami ugyebár single cím. Teljesen maguk ellen beszélnek. Igaz, hogy tudnak valamit és minden Valve játék aranyat ér (nálam a best a Team Fortress 2), de ne kábítsanak minket az ég szerelmére. Meg amúgy is a HL3 döntögetné az eladási rekordokat ekkora kiéheztetés után, legalábbis szerintem.
76.
76.
levantine
Nekem nem úgy hangzik ez a cikk, mintha "késne" a Half Life 3. Inkább mintha el lenne kaszálva az egész projekt.
75.
75.
JBoy
#74: Mondtam én, hogy jobb lenne? Vagy szerinted csak az az egy út létezik? Kidobni egy címet és évente kifosni egy új részt? Én nem erre gondoltam...
74.
74.
randall13
#71: jobb lenne ha az activision példáját követné? nem hinném
72.
72.
JBoy
#71: Az első rész kiegészítőit kihagytam, azért bocs. :)
71.
71.
JBoy
#69: Nem azzal van a gond, hogy profithajhászok. Kapitalista világban ezen nincs mit csodálkozni. A gond ott kezdődik, hogy a VALVE a HL hátán kapaszkodott fel anno és ezt úgy látszik kezdik elfelejteni.
Összedobtak egy olyan húzó címet amivel bejutottak a nagyok közé csináltak 2. részt meg 2 epizódot aztán kész.
Ha nem akarják folytatni, akkor ne folytassák, de nekem senki ne hivatkozzon arra, ne nézzen az a dagadt majom hülyének, hogy nem éri meg annyira mint a multi. A kitermelt haszon így is több milliós lenne levonásokkal, bérekkel, fejlesztésekkel, reklámmal stb.
Ez az ami b.ssza az orom és nem az hogy meg akarják szedni magukat.
70.
70.
theo9311
A HL akkora szent tehén a játékiparban, hogy nem lehet simán egy kurva jó játékot kiadni... Az évtized játékát kell elkészíteni. Ha nem biztosak abban, hogy sikerül ezt megvalósítani, akkor jól teszik hogy nem csinálnak semmit.
69.
69.
K.Bandi
Gondolkozzatok már kommentelők... mondjatok egy céget akit nem a pénz és a játékosok száma hajt!!!! Most ebben mi olyan nagy dolog... Nyugodtan gazdagodjanak meg ha kiadnak pár jó játékot.
68.
68.
Stranger666
Nyilván a portal2 és halflifeok eladásaiból nem jön be sok pénz... szemét pénzéhes kövér zsírfej Gabe, csak szarik a rajongók fejére.
67.
67.
p3ti
#58: És mind a 15 ezer játékos holt profi volt L4Dben, de most hogy leszedte más is, most teljesen elbaszódott a profi játék - sírok.
66.
66.
kristof97
#57: Nem, ez csak most jelenti a demokráciát, de ha az eredetit néznénk (Athén) akkor az lenne, hogy kézfelnyújtással megszavaznák, hogy a Portal, a Half-life vagy a Left 4 Dead következő részén szeretnének-e dolgozni az emberek, és a legtöbb szavazatot kapó játékot fejlesztenék. Ez lenne a népuralom, a demokrácia. Bár nem lenne egy működő dolog, mert akkor a cég is hamar tönkremenne.
57.
57.
Raam989
#55: A demokrácia éppen arról szól, hogy lemondunk bizonyos jogainkról és másokra (választott vezetőkre) ruházzuk át azokat.
55.
55.
kristof97
De én meg azt olvastam még anno (tán vmi kirugott, távozott alkalmazott mondta), hogy a cégen belül van kb. 30 ember akik eldöntik, hogy mit csináljanak és mit ne. Az ilyenek mondják azt, hogy nem kell HL3 például. Szóval a demokrácia az egy nem létező fogalom ott, csak annak a 30 ember körében (ami nem a legjobb). :D De én egy Sony first party stúdiónak dolgoznék, az Uncharted 2 werkfilmekben elég szimpatikusnak tűnt, de a Polyphony Digital-nál dolgoznék a legszívesebben, mert ott nem siettetik az embereket a játék kiadásával (khm EA és Acti khm), a GT5 is vagy 5-6 évet készült, de a 6nak is adtak 3 évet (minek?). :)
54.
54.
kopic
#39: "ilyenkor szomorú vagyok
én azon kevesek közé tartozom ezek szerint, akik a single játékokban élnek, nőttek fel, és azokat is részesítik előnyben a multi helyett"

Nem csak te.....
53.
53.
JBoy
Azért szerintem ezzel is szépen kaszálhattak volna. Mármint a 3. résszel, bár multis játékokkal biztosan többet. Majd ha egyszer kihal ez a puffadt dagadt állat akkor remélem, hogy valaki leporolja a címet és befejezik méltóképpen ezt a játékot. Mert megérdemelné a lezárást.
52.
52.
kopic
#4: Egyetertek veled Yanez.:(
51.
51.
kopic
Ezt.... ezt alig akarom elhinni !!!!:(:( Menj a picsaba Gabe !:S
50.
50.
shatterhand
Egy jo multit (ami sikeres lehet) legalabb olyan nehez eltalalni mint egy sztorit osszedobni.
49.
49.
Extol
Én már egy ideje ráuntam a multi játékokra, de az csak én vagyok, a feláldozható
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...