Így működik a szemkövetés a Deus Exben

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 7.
  • Videó
Link másolása
A CES-en élőben lehet próbálgatni a Tobii szemkövető technológiáját, az Engadget pedig nem is habozott sokáig, hogy odaüljön elé. Így működik a fejlesztés az új Deus Ex játszása közben.

És hát a videó tanúsága szerint a végeredmény nem volt igazán meggyőző. A lap beszámolója szerint valamiért irgalmatlanul szaggatott a játék a kiállított laptopon (ez a felvételen is látszódik), egyes mozdulatokat pedig nem ismert fel mindig a rendszer. A menüben történő navigáció viszont jól működött, és azt is meg kell jegyezni, hogy az expó pörgése miatt nem volt idő arra, hogy a kütyüt az előtte ülők szeméhez kalibrálják.

A Tobii egyébként 2014 közepén dobná piacra a szemkövető kiegészítőt a SteelSeries közreműködésével.

15.
15.
kisbiflos
Baszki, ez már vagy 7éve elérhető a Half-Life 2-ben, és gondolom a hozzá való modokban. Rádásul az sokkal jobb, hasznosabb, működőképesebb és csak egy webkamera, meg egy file kell hozzá.

http://www.moddb.com/mods/head-tracking-in-source-engine

Ááá, de most látom hogy ez a Hlaf-Lifeos csapat már feloszlott.
13.
13.
Juha
Sajnos a játékokon keresztül több emberhez eljut, ha nem promózzák eltünik, itt még akár kickstarteres is lehet... az "állam" meg azt mondja nem éri meg neki, és vége. De így akár nagy támogatókat is lehet lenyúlni, vagy esetleg vmi. Hasznosat tenni...
11.
11.
DigitalEye
#8: Leírtam, hogy miért.
#9: Ebben mondjuk igazad van, csak akkor nem játékokon keresztül kéne bemutatni, mert a többi hozzászólás alapján senkinek sem nagyon tetszik a dolog.
10.
10.
Rakottkrumpli
#9: Mikor először találkoztam ezzel, csak röhögtem, hogy még egy szar, amit a sok idiótának eladnak, de ez tényleg egy pozitív ötlet, amihez használni lehetne. Kár, hogy minden szarra fogják használni, csak ilyesmire nem...
9.
9.
Juha
Mondjuk pl. tök jó lehetne olyan embereknek, akik le vannak bénulva nyaktól lefelé. Nem csak játékhoz, akármilyen böngészéshez, vagy menükben lépkedéshez, egyszerűbb lehet, mint a hangfelismeréses módszer, ami az adott nyelven vagy működik, vagy nem.

Persze még nem ebben a formában...
8.
8.
Alastor01
#5: Miért is ne lehetne összehasonlítani? Akkoriban még könnyebb volt olyant kitalálni ami nagyságrendekkel nagyobb előrelépést eredményezett. Aláírom ez még eléggé kezdetleges és sok tekintetben felesleges de elképzelhető hogy jó dolgok is kisülhetnek belőle, ugyanakkor lehet hogy egész egyszerűen használat közben derül ki, hogy "nem működik" mert kényelmetlen és bosszantó!
7.
7.
rossitibi
Nem baj,valahogy működjön aztán kész! Félkészen is el lehet adni mindent! Sok laptop meg telefon nem bírja el a saját operációs rendszerét,a mozgásérzékelős cuccok is vagy működnek vagy nem vagy késnek,a tv-k szaggatnak és elcsúszik a kép..meg még lehetne sorolni! Nincs egy kiforrott cucc! Nem is értem,most a fejet kell mozgatni vagy a szemet,mert nem nagyon veszi az adást..Én örülök hogy fejlesztgetnek meg minden,tök érdekelnek ezek a dolgok,de jó lenne ha csak akkor adnának el valamit ha működik 100%-osan!
6.
6.
Rakottkrumpli
Inkább így nem működik :D Ez ebben a formájában egy parasztvakító faszság, mint a 4DX...
3.
3.
Ooorky
Tiszta 80-as évek vége, 90-es évek eleje...
Minden hülyeséget kipróbálnak, hátha működik...
Aztán a végén megint marad a jó öreg gamepad - billentyűzet(+egér) - joystick trió...
1.
1.
DigitalEye
Ilyen tökéletesen felesleges szarságot még nem láttam. És még csak nem is működik rendesen...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...