Blogajánló: Különleges és nosztalgikus gőzgépek

  • Írta: Scoo
  • 2014. január 8.
  • Hír
Link másolása
Új év, új játékok, na és persze új blogok. A héten olyan sok jó bejegyzés érkezett, hogy komoly bajban voltunk, miket is válogassunk be az ajánlóba. Kíváncsi vagy, mire jutottunk?

Végül két különleges, valamint két nosztalgikus játék tesztje és egy könyvajánló lett az, amit szerintünk mindenképp el kell olvasnotok.

Gravity Rush

Sun9us sokáig gondolkozott azon, hogy vajon megéri-e venni egy PS Vitát. Végül beadta a derekát és szerencsére nem bánta meg, hiszen másképp nem tudott volna játszani a Gravity Rush-sal. Anno Daks 9 pontra értékelte a játékot, amiben egy szőke lányt kell irányítani: a leányzó nem kisebb dologra képes, mint a gravitáció megváltoztatása.

„Van-e értelme beruházni egy ilyen készülékre, ami a megjelenése után egy évvel már elavult, a játékfelhozatal ma is sovány, és pofátlanul drága? Ez a kétely addig volt bennem, míg ki nem próbáltam, a Gravity Rush-t.”

Stick it to the Man!

„Ha még nem játszottál beteg játékkal, hát ezt ki kell próbálnod!” – így kezdi DarkLord a blogját. Egy kómából felébredt figurát kell irányítanunk, aki arra lett figyelmes, hogy egy rózsaszín csáp lóg ki a fejéből és ennek segítségével bele tud nyúlni az emberek agyába. A játék kinézete is különleges, hiszen papírból és matricákból áll össze.

„A játékban tényleg olyan karakterek vannak, amiknek mind a lerajzolása és jelleme is olyan béna és abszurd, hogy már ezen is röhögni lehet… hát még akkor amikor belekotorgálunk az agyukba, mit is gondolnak.”

Yoshi és az Oroszlánkirály

Két olyan retró játékbemutatót is kaptunk, amiken nem fogott az idő vasfoga, ma is ugyanannyira élvezetesek, mint anno.

Norbiiiról köztudott, hogy nagy Nintendo-fan, így nem meglepő, hogy egy mariós játékot ajánlott nekünk. Ezúttal azonban nem a vízvezeték-szerelő a főhős, hanem a zöld dinó, Yoshi. A tizenkilenc (!) éves játékot bátran merjük mi is ajánlani, nemtől és kortól függetlenül.

„A játék hihetetlenül szórakoztató, tele van ötletességgel, és az egész nagyon mesésre van megalkotva, többnyire barátságos a hangulat.”

Hihetetlen, de már húsz éve az egyik, hanem a legjobb mese az Oroszlánkirály. Meseszép rajzolás, csodaszép történet, imádnivaló karakterek és zene. Szerintem nincs köztetek olyan, aki ne látta volna Szimba kalandját, viszont lehet, nem ismeritek a belőle készített platfromjátékot. Dentorel tesztjét olvashatjátok.

„Azt gondolom, hogy akinek kedvence a rajzfilm, szeret játszani, s el tud vonatkoztatni mindenféle olyan dologról, ami a mai játékokat jellemzi, annak érdemes kipróbálni, vagy ismét nekiülnie. Hisz nem véletlenül volt oly népszerű a maga korában.”

Behemót

Steam. Sokan most biztos a Valve új gépeire gondoltok, de giga321 írásában nem erről fogtok olvasni, hanem egy steampunk világban játszódó könyvről, a Behemótról. Vajon a Leviatán folytatása hogy sikerült?

„Az író olyan részletesen és hihetően ábrázolja a gépeket és mindent, amit gőz hajt, hogy az ember szinte érzi a forró gőzt az arcán, amikor olvassa.”

***

Ennyi fért volna bele az eheti ajánlóba. Tényleg csak apróságokon múlt, hogy ki került be és ki nem. Reméljük, jövő héten is ugyanilyen problémát okoztok nekünk, és akkor is törhetjük a fejünket, hogy kiket ítéljünk a legjobbaknak!

10.
10.
Solid Snake1984
#7: Hoppá. Akkor ne haragudj. :). El vagyok tájolva.
9.
9.
Yanez
Micsoda termés volt! Csoda, hogy ki tudtad válogatni Scoo. :D Grat bloggerek!
8.
8.
Scoo
De tényleg nem duma, hogy most nagyon jók voltak. PSVitagame is nagyon jó tesztet írt. http://gamekapocs.hu/tag/psvitagame/blog/5954/killzone_mercenary_teszt
7.
7.
Scoo
#6: Ő múlthéten nem írt. A héten meg négyet is. Mindegyik jó, így nem lesz könnyű majd döntenem.
6.
6.
Solid Snake1984
Hehe! Jó lett, de én hiányolom maktub írásait!
5.
5.
giga321
Köszi Scoo *5000-t finoman be süllyeszti a zsebébe*.
Többieknek is grat grat.
4.
4.
RetecH
Tényleg jó blogok íródtak, grat a bekerülteknek!
3.
3.
Claymen
Gratulálok mindenkinek!
Szuper írások születtek :-)
2.
2.
DarkLord
Most tényleg jó kis irományok születtek grt mindenkinek.
1.
1.
Norbiii
Gratulálok azoknak, akik bekerültek, és nagyon szépen köszönöm a bekerülést, külön öröm, hogy egy ilyen régi játékkal, amely nagy kedvencem, kerülhettem be. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...