Gondok a Mafia 3 fejlesztője körül

  • Írta: fojesz
  • 2014. január 10.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two átszervezéseket csinált Csehországban, a 2K két cseh stúdióját gyakorlatilag összevonják, a kulcsfontosságú fejlesztőket pedig Amerikába költöztetik. De mi lesz a Mafia harmadik részével?

Először az Eurogamer cseh részlege szellőztette meg azokat a híreket, hogy a Take-Two masszív átszervezéseket hajt végre a cseh stúdióinál: a 2K Czech prágai irodáját néhány hónapon belül bezárják, a fejlesztők egy részét pedig a brnói irodába küldik, ahol szintén szálkásít majd a vállalat.

Még érdekesebb, hogy ezzel párhuzamosan tíz kulcsfontosságú fejlesztőt Kaliforniába költöztetnek - talán pont Rod Fergusson új stúdiójába -, ami kapcsán felvetődött az a hír is, hogy a Mafia 3 fejlesztését Amerikába viszik.

Merthogy több mint valószínű, hogy a 2K Czech eddig a Mafia harmadik részét kalapálta, egy 2012-es pletyka szerint a játékot a PS4 és az Xbox One nyitócímének szánták, de miután már akkor elkezdték leépíteni a stúdiót, tisztán látszódott, hogy ez nem fog összejönni.

Az Eurogamer állítólag megbízható forrásból értesült a minderről, és ezt kivételesen el is lehet hinni: a 2K már megerősítette neki a 2K Czech körüli átszervezések hírét, csak a Mafia 3-ról nem mondott semmit, ami viszont érthető, hiszen még be sem jelentették a játékot.

16.
16.
DigitalEye
#15: Hát ja, az autóból tüzelés hiánya az nagyon gáz, nem is csak amiatt, mert visszalépés az előző részhez képest, hanem mert ezen kívül kb. az összes hasonszőrű játékban lehet kocsiból lőni.
Ennek a hiánya főleg a DLC-kben volt nagyon zavaró. Mész az autóval, közben az ellenség halomra lő, de te semmit sem tudsz csinálni...
15.
15.
GAMEROD
#14: Nem a karakterrel volt a gond hanem hogy annyi se volt benne mint az első részben. Nem lehetett autóból tüzelni ami egy mafia játéknál alap. Nem volt tömegközlekedés, ami az első rész hangulatán azért dobott. A benzinkutak és utszéli büfék copy paste személyzettel együtt. A térképen pedig olyan helyek is voltak ahova nem lehetett eljutni.
14.
14.
DarkLord
Az első rész az mai napig alap, de sokan a 2. részt leszólták pedig Vito szerethető karakter volt szépen a semmiből lett gengszter amit végig élhettünk Joe pedig nagyon eltalált karakter volt szerintem. A baj az, hogy a készítők keze ebben a témában kicsit meg van fogva és sok igazi maffiás dolgot kellett kivágni a játékból. Bár azért ígyis a történet nekem nagyon tetszett a 2-ben is leszámolások a kis gernyók ellen akik a cigi bizznissünkbe ütötték orrukat mikor szét lőjjük a bagázzsal a kocerájukat az bazi feel good aztán mikor a ferdeszeműek helyben hagyják a társunkat talán ez volt az egyik olyan jelenet ami elég brutális és benn hagyták, a beavatási szertartás a nagy kutyákkal. Én mindkettő részt imádom mai napig és nagyon vevő lennék egy harmadikra is!
13.
13.
DigitalEye
Tavaly volt valami hír, hogy ellopták a játék forgatókönyvét, de lehet, hogy csak kamu volt az egész. Azóta nem hallottam semmit a játékról, ezek a hírek viszont nagyon biztatóak...
Na, mindegy, remélem én is, hogy lesz harmadik rész, mert nagyon szeretem a szériát, mindkét részt többször is végig játszottam, kivéve a második rész DLC-it, mert azok szerintem, a sorozat kedvelője szerint is borzasztóan igénytelenek, érdektelenek és összecsapottak.
12.
12.
kekesi
#10: Épp az volt a baj a Mafia 2 esetében, hogy fejlesztőcsapat kiváló munkát végzett és aztán jött a Take-Two, meg a kapkodás. Végül a játék fele a kukában landolt és a megmaradt programot még jobban megcsonkították, hogy aztán DLC formájában adják el. Én személy szerint abban reménykedem, hogy a Mafia 3 ott folytatódik ahol a 2 véget ért.
11.
11.
coderman
A masodik resz vegyes volt, mert a gameplay bizonyos szempontbol javult (vezetes), bizonyos szempontbol meg romlott (verekedos reszek baromi unalmasak voltak). A tortenet meg sajnos gyengebb lett szerintem. De az elso olyan jo volt, hogy meg mindig fan vagyok, szoval johet a harmadik :)
10.
10.
herlius
Az egész bagázst be kellett volna zárni, amikor azt a minősíthetetlen második részt kiadták. Egy ilyen gyöngyszemet így meggyalázni már bűncselekménynek minősül.
9.
9.
GAMEROD
Ha olyan ratyi lesz mint a második rész akkor nem hiányzik.
8.
8.
Ghost26Dave
Ja xbox 360 rá is
7.
7.
emerik
Nekem nagy kedvencem a Mafia-sorozat, szóval nagyon remélem, hogy jönni fog belőle a 3. rész is.
6.
6.
névtelenség
#4: "A játék végén már a játék elején elérhető kocsik drága régiségek lennének."

Ez egy ragyogó ötlet! Így valóban lenne értelme garázst tartani a játékban.
5.
5.
névtelenség
Mi? lesz Mafia 3?
Mármint fejlesztik?
Ez eddig is köztudott volt, vagy csak a hírkapcsán derült rá fény?
4.
4.
mestermagyar
#2: A második ugyanolyan jó, nem rosszabb. És még nincs is befejezve, bár ha azt folytatják, akkor lassan a 70-80-as évekbe érnek.

Azért jó lenne most azt végigkövetni, ahogy az 1900-as évekkel indulva egészen a 80-as évekig elmegy a játék. Érdekes lenne. :D A játék végén már a játék elején elérhető kocsik drága régiségek lennének.
2.
2.
Grabowsky30+
jó lenne ha inkább az első rész tovább gondolt verziója lenne mint a másodiké! Ha egyáltalán lesz belőle valami!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...