A Microsoft megvette a Gears of War-jogokat

A redmondiak rátették a kezüket a Gears of War-frencsájzra, így mától nem az Epic Games élvez teljhatalmat felette, hanem a Microsoft Studios. A széria fejlesztését a Black Tusk Studios veszi át.

A Microsoft Studios bejelentette, hogy megvásárolta a Gears of War-frencsájzt az Epic Gamestől, ami annyit jelent, hogy ezentúl a redmondiak rendelkeznek majd a jelenlegi és a jövőbeli játékok jogaival, s minden Gears of Warhoz kapcsolódó csecsebecsék licencével (könyvek, filmek, kulcstartók stb.).

A pontos összegről nem esett szó, arról azonban igen, hogy ki veszi át fejlesztést: a vancouveri székhelyű Black Tusk Studios, a korábbi Microsoft Vancouver, aminek eddig a free-to-play Microsoft Flightot köszönhettük. Jelen állás szerint az Epic Games a közeljövőben biztosan nem készít Gears of Wart, de nem is hagy fel a játékfejlesztéssel. 

Az Epic egykori fenegyereke, Rod Fergusson leszerződött a Black Tusk Studioshoz, az ő irányításával hegesztik majd a soron következő Gears of Wart - szóval az egyik korábbi szellemi vezető visszatért a sorozathoz, ami mindenképp jó hír.

65 komment - szólj hozzá!