Frissítve: Így megy mobilokra a Nintendo?

A japán Nikkei hírlap értesülései szerint a Nintendo még idén bepróbálkozik a mobilos játékok készítésével, persze a maga módján. Csupán kipróbálható változatokkal nyomulhatunk az okostelefonokon és tableteken.
  • Írta: zoenn

Kommentek

#16
#15: Értelmesebb játékot nem találtam ezer forint alatt androidon sem (kemco), de inkább 2-3ezer (square-enix, hiperdevbox)
#15
#14: "szinte no warez"
"szinte no warez"
"szinte no warez"

Csipkerózsika ébresztő, mobil platformokon sokkal durvább warez-olás folyik, mint bármelyik másikon. Sok gyökér megveszi a 100e+ft-os ájfónt, aztán megy is jailbrake-eltetni, mert szoftverekért 500ft már sok...
#14
Furcsa is lett volna ha ingyen vesződnek a "portolással" hogy HÁTHA valaki ezért veszi a konzoljukat!
IOS-re viszont lazán jöhetnének a szinte no warez miatt még fogynának is a cuccaik!
#13
Ez csakegy marketingfogas,hogy jobban nepszerűsítsék az N konzolokat a telok segitsegevel.Hülye lenne a nintendo a huzócimeit kiadni okostelcsikre,azzalcsak magaalatt vagna a fat.De reklamnak tokeletesgondolat,igy azokis lathatnak N-s cimeket akik alabban nem olvasnak N hireket,meg nemkovetik figy-l a jatekfelhozatalt.
#11
NorbiiiModerátor
#9: +100000
#10
#5: Van benne ráció, de meglátjuk mi lesz... Igaz, engem teljesen hidegen hagy a Nintendo (még mindig), de ettől függetlenül remélem ismét magukra találnak :D
#9
Nekem akkor maradnak a rég bevált játékok emulatorral. Ezerszer jobban szórakozom velük, mint bármelyik csili-vili androidos borzalommal.
#8
Hát...Ez csak marketing kérdése, de szerintem pl a Wii U-t nem fogja megmenteni pár telefonos demo. A nagyobb kiadók, akik lassacskán elpártolnak a nintendotól nem fognak telefonos demokba fejleszteni. Ez csak a szerény véleményem, de a Wii U egy süllyedő hajó így a generáció váltás közepette. Nem hozott akkora újdonságot, mint anno a Wii, kevés az esélye szerintem, hogy valaha fellendül. Be kéne látnia a nintendónak, hogy ez nem jött össze. Bazinagy költség tudom, de szerintem lépniük kéne egy új konzol irányába.
#7
Szerintem ez egy korrekt ötlet. Eleinte féltem, de úgy tűnik, hogy jól tudnak ott gondolkodni:)
#6
Hiszem ha látom...
#5
NorbiiiModerátor
#4: Mivel a handheld konzolok nagy riválisa a telefon, és mivel a 3DS nagyon jól fogy, ezért hülye lenne a Nintendo ezt megtenni. Egy egy reklámfogás, hogy késztesse az embereket, hogy érdemes N konzolt venni, ugye sokan játszanak mobilon, és mondjuk ha valaki kipróbálja a telóján, és bejön neki, akkor lehet vesz egy N konzolt, de ez csak egy forgatókönyv! Nekem a telóm 50 alatt van, szóval na....:)))))
#4
#3: Az emberek jelentős részének ennek ellenére nincs 3ds-e, és többségük nem is szándékozik költeni rá, főleg ha a telefonjuk nem 50 alatt van, amazok meg bár nem kiköpött játékhardverek, jó részüknek (mármint amelyeknek jó ár/érték aránya van, nem a samu meg egyéb szörnyűségek) HD a képernyője, és biztos a játékellátottság (rengeteg a kiadó). Nem nintendóztam még, de számomra azért nem tragédia telefonon játszani, sőt.

A nintendon látszik, hogy valamit kezdeni akarnak, és szerintem a legjobb lépés az lenne, ha betörnének a telefonpiacra, de egy gaming telóval/tablettel. A Sonynak ha elvontan nézzük, évek óta van konkurense a nintendo számára. :P
http://www.sony.co.uk/product/sony-tablet-p/tab/overview
Szerintem mobiltelefon hardver konzol alá nem kifizetődő, hamar lehagyják az igazi telefongyártók, túl gyorsan fejlődik, és túl olcsón adják ehhez őket.
#3
NorbiiiModerátor
Ennyi pont elég, hülyeség lenne mobilokra kiadni ennél többet, hiszen akkor a 3DS-nek tennének keresztbe, annak a 3DS-nek, amely hihetetlen módon szárnyal, brutálisan sokat adtak el eddig belőle, mi lesz még? Telón utálok játszani, de mivel N-es játékokról lesz szó, ezért ha lesz lehetőségem, akkor lehet kipróbálom őket!

Lassan 21 éve játszom, de a Nintendo játékait nem tudom megunni! :)
#2
Ha bedőlne a wiiu totál, akkor lesz esély hogy donkey kong legyen akár ps4-re is ;)
#1
Jöhetne egy Donkey Kong PS4-re, vevő lennék rá.

De ez persze kizárt.