Szünetel az új Need for Speed fejlesztése?

A Polygon több forrásból is azt az infót kapta, hogy leépítések voltak a Ghost Games brit részlegénél, és jelenleg az új Need for Speed fejlesztése is szünetel. A maradék fejlesztő az új Battlefielden dolgozhat.

Mint ismert, a Criterion Games átpasszolta a Need for Speed-sorozatot a Ghost Gamesnek, azonban ez azt a döntést is magával hozta az EA részéről, hogy a Criterion munkatársainak 80 százalékát gyakorlatilag átirányították a Ghosthoz NFS-t fejleszteni - ők lettek a csapat brit részlege.

Polygon több forrásból is úgy értesült, hogy a kiadó most ezt a brigádot építette le, ami miatt az új Need for Speed fejlesztését is szüneteltetik. A hírek szerint a munkavállalók egy részét végkielégítéssel lapátra tették, a többieket pedig átirányították a Visceral Gameshez, hogy az új, Havana kódnéven futó és rendőrtémájú Battlefieldet fejlesszék, ami idén érkezik várhatóan.

Hogy mit tartogat a jövő a Need for Speed-sorozat számára, az nem derült ki, a Polygon egyik forrása szerint mostantól kizárólag a Ghost Games svéd részlege terelgeti majd a szériát.

20 komment - szólj hozzá!