Final Fantasy - akár a PC is szóba jöhet

Noha a Final Fantasy-sorozatnak vannak olyan részei, amik PC-re is megjelentek, alapvetően konzolos címként tekintünk rá. A Square Enix viszont fontolgatja, hogy változtat ezen, úgyhogy tulajdonképpen örülhetünk.

Noha a Final Fantasy alkalmanként PC-n is tiszteletét tette, alapvetően konzolos szériáról beszélhetünk: az utóbbi években elsősorban az MMORPG-s epizódok kaptak számítógépes változatot, a Final Fantasy XIII-trilógia konzol-exkluzív maradt, és jelen állás szerint a Final Fantasy XV is csak PS4-re és Xbox One-ra készül.

A sorozat producere, Yoshinori Kitase szerint azonban ez a jövőben változhat, legalábbis a nyilatkozata alapján nagyon úgy tűnik, hogy a Square Enix fontolgatja a dolgot:

"Ne felejtsük el, hogy mikor elkezdtünk dolgozni a Final Fantasy XIII-sorozaton, kezdetben PC-n dolgoztunk, aztán kellett csak portolnunk konzolokra. Noha technikailag lehetséges lett volna a PC-s verzió elkészítése is, végül ezt két okból elvetettük: megnéztük a piaci helyzetet, és nem tartottuk jó ötletnek, és egy csomó más összetettebb problémát is jelentett volna a dolog, vegyük példának a biztonságot."

"De látunk benne potenciált, és tudjuk, hogy vannak olyan régiók, ahol a PC nagyon erős. Szóval abban az értelemben, hogy remélhetőleg egyszer minden országba és minél több játékoshoz eljuthat a sorozat, igen, mindenképpen érdekelne bennünket, hogy erre is mozogjunk a jövőben."

Kitase azt is hozzátette, hogy most még ennek az útnak az elején járnak, mindenképpen szükségük lenne még némi tapasztalatra. Beszédes, hogy kiemelte: a Final Fantasy VII és a Final Fantasy VIII most jelentek meg újra PC-re, ezúttal viszont a Steamen. Mivel mindkettő sikeres volt, joggal bízhatunk abban, hogy a Square esetleg más címeknél is kipróbálja a Valve platformját.

7 komment - szólj hozzá!