Blogajánló: Contrast, Fallout, Assassin's Creed

  • Írta: Scoo
  • 2014. február 25.
  • Hír
Link másolása
Árnyékot irányítunk egy posztapokaliptikus világban, miközben hajónkon lobog egy fekete zászló. Nincs is ennél mámorítóbb játék Xbanyek Egyre. Az eheti blogajánlónk következik.

A héten úgy döntöttem, hogy ideje beszerezni egy új tévét, ami már a 3D-t is tudja. Azt hittem, egyszerű dolgom lesz, de közben kiderült, hogy számítanak a MHz-ek, hogy aktív vagy passzív 3D, hogy milyen nagy a szoba. Egy csöppet sem kerültem közelebb a megoldáshoz, sőt csak annyit tudtam meg, hogy valami miatt biztos nem fog tetszeni az új masina. Erre látom, hogy pont erről írt valaki blogot a Gamekapcson. Örömöm hamar alábbhagyott, mivel sok információt nem tudtam meg, de bizony a kommentek között rátaláltam FrankBlack blogjára, ami profin körbejárja a témát. Megoldást ugyan nem nyújtott, viszont felhívta a figyelmet arra, hogy az input lagre is figyelni kell.

Hogy miért mesélem el ezt el nektek? Azért, mivel ezzel egy példát akartam nektek prezentálni, hogy bizony érdemes olvasni a blogokat, mivel bloggereink igen széles témából merítenek, és ha egy blog esetleg nem is túl informatív, a hozzászólások között kincsre lelhettek.

Contrast – Árnyjáték, ahogy sosem láttad

„A Compulsion Games 2013-as csodája mellett a játékipar gyakorlatilag egy szó nélkül sétált el. Ha tudnák, mit hagytak ki” – így kezdi Necreon a blogját, amiben egy különleges játékot mutat be nekünk. Bár kritikája esetünkben nem igaz, mivel Ford Fairlane tesztelte a Gamekapocs hasábjain a játékot, de mindig érdemes elolvasni egy másik szemszöget is.

„Megpróbáltam az esetünkben meglehetősen hasznavehetetlen szavakkal lefesteni mindazt, amit a Contrast egyszerre nyújt: egy enyhén noir beütésű, '20-as évekbeli világ, egy direkt is mesélt és opcionális gyűjthető extrákon keresztül árnyalható családi történet, egy, a piacon valóban egyedülálló játékmenet.”

Fallout-széria

Babl3tyo2,9 nem fogta vissza magát (bármennyire is ígérte, de sebaj!), és egyből három blogot is írt a kultikus Fallout-sorozatról. Mi most a második írását emeljük, amiben a Fallout 3 és New Vegas posztapokaliptikus világát járja be.

„Mindössze 1 éves, hihetetlenül rövid fejlesztési idő alatt összehoztak nekünk egy tökéletes Fallout játékot, mely bár bugoktól terhelt, tökéletesen ötvözi a régi és új játékok minden elemét, sőt, négyzetre emeli azokat!”

Assassin's Creed - Fekete lobogó

Most talán épp azon gondolkozol, hogy miért Fekete lobogó? Nos, azért, mivel RangerFox nem a játékról, hanem a könyvről írt értékelést.

„A videojáték folytatása, a IV. rész nagy sikereket ért el, különösen a főhős, Edward Kenway miatt is, így az emberek (köztük én is) még nagyobb lelkesedéssel vártam a regényt. Hát mit is mondjak, nem hiába!”

Mámorító győzelem

WiiRGameing nem írt sokat a Donkey Kong Country Returns-ről. Sőt, szinte semmit se, így joggal pályázhat „A legrövidebb blog, ami bekerült az ajánlóba” címre. Viszont olyan élményt oszt meg velünk, amivel már mi is találkoztunk egy-egy jobb játék kijátszása után.

„Kezdtem érezni, hogy hamarosan idegbajt kapok. Aztán mégsem. Örültem, hogy van olyan játékom, ami képes annyira lekötni, hogy azon gondolkodjam, hogy a fenébe fogom megszerezni ezt a sok mindent.”

Xbanyek Egy teszt:

Paks mindig is a gamer világ verőerén tartotta a kezét, és ha már úgy alakult, hogy cigi helyett véletlenül vett egy neksztgen konzolt, akkor már le is tesztelte. A blogból kiderül, milyen lett a gép maga, de sajnos a legújabb játékokat, a Farka Motor 5-öt, a Déd Lizing 3-at és a Rizsa: Son of Rémet még nem értékelte. Nem érted ,miről van szó? Ez esetben biztos lehetsz benne, hogy Yanez vasárnapi blogját olvasod.

„Már kétszer végigvittem a szkájpot, hardon meg easyn. Most az explorert tolom, már a harmadik küldetésnél járok.”

***

Ezzel zárjuk is az eheti blogajánlót. Reméljük, nektek is tetszettek az írások, ha pedig nem, akkor mutasd meg, hogy tudsz jobbat. Jövő héten találkozunk! Addig is menjetek lopni, és majd írjátok meg hogyan sikerült!

Ui.: Muszáj megjegyeznünk, hogy aki nem érti, mire utalunk, az véletlenül se induljon el ténylegesen a legközelebbi sarki közértbe bűncselekményt elkövetni!

9.
9.
Necreon
Köszönöm hogy bekerültem, remélem legalább lesznek páran akik elolvassák.
8.
8.
RangerFox
Köszi hogy bent lehettem! Ezen a héten is jó blogok születtek!
7.
7.
FrankBlack
Köszönöm a megemlítést Scoo :) Grat minden bloggernek, mert az múlt héten is sok jó blog volt, és érdekes témák. Amúgy valóban érdemes olvasni a hozzászólásokat is, mert sok érdekes infó, érdekes beszélgetés alakul ki egy-egy hír, vagy blog alatt. Én mindig figyelemmel kísérem ezeket :)
6.
6.
Scoo
#5: kb. ennyire értek hozzá :D
5.
5.
nem kotoszkodes vegett de:
"..Azt hittem, egyszerű dolgom lesz, de közben kiderült, hogy számítanak a MHz-ek, hogy aktív vagy passzív 3D.. "
Jo lesz az siman hertznek is. ;)
4.
4.
Scoo
Borzasztó mennyiségű kommentet összeszedtünk most, így jövőhétre valami érdekes témát kellene feldobnunk a bevezetőben. :) Ötletek?
3.
3.
WiiRGaming
Köszönöm a helyezést! A többieknek is gratula, jó írások lettek, a Contrast-ot feltétlenül kipróbálom!
2.
2.
Yanez
Én is hálás vagyok, hogy ismét szerepelhettem! Gratula mindenkinek!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...